Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant

Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant

Medewerkers

Jiske l'Ami

Dierenarts Specialist

Jiske l'Ami

Anesthesiologie

Mijn naam is Jiske, binnen Evidensia ben ik werkzaam als dierenarts-anesthesioloog. Ook in Dierenziekenhuis Hart van Brabant maak ik deel uit van het team in de operatiekamers, om hoogwaardige zorg te leveren als uw dier een anesthesie of sedatie (roesje) nodig heeft voor een operatie of voor beeldvorming (MRI / CT / röntgen). Op deze manier kunnen ook de patiënten met een hoger anesthesierisico wegens hun leeftijd of een specifiek probleem aan bijvoorbeeld hart, nieren of lever zo veilig mogelijk behandeld worden. Maatwerk leveren, waarbij het dier zo min mogelijk last van zowel de operatie als de anesthesie zelf heeft, is wat ik het leukst vind van mijn vakgebied. Ik heb ruim 11 jaar op de faculteit diergeneeskunde in Utrecht gewerkt als anesthesist. Daar heb ik mijn opleiding tot specialist veterinaire anesthesiologie doorlopen en het Europees specialistenexamen heb ik inmiddels voor de helft behaald. In mijn vrije tijd is ben ik het liefst buiten, weer of geen weer. Met twee jonge kinderen, een hond en twee paarden is daar ook altijd genoeg te beleven.
Lees meer over Jiske
Ellen Dijkstra

Dierenarts

Ellen Dijkstra

Anesthesie in opleiding

Informatie volgt. 
Lees meer over Ellen
Mark Dirven

Dierenarts Specialist Dip. ECVIM-CA

Mark Dirven

Cardiologie

Informatie volgt.
Lees meer over Mark
Pam Hooijmayer

Dierenarts

Pam Hooijmayer

Spoed & Cardiologie

Informatie volgt.
Lees meer over Pam
Ron Ben-Amotz

Dierenarts Specialist Dip. ECVS

Ron Ben-Amotz

Chirurgie & Orthopedie

Ron Ben-Amotz is board certified in chirurgie (ACVS en ECVS) van de gezelschapsdieren en ook board certified in ‘sports medicine and rehabilitation’ (DACVSMR). Ron heeft van 2006 tot en met 2019 in de VS gewerkt waar hij verantwoordelijk was voor verschillende klinieken. Hij heeft in de VS ook zijn internships en residency gevolgd voordat hij (eerst in Texas en vervolgens in Philadelphia ) als specialist, sinds 2012, aan het werk is gegaan. Eind 2019 is hij met vrouw en kinderen teruggekeerd naar zijn geboorteland Israël. Daar is hij hoofd van de afdeling orthopedie aan de veterinaire faculteit in Jerusalem. Maar werken in het buitenland bleef trekken en daarom is hij nu elke maand in Nederland bij ED Hart van Brabant. In onze kliniek komt hij in een overlap van twee weken, 8-10 dagen, ons chirurgische team versterken. U krijgt updates van zijn aanwezigheid via onze nieuwsbrieven, website en social media. Ron is beschikbaar voor alle chirurgie, al ligt zijn grootste expertise bij de orthopedie, variërend van acute trauma’s tot arthroscopie en TPLO. Verder is Ron beschikbaar voor patiënten die met chronische sportblessures en uitdagende rehabilitatie te maken hebben. In zijn vrije tijd is Ron te vinden ons koude Nederlandse water of op de fiets trainend voor zijn volgende triatlon of iron man race.
Lees meer over Ron
Annika Koenraadt

Dierenarts

Annika Koenraadt

Chirurgie

Informatie volgt. 
Lees meer over Annika
Gineke Peetsold

Dierenarts

Gineke Peetsold

Chirurgie

Informatie volgt.
Lees meer over Gineke
Kelly van Amersfort

Dierenarts Specialist Dermatologie

Kelly van Amersfort

Dermatologie

Kelly is dierenarts-specialist dermatologie (ECVD board-eligible) bij IVC Evidensia Nederland. In 2013 is Kelly afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren aan de Universiteit Utrecht. Kort na het afstuderen ontstond haar passie voor dermatologie en voeding. Ze heeft hiervoor vele dermatologie cursussen en congressen in binnen- en buitenland gevolgd. Onder de vlag van Huidadvies voor Dieren heeft zij naast haar werk als dierenarts lesgegeven bij diverse opleidingsinstituten, vele lezingen en cursussen georganiseerd en regelmatig artikelen geschreven voor haar website en vakbladen. In 2020 heeft zij tevens de opleiding orthomoleculaire therapie voor de hond met succes afgerond. Na drie jaar als specialist in opleiding dermatologie (resident ECVD) bij het Evidensia Dierenziekenhuis Arnhem gewerkt te hebben, heeft ze de opleiding begin 2023 afgerond en is ze bij EDZ Hart van Brabant komen werken. Kelly: "Als dieren-dermatoloog zie ik veel chronische, complexe of hardnekkige huidproblemen. Dit heeft vaak een grote impact op de kwaliteit van leven van zowel het dier als het baasje. Mijn doel is om dieren zo gezond, gericht en effectief mogelijk te behandelen zodat de klachten onder controle zijn en baasjes weer lekker kunnen genieten van hun huisdier. Voeding en nutraceuticals zijn hierin ook een belangrijk onderdeel. Samen met mijn collega's sta ik voor jullie klaar. Wie weet tot ziens."
Lees meer over Kelly
Marjan Timmer

Dierenarts

Marjan Timmer

Dermatologie

Al van jongs af aan geniet ik enorm van de interactie tussen mens en dier en ben ik gefascineerd door het functioneren van het lichaam in al zijn facetten en in het bijzonder de vele complexe reactiepatronen van de huid. Dit vormt dan ook de reden dat ik de 5-jarige Masteropleiding (EMSAVM) Dermatology aan de ESAVS en het 3-jarige differentiatietraject Dermatologie aan de IVC Evidensia Academy heb gevolgd, daar waar mogelijk deelneem aan dermatologie nascholingen en lid ben van de ESVD (European Society of Veterinary Dermatology). Als dierenarts dermatologie probeer ik de door mij opgedane kennis over het ontstaan, diagnosticeren, behandelen en managen van de vaak chronische huid- en oorklachten bij onze huisdieren, zo duidelijk mogelijk over te dragen aan collega’s en huisdiereigenaren, om zo de waardevolle gezamenlijke levenskwaliteit van mens en dier te verbeteren.
Lees meer over Marjan
Martijn Beukers

Dierenarts Specialist Dip. ECVDI

Martijn Beukers

Diagnostische beeldvorming

Mijn naam is Martijn, na mijn afstuderen als dierenarts aan de faculteit in Utrecht heb ik ruim twee jaar in de praktijk gewerkt, waar mijn interesse in de radiologie alsmaar groeide. Daarom ben ik in 2010 teruggegaan naar de faculteit en heb daar een opleiding tot specialist veterinaire diagnostische beeldvorming gevolgd, en in 2013 ben ik geslaagd voor het Europees specialisten examen. Als radioloog werk ik onder andere voor twee klinieken van Evidensia, de Spoed en Verwijskliniek voor Dieren in Barendrecht en Dierenziekenhuis Hart van Brabant in Waalwijk. Ik beoordeel daar de CT’s en MRI’s, doe een deel van de echo’s en ondersteun bij de beoordeling van röntgenfoto’s. Ook geef ik binnen Evidensia onderwijs en begeleid zo dierenartsen en assistenten die zich verder willen ontwikkelen binnen de diagnostische beeldvorming. Eén dag per week doe ik onderzoek naar nieuwe MRI-technieken waardoor honden met rugproblemen in de toekomst hopelijk beter behandeld kunnen worden. Mijn grootste hobby’s zijn schilderen en het organiseren van het veterinaire congres ‘de Voorjaarsdagen’.
Lees meer over Martijn
Dorien Willems

Dierenarts Specialist Dip. ECVDI

Dorien Willems

Diagnostische beeldvorming

Dorien Willems studeerde Diergeneeskunde aan de Universiteit in Utrecht, waar zij een aantal jaar later ook de opleiding tot specialist veterinaire Diagnostische Beeldvorming met succes heeft afgerond.  Zij beoordeelt MRI-onderzoeken, CT-onderzoeken en röntgenfoto's en zij voert verschillende echografische onderzoeken uit.  In 2022 is het dierenziekenhuis Hart van Brabant als opleidingsplek voor radiologen goedgekeurd, waarna Dorien Willems met veel plezier deze opleiding vormgeeft. Ook is Dorien Willems binnen IVC Evidensia de internationale "Discipline Lead". Binnen deze functie coördineert zij intercollegiale bijeenkomsten met de radiologen (in opleiding) in andere landen.
Lees meer over Dorien
Paulien Menssen

Paraveterinair

Paulien Menssen

Diagnostische beeldvorming

Vicky Wintermans

Paraveterinair

Vicky Wintermans

Diagnostische beeldvorming

Claudi Leijten

Dierfysiotherapeute

Claudi Leijten

Mijn naam is Claudi, ik ben dierenfysiotherapeut, osteopaat bij dieren en veterinair chiropractor. In Breda volgde ik de opleiding tot humaan fysiotherapeut en aansluitend een post-HBO opleiding tot dierenfysiotherapeut. In 2001 studeerde ik af in Barneveld. Ik werk samen met verschillende klinieken in de regio en sinds 2009 ook in Waalwijk. Vanaf het begin van Dierenziekenhuis ‘Hart van Brabant’ vervul ik hier een rol binnen de afdeling revalidatie en hydrotherapie. Ook voor osteopathie (ICREO), chiropractie (Supple Spine), hydrotherapie, dry needling en medical taping kunt u bij mij terecht. Jaarlijks volg ik verschillende nascholingen en cursussen om up to date te blijven en de beste zorg te kunnen bieden. Ik ben aangesloten als praktiserend lid van de NVFD (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren). Verder ben ik getrouwd en heb een zoon en twee dochters. Ook lopen er nog twee katten in huis rond. Ik vind het heerlijk om te gaan hardlopen en bootcampen, maar dit is ook nodig om mijn Bourgondische levensstijl te compenseren.
Lees meer over Claudi
Sophie Bellekom

Dierenarts

Sophie Bellekom

Echografie

Informatie volgt.
Lees meer over Sophie
Wendy Buurman - Kapteijn

Dierenarts

Wendy Buurman - Kapteijn

Echografie

Ik ben Wendy Buurman- Kapteijn, moeder van drie jongens en twee katten. Inmiddels ben ik al een tijdje dierenarts en nog steeds zijn de dieren en dit werk mijn grote passie. Diergeneeskunde is constant in ontwikkeling en je bent nooit uitgeleerd. Daarom vind ik het heerlijk om bij dit prachtige vooruitstrevende ziekenhuis met alle mogelijkheden te werken. Het gevarieerde van de spoed-en intensieve zorg met al zijn uitdagingen vind ik het allerleukste. Daar komt alles samen: medische beeldvorming, chirurgie en internistische puzzels. Het is super fijn dat ik bij Evidensia alle kansen krijg om me verder in deze gebieden te ontwikkelen zodat we optimale zorg kunnen bieden aan huisdieren die ziek zijn. Mijn differentiatie traject medische beeldvorming is al een heel eind op weg en volgend jaar begin ik aan de ESAVS cursus Emergency and Critical care. We staan met een geweldig en gezellig team voor u en uw dier klaar.
Lees meer over Wendy
Michael Meijer

Dierenarts

Michael Meijer

Echografie

Ik ben afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren aan de Universiteit Gent in 2017, waarna ik begonnen ben met werken in een eerstelijnspraktijk. Ik heb eerst ervaring opgedaan als all-rounddierenarts, maar ontwikkelde al snel een interesse in de cardiologie en echocardiografie. Na meerdere theoretische en praktische nascholingen nam ik daar de hartecho’s voor mijn rekening. Na 5 jaar heb ik de overstap gemaakt richting de tweedelijnszorg, waar ik nu klaar sta voor cardiologische patiënten in zowel Geldrop als Waalwijk.  Ik woon samen met mijn vriendin in het mooie Brabant, en ons “gezin” bestaat uit een Zwitserse Witte Herder, twee asielkatten, een paard en een viertal kippen.
Lees meer over Michael
Nicole van Dijk - van Werven

Dierenarts

Nicole van Dijk - van Werven

Interne geneeskunde

Mijn naam is Nicole. Ik ben afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren aan de faculteit diergeneeskunde in 2001. Ik was als klein meisje altijd bezig met dieren en wist al jong dat ik dierenarts wilde worden. Ik heb ruim 15 jaar met veel plezier in een praktijk in Rotterdam gewerkt. Sinds 2017 werk ik in Waalwijk. Eerst bij Dierenkliniek de Langstraat, maar sinds 2018 bij het Dierenziekenhuis Hart van Brabant. Hier ben ik begonnen aan een opleidingstraject in de interne geneeskunde. Ook een stukje oncologie en echografie hebben mijn interesse. Een belangrijk stuk binnen de interne geneeskunde is het zoeken naar de puzzelstukjes om een juiste diagnose en behandeling te vinden. En daarmee dier en eigenaar zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Door middel van het volgen van extra nascholingen en het lezen van literatuur blijf ik op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Buiten de diergeneeskunde ben ik getrouwd en ben moeder van drie jongens. Ook wonen we samen met twee katten en twee cavia’s. In mijn spaarzame vrije tijd ben ik graag buiten of lees een spannend boek. Ook koken en lekker eten doe ik graag.
Lees meer over Nicole
Tijmen Willems

Dierenarts specialist

Tijmen Willems

Interne geneeskunde

Informatie volgt.
Lees meer over Tijmen
Marende de Gier

Dierenarts

Marende de Gier

Interne geneeskunde

Informatie volgt.
Lees meer over Marende
Jeanette van Pijnenburg

Radiologisch laborante

Jeanette van Pijnenburg

Specialisatie MRI

Mijn naam is Jeanette Pijnenburg. In 1990 was ik betrokken bij de oplevering van de eerste MRI in het humaan ziekenhuis ETZ. Vorig jaar vond ik een nieuwe uitdaging in het opstarten van de high field 1,5 Tesla MRI hier in het Dierenziekenhuis. Ruim 35 jaar ben ik werkzaam als radiologisch laborant. Mijn specialisatie en passie is MRI. In het ziekenhuis ben ik verantwoordelijk voor het zo goed mogelijk uitvoeren van de onderzoeken. De nieuwe MRI stelt ons in staat om beelden te maken van hoge kwaliteit met de nieuwste technieken. Mijn gezin bestaat uit mijn man, drie volwassen kinderen waarvan alleen de jongste nog thuis woont en onze Heidewachtel Fem. Ik hou van sport, badmintonnen en (hard)lopen, maar ben vooral actief als supporter van mijn kinderen bij hun hockey- en voetbalwedstrijden.
Lees meer over Jeanette
Niklas Bergknut

Dierenarts Specialist Dip. EBVS

Niklas Bergknut

Neurologie & Neurochirurgie

Na zijn afstuderen aan de Universiteit in Uppsala 2000, werkte Niklas zes jaar met gezelschapsdieren in Zweden en in het Verenigd Koninkrijk. Daarna begon hij een gezamenlijk promotieproject tussen Zweden en Nederland medio 2007-2010, op het gebied van degeneratie van de tussenwervelschijf. Na zijn promotie was hij werkzaam aan de Universiteit Utrecht, waar hij zijn Europese specialistische opleiding in veterinaire neurologie en neurochirurgie voltooide. Vervolgens is Niklas tot 2016 als Neuroloog werkzaam gebleven aan de Universiteit Utrecht. In augustus 2016 verhuisde Niklas naar het Verenigd Koninkrijk en werkte twee jaar bij North Downs Specialist Referrals voordat hij terugkeerde naar Nederland om de rol op zich te nemen als hoofd van neurologie en neurochirurgie voor Evidensia. Niklas heeft een passie voor het delen van de fantastische wereld van de veterinaire neurologie en geeft regelmatig lezingen over verschillende neurologische onderwerpen. Hij heeft ook meerdere wetenschappelijke artikelen en hoofdstukken in neurologie boeken gepubliceerd, onder andere hoofdstukken in Veterinary Clinics of North America en Veterinary Surgery. Zijn vrije tijd brengt hij door met het gezin, wandelen met zijn hond Azzi en proberen de kunst van het fotograferen onder de knie te krijgen. Scientific publications
Lees meer over Niklas
Koen Santifort

Dierenarts Specialist DIP. EBVS

Koen Santifort

Neurologie & Neurochirurgie

Koen is dierenarts-specialist neurologie (DVM, MSc, EBVS (ECVN) specialist in neurology) bij IVC Evidensia NL en lid van de European Society of Veterinary Neurology (ESVN). Neurologie is een breed vakgebied. Door middel van een uitgebreid en volledig neurologisch onderzoek, een grondige anamnese en het opzetten van een plan voor opwerking van een neurologische patiënt kan er vaak duidelijker in beeld gebracht worden wat het probleem is, wat de mogelijke oorzaken zijn en wat het plan van aanpak zal moeten zijn. Verder staat hij in nauw contact met andere specialisten om patiënten vanuit de praktijk van goede zorg te kunnen voorzien.
Lees meer over Koen
Iris van Soens

Dierenarts Specialist Dip. EBVS

Iris van Soens

Neurologie & Neurochirurgie

Iris Van Soens behaalde haar diploma van dierenarts in 1999 aan de universiteit van Gent. Direct nadien startte ze haar loopbaan aan de kleine huisdieren kliniek van de faculteit Diergeneeskunde op de Universiteit Gent waar ze de kans kreeg een doctoraatsonderzoek en een specialisatie opleiding te volgen in de neurologie van de huisdieren. In 2009 behaalde ze de titel van doctor in de diergeneeskunde. In 2011 slaagde ze in het specialisten examen neurologie en verwierf de titel van EBVS® European Specialist in Veterinary Neurology.  Tussen 2014 en 2018 werkte ze als specialist in een privé dierenkliniek in België en aan de dierenkliniek van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Luik. Heden is ze werkzaam als hoofd neurologie voor Evidensia België en als consultant specialist aan de universiteitskliniek in Luik. Service in the European College of Veterinary Neurology 2014-2015 Observer in the examination committee 2016-2018 Chairperson of the examination committee and observer in the Executive committee 2019 Member of the Scientific Committee Scientific publications
Lees meer over Iris
Quinten van Koulil

Dierenarts Specialist i.o. - Resident ECVN

Quinten van Koulil

Neurologie & Neurochirurgie

Mijn naam is Quinten van Koulil, ik ben in 2019 afgestudeerd aan de Universiteit van Gent. Tijdens mij studie bleef de disicpline van neurologie mij continue fascineren en bleef mijn behoefte naar kennis en verdieping hierin groeien. Na iets minder dan een jaar in de eerstelijnskliniek de Langstraat te hebben gewerkt begon ik aan mijn rotating internship in het ziekenhuis Hart van Brabant. Na een leuke en leerzame periode heb ik de kans gekregen om mij aan te sluiten bij het leuke team en gemotiveerde team van de afdeling neurologie, om zo mezelf verder te blijven ontwikkelen en mijn kennis te verdiepen op het gebied van de Neurologie. Sinds Januari 2023 ben ik nu ook officieel begonnen aan mijn specialisten opleiding (residency) tot neuroloog (ECVN).  In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met sport en het leiden van een healthy lifestyle. Verder doe ik veel leuke dingen met vrienden, reis ik graag en hou ik van wandelen met mijn vriendin en hondje Indy.  Ik kijk ernaar uit om u en uw huisdier in het ziekenhuis te mogen ontvangen om jullie de beste zorg te kunnen bieden en te helpen waar we kunnen!
Lees meer over Quinten
Esther Lichtenauer

Dierenarts Specialist i.o. - Resident ECVN

Esther Lichtenauer

Neurologie & Neurochirurgie

Ik ben begin 2019 afgestudeerd en heb in een eerstelijnspraktijk gewerkt in Amsterdam. Dit beviel goed, maar maakte ook duidelijk dat ik meer verdieping zoek binnen de diergeneeskunde. Het fijne van het internship is dat je, net als op de universiteit, bij alle disciplines enkele weken gaat meedraaien en je zo overal wat extra kennis kunt opdoen. Daarnaast kan je erachter komen waar je interesses liggen binnen de diergeneeskunde. Chirurgie heeft altijd mijn interesse gehad, maar neurologie en stabiliseren van een spoedpatiënt vind ik ook interessant. Ik heb in ieder geval erg veel zin in komend jaar! Mijn vrije tijd breng ik graag door samen met mijn vriend Jesse en onze kat Jazz. Mijn paard Evita krijgt ook de nodige aandacht, en mijn eigen fitheid probeer ik op peil te houden door te hardlopen.
Lees meer over Esther
Benjamin van Rijswoud

Dierenarts

Benjamin van Rijswoud

Oncologie

Begin 2014 ben ik afgestudeerd op de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Tijdens de studie was ik al geïnteresseerd in oncologie en heb ik daar een onderzoeksstage gedaan naar een nieuw melanoom tumor vaccin. Na mijn studie heb ik 3 jaar gewerkt bij een eerstelijns praktijk in Utrecht om vervolgens naar Nijkerk te gaan. Hier werk ik al ruim 5 jaar waar bij ik mij verder heb mogen verdiepen in mijn grote interesse; de medische oncologie en de minder complexe oncologische chirurgie. Ook ben ik actief in diverse veterinaire oncologie werkgroepen en organisaties. Sinds januari 2022 ben ik met veel enthousiasme komen werken bij het dierenziekenhuis Waalwijk. Hier ben ik verantwoordelijk voor de oncologische patiëntenzorg en hoop ik een waardevolle bijdrage te leveren aan een zo goed en langdurig mogelijke kwaliteit van leven vóór de patiënten en hun baasjes. 
Lees meer over Benjamin
Tom Deleu

Dierenarts

Tom Deleu

Orthopedie

Informatie volgt.
Lees meer over Tom
Aileen Dessing

Dierenarts

Aileen Dessing

Spoed & Opname

Informatie volgt. 
Lees meer over Aileen
Annkatrin Flegel

Dierenarts

Annkatrin Flegel

Spoed & Opname

Informatie volgt.
Lees meer over Annkatrin
Michelle Huismans

Dierenarts

Michelle Huismans

Spoed & Opname

Informatie volgt.
Lees meer over Michelle
Suzanne van Loon

Dierenarts

Suzanne van Loon

Spoed & Opname

Informatie volgt.
Lees meer over Suzanne
Suraha Mahmoud

Dierenarts

Suraha Mahmoud

Spoed & Opname

Informatie volgt.
Lees meer over Suraha
Nienke Graafland

Dierenarts

Nienke Graafland

Intern

Informatie volgt.
Lees meer over Nienke
Marieke van den Heuvel

Dierenarts

Marieke van den Heuvel

Intern

Informatie volgt.
Lees meer over Marieke
Imre Koot

Dierenarts

Imre Koot

Intern

Informatie volgt.
Lees meer over Imre
Miyuki Yokoi

Clinical Director - Dierenarts

Miyuki Yokoi

Veterinair Management - Spoed & Opname

Ik ben sinds 2001 werkzaam geweest bij Dierenkliniek de Langstraat waarna ik in mei 2019 de overstap gemaakt heb van de eerste lijn (huisartsenpraktijk) naar de tweede lijn (ziekenhuis). In het ziekenhuis ben ik sinds januari 2020 verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de kliniek als clinical director, veterinair management. Voorheen heb ik gewerkt op de afdeling dermatologie waarvoor ik een tweejarige opleiding “differentiatie dermatologie” heb gevolgd binnen de IVC Evidensia Academy. Af en toe werk ik ook nog incidenteel in de spoed en opname waar we als ziekenhuis een regionale functie in het opvangen van huisdieren die met spoed zorg nodig hebben. Mijn hobby’s zijn, naast mijn man Rijk-Jan en 2 dochters Finette en Fabienne: paardrijden en koken (ik ben lid van een kookclub). Daarnaast fokken we KWPN-ers en hebben we kippen (Brahma’s) en 3 katten (2 brits kortharen en 1 NWF).
Lees meer over Miyuki
Manon Janssen

Planning en Facilitair

Manon Janssen

Saskia Spierings

Dagcoördinatie en inkoop

Saskia Spierings