Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant

Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant

Uw bezoek

Wat is een verwijzing?

In heel Europa en ook in Nederland is het systeem van diergeneeskundige doorverwijzingen steeds normaler geworden. Hierbij kan uw dierenarts meer gecompliceerde gevallen doorverwijzen aan een collega die meer specifieke kennis heeft of zelfs gespecialiseerd is. Een dierenziekenhuis heeft verschillende mogelijkheden tot meer gespecialiseerde diagnostiek en behandelingen die misschien niet voorhanden zijn in wat we noemen “de eerste lijn”.

Waarom Hart van Brabant?

Waarom het Evidensia Dierenziekenhuis “Hart van Brabant”?

Hart van Brabant is een multidisciplinair ziekenhuis voor dierenartsen in het land om complexe zaken voor diagnose en behandeling door te verwijzen.

De combinatie van de verschillende kennisgebieden aangeboden door onze dierenartsen en specialisten op het gebied van interne, weke delen chirurgie, dermatologie, oncologie orthopedie, neurologie, tandheelkunde, bijzondere dieren/exoten en ook fysiotherapie, komen op een dusdanig manier samen dat we een echt multidisciplinair team zijn en complementaire diensten aan kunnen bieden.

Al onze dierenartsen zijn óf (Europees) gecertificeerde specialisten of verregaand gedifferentieerd op hun specifieke kennisgebied. Allen volgen de meest recente nascholingen! Wij hebben een groot arsenaal aan diagnostische mogelijkheden inclusief endoscopie, laparoscopie, echografie, röntgenologie, computed tomography (CT) en een 1.5 Tesla magnetic resonance imaging (MRI).

Onze dierenartsen werken als een team samen met onze zeer kundige dierenartsassistentes om excellente zorg en service te kunnen bieden aan onze patiënten en hun eigenaren. Onze kernwaarden: expertise, topzorg en gastvrijheid.

Wij zijn gelokaliseerd (zoals de naam al aangeeft) in het Hart van Brabant (Eerste Zeine 112, Waalwijk) met voldoende parkeergelegenheid.

We zijn meer dan bereid om moeilijke casussen te bediscussiëren met doorverwijzend dierenartsen per telefoon of per email, zonder dat daar de verplichting uit ontstaat om het dier bij ons aan te bieden. U kunt uw dierenarts altijd vragen contact met ons op te nemen. Wij werken enkel op verwijzing van uw eigen dierenarts.

Hoe bereidt u zich voor?

Moet ik mijn huisdier voorbereiden voor de afspraak?

Wij vragen u uw huisdier vanaf de avond van tevoren (20.00 uur) niet te laten eten, tenzij dit medisch gezien niet verantwoord is. Water mag wel tenzij er een endoscopische ingreep gepland staat; dan 4 uur van tevoren geen drinken meer aanbieden. Vasten is nodig omdat het dier een sedatie of anesthesie zou kunnen krijgen, bijvoorbeeld voor het doen van echografie en/of röntgen/CT/MRI. Verder zijn de bloeduitslagen van het bloed dat die dag wordt afgenomen meer betrouwbaar als uw dier niet heeft gegeten. Gebruikt uw huisdier medicijnen? Check dan bij ons of deze voor de afspraak gegeven kunnen worden.

Verhinderd?

Bent u onverwacht verhinderd? U kunt uw afspraak kosteloos annuleren mits u meer dan 24 uur van te voren afzegt. Binnen de 24 uur zijn wij genoodzaakt de geboekte tijd in rekening te brengen, ongeacht de reden.

Tijdens uw verblijf

Wat gebeurt er allemaal als ik een afspraak heb?

Voordat u uw afspraak heeft is er, wanneer het geen spoedgeval betreft, altijd contact geweest met uw verwijzend dierenarts. De gegevens van uw huisdier staan derhalve al in ons computersysteem. Als u aankomt zal een van onze dierenartsen of dierenartsassistentes deze gegevens met u doornemen en een aantal aanvullende vragen stellen. Idealiter komt de voornaamste verzorger met de afspraak van het huisdier mee, om ervoor te zorgen dat de meest actuele informatie bekend is. Aan de hand van deze informatie wordt er een onderzoeks- en behandelplan opgesteld. Hierbij krijgt u een zo nauwkeurig als mogelijke kostenindicatie.

Het kan zijn dat we voorstellen uw huisdier voor verdere onderzoeken op te nemen als het niet mogelijk is alles in een korte tijd te plannen.

We hebben aparte opnamemogelijkheden voor honden, katten en bijzondere dieren, het opnamepersoneel zal er alles aan doen om het voor uw dier zo prettig mogelijk te maken. Wij zorgen voor een mandje en voor voer en drinken. Krijgt uw huisdier een speciaal dieet, of medicatie; neemt u dit dan mee naar het ziekenhuis.

Het Dierenziekenhuis is 24 uur per dag open en er is altijd iemand aanwezig.

Onze dierenartsen proberen zich zoveel mogelijk aan de afgesproken tijden te houden. Soms zijn er echter spoedgevallen die ervoor zorgen dat afspraken uitlopen of later beginnen. We proberen te allen tijde vertraging tot het minimum te beperken.

Wordt mijn huisdier geschoren?

Het is vaak nodig om de poot of hals van uw huisdier te scheren om bloed af te kunnen nemen. Verder wordt uw dier geschoren als er een echo wordt gemaakt, of als uw huisdier wordt geopereerd. Het haar groeit in het algemeen snel terug.

Kan ik bellen om te vragen hoe het met mijn dier gaat, als deze wordt opgenomen?

U wordt door onze dierenarts van dienst gebeld nadat de ochtendronde is afgerond. Meestal is dit tussen de behandelingen door in de ochtend, als het heel druk ik loopt dit begin van de middag uit. Wij bellen u: u hoeft ons dus zelf niet te bellen. Na de ochtendronde bellen we natuurlijk eerst met de eigenaren van de ernstig zieke patiënten. Mocht de situatie na de ochtend toch veranderen, dan bellen we u natuurlijk! Het is belangrijk om uw mobiele nummer bij ons achter te laten en de telefoon te allen tijde bij u te hebben.

Kan ik op bezoek komen?

U mag in overleg door de weeks op bezoek komen. De mogelijkheden hangen af van de toestand van de patient, het karakter van de patient en de drukte op de werkvloer. Wij vragen u om met maximaal 2 personen te komen en het bezoek kort te houden (15-20 minuten). Tijdens het bezoek is er doorgaans geen mogelijkheid om de behandelend arts te spreken.

Nazorg

Welke zorg zal mijn dier thuis nodig hebben na een bezoek aan het ziekenhuis?

We bespreken alle nazorg op moment van ontslag en zullen u instructies geven met betrekking tot bijvoorbeeld medicatie, dieet en beweging. In geval van een operatie zullen we u inlichten over de wondzorg die nodig is. Ook uw dierenarts wordt volledig op de hoogte gesteld.

Betaling

Betaling

De te verwachte kosten worden van tevoren met u besproken. U wordt gevraagd een verklaring te tekenen dat we deze kosten aan u hebben toegelicht en dat u bereid bent deze kosten op u te nemen. Wij werken niet op rekening. U dient de kosten direct te pinnen of contant af te rekenen. Creditcard betalingen zijn mogelijk. Wij nemen geen biljetten aan van 200 en 500 euro. 

Verhinderd?

Bent u onverwacht verhinderd? U kunt uw afspraak kosteloos annuleren mits u meer dan 24 uur van te voren afzegt. Binnen de 24 uur zijn wij genoodzaakt de geboekte tijd in rekening te brengen, ongeacht de reden.

Prijzen in het dierenziekenhuis

Prijzen van consulten, opname en medicatie in het dierenziekenhuis

Wij krijgen regelmatig vragen van patiënt-eigenaren over de hogere prijzen van onze diensten. De prijzen van uw eigen dierenarts liggen lager dan die in het dierenziekenhuis, net zoals uw huisarts een ander tarief hanteert dan een specialist in het ziekenhuis. Dit heeft verschillende redenen:

Consulten:

Onze gedifferentieerde dierenartsen en specialisten hebben na hun dierenartsopleiding nog meer geïnvesteerd in kennis opdoen in een deelgebied, sommigen hebben zelfs 6 jaar extra tijd en geld besteed aan een specialistenopleiding.
Onze dierenartsen en specialisten moeten nascholing volgen en dus tijd en geld investeren om up to date te blijven en de status “specialist” kan alleen behouden blijven als zij deze kennis blijven vergaren. Zij moeten hier ook rekenschap van afleggen richting een commissie.
U komt bij ons als uw eigen dierenarts het niet meer weet of kan. Dit betekent dat hier zorg op een ander niveau wordt geleverd.
De apparatuur die we hier hebben aangeschaft om uw huisdier van de beste zorg te voorzien is duur in aanschaf maar ook in onderhoud. Na verloop van tijd moet dit ook worden vervangen.
In de avond en nacht wanneer uw eigen dierenarts gesloten is willen we altijd met voldoende mensen klaarstaan om uw huisdier te helpen. Ook als u ons op dat moment niet nodig heeft. Maar het personeel moet ook worden betaald als u ons niet nodig heeft.

Opname:

De medium/high care opnamehokken zijn ingericht met apparatuur voor licht & verwarming. Sommigen kunnen ook voorzien worden van extra zuurstof.
Er is specifieke apparatuur nodig om 24-uurs medium tot high care te kunnen voorzien. (infuuspompen, echografie, beademing, bloeddrukmeters, CT/MRI, bloedgasmetingen, etc). Ons personeel moet ook regelmatig worden getraind om deze apparatuur op de juiste manier te gebruiken.
Ons team dat voor uw dier zorgt in de opname volgt regelmatig nascholing en training om dit zo goed mogelijk te kunnen doen.
De patiënten die wij zien en de zorg die we verlenen moet ziekenhuis waardig zijn. Maar ook alles eromheen. Dit betekent bijvoorbeeld extra hygiëne maatregelen, zoals de kleding; deze wordt dagelijks op een speciale manier gewassen door een bedrijf gespecialiseerd in ziekenhuis kleding om de hygiëne te kunnen waarborgen.
Het personeel wat in de avond, nacht en weekenden werkt moet hiervoor gecompenseerd worden. Dit zijn hogere kosten voor het ziekenhuis.

Medicatie:

Wij willen als verwijskliniek niet concurreren met uw eigen dierenarts en schrijven daarom bij uitzondering onderhoudsmedicatie voor. Het is de bedoeling dat u die zoveel mogelijk bij uw eigen dierenarts haalt, tenzij u langere tijd onder behandeling bent op een van onze afdelingen.
Als Evidensia Dierenziekenhuis leveren wij specialistische zorg en 24/7 spoeddienst, dit is een unieke vorm van zorg en iets wat anderen dus niet aanbieden, dit vraagt meer kwaliteit waardoor er een ander prijskaartje aan al onze diensten hangt.
Onze voorraad met name voor onderhoudsmedicatie is kleiner, dit maakt voor ons de inkoopprijs van deze medicatie hoger dan bij uw eigen dierenarts.

Feedbackformulier

Wij waarderen uw mening! Geef uw feedback door ons formulier in te vullen.

Online enquête klanttevredenheid EDZ Hart van Brabant

Waalwijk / Den Bosch

Terwijl ik wacht

In Waalwijk en omgeving is van alles te doen. U kunt natuurlijk in het ziekenhuis blijven maar het is ook mogelijk de omgeving te verkennen. Waalwijk heeft een flinke woonboulevard om rond te kijken. Of u kunt het schoenenmuseum bezoeken. Natuurlijk kunt u ook naar de Efteling, gelegen op 5 minuten afstand met de auto.

Voor de inwendige mens:

In Waalwijk centrum zijn er een aantal gelegenheden die wij u aanraden:

Of u gaat naar het wandelgebied de Loonse en Drunense duinen (op 3-5 minuten afstand met de auto)

 • De Galgenwiel, ook voor fietsverhuur om de duinen te verkennen (2 minuten met de auto)
 • Brasserie het genieten, ideaal als u kinderen mee heeft. Er is een indoor speelhal en outdoor waterspeeltuin
 • De Roestelberg ligt naast de startplek voor de honden loslooproute: een rondje met de andere hond en dan nog even koffie op het terras. (5 minuten met de auto)

Voor een snelle hap:

 • McDonalds
 • Kentucky Fried Chicken
 • Lucky apple (all-in restaurant)

Onze recensies

Corné

5

Hond geopereerd aan de knie i.v.m. een gescheurde kruisband. Ik ben iedere keer vriendelijk te woord gestaan, heb rustig mijn vragen kunnen stellen en was steeds op de hoogte van wat er ging gebeuren. Al met al, goede en vriendelijke service en je kunt met een gerust hart je huisdier hier laten behandelen.

Joyce Van Zon

5

Ik wil ze nogmaals bedanken voor de goede zorgen voor onze Stip! Superlieve geduldige mensen, we zijn super tevreden!!

Anna Pm.

5

Top dierenarts, heeft me hartstikke goed geholpen ben 2 dagen geleden ergens anders geweest ook in waalwijk ze deden of de kat kerngezond was en vanavond had die het harstikke benauwd en ging niet goed blijft dat die een hele erge hartziekte heeft en ook een schildklier probleem wat al jaren speelt ik heb hem pas dus ik kon dit niet weten toch moeten laten inslapen helaas maar ze konden niet veel meer doen en met medicatie wisten ze ook niet of die het zou overleven en ook later zou die ziek worden en een pijnlijke dood tegemoet gaan dus naar veel tranen laten en iedereen gebeld te hebben en veel vragen gesteld te hebben aan de fantastische arts toch de beslissing genomen maar de arts en de ziekenhuis waren geweldig als er ooit weer iets is dan zou ik zeker daar terug gaan. Harstikke bedankt voor de geduld en de goede uitleg en ze nemen de tijd voor je ik kon gelijk terecht heb 5x gebeld voor ik kwam ze waren begripvol alles was perfect echt waar top ziekenhuis aanrader zeker weten groetjes anna

Annemieke Wesdijk

5

Op 9 november jl vanuit Almelo naar Waalwijk gereden met mijn zwarte lab meisje voor een consult bij Dr Niklas Bergknut. Wat een fijne ervaring: geweldig vriendelijke en vooral zeer kundige mensen. Zeer tevreden enne, mijn zwarte meisje ook na alle knuffels

Gebaseerd op recensies van Google

Openingstijden

 • Maandag
  De hele dag open
 • Dinsdag
  De hele dag open
 • Woensdag
  De hele dag open
 • Donderdag
  De hele dag open
 • Vrijdag
  De hele dag open
 • Zaterdag
  De hele dag open
 • Zondag
  De hele dag open

Medewerkers

Jiske l'Ami

Dierenarts Specialist

Jiske l'Ami

Anesthesiologie

Mijn naam is Jiske, binnen Evidensia ben ik werkzaam als dierenarts-anesthesioloog. Ook in Dierenziekenhuis Hart van Brabant maak ik deel uit van het team in de operatiekamers, om hoogwaardige zorg te leveren als uw dier een anesthesie of sedatie (roesje) nodig heeft voor een operatie of voor beeldvorming (MRI / CT / röntgen). Op deze manier kunnen ook de patiënten met een hoger anesthesierisico wegens hun leeftijd of een specifiek probleem aan bijvoorbeeld hart, nieren of lever zo veilig mogelijk behandeld worden. Maatwerk leveren, waarbij het dier zo min mogelijk last van zowel de operatie als de anesthesie zelf heeft, is wat ik het leukst vind van mijn vakgebied. Ik heb ruim 11 jaar op de faculteit diergeneeskunde in Utrecht gewerkt als anesthesist. Daar heb ik mijn opleiding tot specialist veterinaire anesthesiologie doorlopen en het Europees specialistenexamen heb ik inmiddels voor de helft behaald. In mijn vrije tijd is ben ik het liefst buiten, weer of geen weer. Met twee jonge kinderen, een hond en twee paarden is daar ook altijd genoeg te beleven.
Lees meer over Jiske
Ellen Dijkstra

Dierenarts

Ellen Dijkstra

Anesthesie in opleiding

Informatie volgt. 
Lees meer over Ellen
Mark Dirven

Dierenarts Specialist Dip. ECVIM-CA

Mark Dirven

Cardiologie

Informatie volgt.
Lees meer over Mark
Ron Ben-Amotz

Dierenarts Specialist Dip. ECVS

Ron Ben-Amotz

Chirurgie & Orthopedie

Ron Ben-Amotz is board certified in chirurgie (ACVS en ECVS) van de gezelschapsdieren en ook board certified in ‘sports medicine and rehabilitation’ (DACVSMR). Ron heeft van 2006 tot en met 2019 in de VS gewerkt waar hij verantwoordelijk was voor verschillende klinieken. Hij heeft in de VS ook zijn internships en residency gevolgd voordat hij (eerst in Texas en vervolgens in Philadelphia ) als specialist, sinds 2012, aan het werk is gegaan. Eind 2019 is hij met vrouw en kinderen teruggekeerd naar zijn geboorteland Israël. Daar is hij hoofd van de afdeling orthopedie aan de veterinaire faculteit in Jerusalem. Maar werken in het buitenland bleef trekken en daarom is hij nu elke maand in Nederland bij ED Hart van Brabant. In onze kliniek komt hij in een overlap van twee weken, 8-10 dagen, ons chirurgische team versterken. U krijgt updates van zijn aanwezigheid via onze nieuwsbrieven, website en social media. Ron is beschikbaar voor alle chirurgie, al ligt zijn grootste expertise bij de orthopedie, variërend van acute trauma’s tot arthroscopie en TPLO. Verder is Ron beschikbaar voor patiënten die met chronische sportblessures en uitdagende rehabilitatie te maken hebben. In zijn vrije tijd is Ron te vinden ons koude Nederlandse water of op de fiets trainend voor zijn volgende triatlon of iron man race.
Lees meer over Ron
Onze medewerkers

Facebookberichten