Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant

Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant

Uw bezoek

Wat is een verwijzing?

In heel Europa en ook in Nederland is het systeem van diergeneeskundige doorverwijzingen steeds normaler geworden. Hierbij kan uw dierenarts meer gecompliceerde gevallen doorverwijzen aan een collega die meer specifieke kennis heeft of zelfs gespecialiseerd is. Een dierenziekenhuis heeft verschillende mogelijkheden tot meer gespecialiseerde diagnostiek en behandelingen die misschien niet voorhanden zijn in wat we noemen “de eerste lijn”.

Waarom Hart van Brabant?

Waarom het Evidensia Dierenziekenhuis “Hart van Brabant”?

Hart van Brabant is een multidisciplinair ziekenhuis voor dierenartsen in het land om complexe zaken voor diagnose en behandeling door te verwijzen.

De combinatie van de verschillende kennisgebieden aangeboden door onze dierenartsen en specialisten op het gebied van interne, weke delen chirurgie, dermatologie, oncologie orthopedie, neurologie, tandheelkunde, bijzondere dieren/exoten en ook fysiotherapie, komen op een dusdanig manier samen dat we een echt multidisciplinair team zijn en complementaire diensten aan kunnen bieden.

Al onze dierenartsen zijn óf (Europees) gecertificeerde specialisten of verregaand gedifferentieerd op hun specifieke kennisgebied. Allen volgen de meest recente nascholingen! Wij hebben een groot arsenaal aan diagnostische mogelijkheden inclusief endoscopie, laparoscopie, echografie, röntgenologie, computed tomography (CT) en een 1.5 Tesla magnetic resonance imaging (MRI).

Onze dierenartsen werken als een team samen met onze zeer kundige dierenartsassistentes om excellente zorg en service te kunnen bieden aan onze patiënten en hun eigenaren. Onze kernwaarden: expertise, topzorg en gastvrijheid.

Wij zijn gelokaliseerd (zoals de naam al aangeeft) in het Hart van Brabant (Eerste Zeine 112, Waalwijk) met voldoende parkeergelegenheid.

We zijn meer dan bereid om moeilijke casussen te bediscussiëren met doorverwijzend dierenartsen per telefoon of per email, zonder dat daar de verplichting uit ontstaat om het dier bij ons aan te bieden. U kunt uw dierenarts altijd vragen contact met ons op te nemen. Wij werken enkel op verwijzing van uw eigen dierenarts.

Hoe bereidt u zich voor?

Moet ik mijn huisdier voorbereiden voor de afspraak?

Wij vragen u uw huisdier vanaf de avond van tevoren (20.00 uur) niet te laten eten, tenzij dit medisch gezien niet verantwoord is. Water mag wel tenzij er een endoscopische ingreep gepland staat; dan 4 uur van tevoren geen drinken meer aanbieden. Vasten is nodig omdat het dier een sedatie of anesthesie zou kunnen krijgen, bijvoorbeeld voor het doen van echografie en/of röntgen/CT/MRI. Verder zijn de bloeduitslagen van het bloed dat die dag wordt afgenomen meer betrouwbaar als uw dier niet heeft gegeten. Gebruikt uw huisdier medicijnen? Check dan bij ons of deze voor de afspraak gegeven kunnen worden.

Verhinderd?

Bent u onverwacht verhinderd? U kunt uw afspraak kosteloos annuleren mits u meer dan 24 uur van te voren afzegt. Binnen de 24 uur zijn wij genoodzaakt de geboekte tijd in rekening te brengen, ongeacht de reden.

Tijdens uw verblijf

Wat gebeurt er allemaal als ik een afspraak heb?

Voordat u uw afspraak heeft is er, wanneer het geen spoedgeval betreft, altijd contact geweest met uw verwijzend dierenarts. De gegevens van uw huisdier staan derhalve al in ons computersysteem. Als u aankomt zal een van onze dierenartsen of dierenartsassistentes deze gegevens met u doornemen en een aantal aanvullende vragen stellen. Idealiter komt de voornaamste verzorger met de afspraak van het huisdier mee, om ervoor te zorgen dat de meest actuele informatie bekend is. Aan de hand van deze informatie wordt er een onderzoeks- en behandelplan opgesteld. Hierbij krijgt u een zo nauwkeurig als mogelijke kostenindicatie.

Het kan zijn dat we voorstellen uw huisdier voor verdere onderzoeken op te nemen als het niet mogelijk is alles in een korte tijd te plannen.

We hebben aparte opnamemogelijkheden voor honden, katten en bijzondere dieren, het opnamepersoneel zal er alles aan doen om het voor uw dier zo prettig mogelijk te maken. Wij zorgen voor een mandje en voor voer en drinken. Krijgt uw huisdier een speciaal dieet, of medicatie; neemt u dit dan mee naar het ziekenhuis.

Het Dierenziekenhuis is 24 uur per dag open en er is altijd iemand aanwezig.

Onze dierenartsen proberen zich zoveel mogelijk aan de afgesproken tijden te houden. Soms zijn er echter spoedgevallen die ervoor zorgen dat afspraken uitlopen of later beginnen. We proberen te allen tijde vertraging tot het minimum te beperken.

Wordt mijn huisdier geschoren?

Het is vaak nodig om de poot of hals van uw huisdier te scheren om bloed af te kunnen nemen. Verder wordt uw dier geschoren als er een echo wordt gemaakt, of als uw huisdier wordt geopereerd. Het haar groeit in het algemeen snel terug.

Kan ik bellen om te vragen hoe het met mijn dier gaat, als deze wordt opgenomen?

U wordt door onze dierenarts van dienst gebeld nadat de ochtendronde is afgerond. Meestal is dit tussen de behandelingen door in de ochtend, als het heel druk ik loopt dit begin van de middag uit. Wij bellen u: u hoeft ons dus zelf niet te bellen. Na de ochtendronde bellen we natuurlijk eerst met de eigenaren van de ernstig zieke patiënten. Mocht de situatie na de ochtend toch veranderen, dan bellen we u natuurlijk! Het is belangrijk om uw mobiele nummer bij ons achter te laten en de telefoon te allen tijde bij u te hebben.

Kan ik op bezoek komen?

U mag in overleg door de weeks op bezoek komen. De mogelijkheden hangen af van de toestand van de patient, het karakter van de patient en de drukte op de werkvloer. Wij vragen u om met maximaal 2 personen te komen en het bezoek kort te houden (15-20 minuten). Tijdens het bezoek is er doorgaans geen mogelijkheid om de behandelend arts te spreken.

Nazorg

Welke zorg zal mijn dier thuis nodig hebben na een bezoek aan het ziekenhuis?

We bespreken alle nazorg op moment van ontslag en zullen u instructies geven met betrekking tot bijvoorbeeld medicatie, dieet en beweging. In geval van een operatie zullen we u inlichten over de wondzorg die nodig is. Ook uw dierenarts wordt volledig op de hoogte gesteld.

Betaling

Betaling

De te verwachte kosten worden van tevoren met u besproken. U wordt gevraagd een verklaring te tekenen dat we deze kosten aan u hebben toegelicht en dat u bereid bent deze kosten op u te nemen. Wij werken niet op rekening. U dient de kosten direct te pinnen of contant af te rekenen. Creditcard betalingen zijn mogelijk. Wij nemen geen biljetten aan van 200 en 500 euro. 

Verhinderd?

Bent u onverwacht verhinderd? U kunt uw afspraak kosteloos annuleren mits u meer dan 24 uur van te voren afzegt. Binnen de 24 uur zijn wij genoodzaakt de geboekte tijd in rekening te brengen, ongeacht de reden.

Prijzen in het dierenziekenhuis

Prijzen van consulten, opname en medicatie in het dierenziekenhuis

Wij krijgen regelmatig vragen van patiënt-eigenaren over de hogere prijzen van onze diensten. De prijzen van uw eigen dierenarts liggen lager dan die in het dierenziekenhuis, net zoals uw huisarts een ander tarief hanteert dan een specialist in het ziekenhuis. Dit heeft verschillende redenen:

Consulten:

Onze gedifferentieerde dierenartsen en specialisten hebben na hun dierenartsopleiding nog meer geïnvesteerd in kennis opdoen in een deelgebied, sommigen hebben zelfs 6 jaar extra tijd en geld besteed aan een specialistenopleiding.
Onze dierenartsen en specialisten moeten nascholing volgen en dus tijd en geld investeren om up to date te blijven en de status “specialist” kan alleen behouden blijven als zij deze kennis blijven vergaren. Zij moeten hier ook rekenschap van afleggen richting een commissie.
U komt bij ons als uw eigen dierenarts het niet meer weet of kan. Dit betekent dat hier zorg op een ander niveau wordt geleverd.
De apparatuur die we hier hebben aangeschaft om uw huisdier van de beste zorg te voorzien is duur in aanschaf maar ook in onderhoud. Na verloop van tijd moet dit ook worden vervangen.
In de avond en nacht wanneer uw eigen dierenarts gesloten is willen we altijd met voldoende mensen klaarstaan om uw huisdier te helpen. Ook als u ons op dat moment niet nodig heeft. Maar het personeel moet ook worden betaald als u ons niet nodig heeft.

Opname:

De medium/high care opnamehokken zijn ingericht met apparatuur voor licht & verwarming. Sommigen kunnen ook voorzien worden van extra zuurstof.
Er is specifieke apparatuur nodig om 24-uurs medium tot high care te kunnen voorzien. (infuuspompen, echografie, beademing, bloeddrukmeters, CT/MRI, bloedgasmetingen, etc). Ons personeel moet ook regelmatig worden getraind om deze apparatuur op de juiste manier te gebruiken.
Ons team dat voor uw dier zorgt in de opname volgt regelmatig nascholing en training om dit zo goed mogelijk te kunnen doen.
De patiënten die wij zien en de zorg die we verlenen moet ziekenhuis waardig zijn. Maar ook alles eromheen. Dit betekent bijvoorbeeld extra hygiëne maatregelen, zoals de kleding; deze wordt dagelijks op een speciale manier gewassen door een bedrijf gespecialiseerd in ziekenhuis kleding om de hygiëne te kunnen waarborgen.
Het personeel wat in de avond, nacht en weekenden werkt moet hiervoor gecompenseerd worden. Dit zijn hogere kosten voor het ziekenhuis.

Medicatie:

Wij willen als verwijskliniek niet concurreren met uw eigen dierenarts en schrijven daarom bij uitzondering onderhoudsmedicatie voor. Het is de bedoeling dat u die zoveel mogelijk bij uw eigen dierenarts haalt, tenzij u langere tijd onder behandeling bent op een van onze afdelingen.
Als Evidensia Dierenziekenhuis leveren wij specialistische zorg en 24/7 spoeddienst, dit is een unieke vorm van zorg en iets wat anderen dus niet aanbieden, dit vraagt meer kwaliteit waardoor er een ander prijskaartje aan al onze diensten hangt.
Onze voorraad met name voor onderhoudsmedicatie is kleiner, dit maakt voor ons de inkoopprijs van deze medicatie hoger dan bij uw eigen dierenarts.

Feedbackformulier

Wij waarderen uw mening! Geef uw feedback door ons formulier in te vullen.

Online enquête klanttevredenheid EDZ Hart van Brabant

Waalwijk / Den Bosch

Terwijl ik wacht

In Waalwijk en omgeving is van alles te doen. U kunt natuurlijk in het ziekenhuis blijven maar het is ook mogelijk de omgeving te verkennen. Waalwijk heeft een flinke woonboulevard om rond te kijken. Of u kunt het schoenenmuseum bezoeken. Natuurlijk kunt u ook naar de Efteling, gelegen op 5 minuten afstand met de auto.

Voor de inwendige mens:

In Waalwijk centrum zijn er een aantal gelegenheden die wij u aanraden:

Of u gaat naar het wandelgebied de Loonse en Drunense duinen (op 3-5 minuten afstand met de auto)

 • De Galgenwiel, ook voor fietsverhuur om de duinen te verkennen (2 minuten met de auto)
 • Brasserie het genieten, ideaal als u kinderen mee heeft. Er is een indoor speelhal en outdoor waterspeeltuin
 • De Roestelberg ligt naast de startplek voor de honden loslooproute: een rondje met de andere hond en dan nog even koffie op het terras. (5 minuten met de auto)

Voor een snelle hap:

 • McDonalds
 • Kentucky Fried Chicken
 • Lucky apple (all-in restaurant)

Informatie bijsluiters

In ons dierenziekenhuis schrijven wij medicijnen voor bij bepaalde aandoeningen of bij chirurgische ingrepen. Vaak zit er een bijsluiter bij de medicatie inbegrepen. Mocht er een bijsluiter ontbreken of u wilt meer informatie over de werking van het middel dan kunt u kijken op de website van de Diergeneesmiddeleninformatiebank.  

WWW.DIERGENEESMIDDELENINFORMATIEBANK.NL

Heeft u naar aanleiding van de informatie op de website vragen of wilt u advies? Dan bent u uiteraard van harte welkom op contact met ons op te nemen.  

Onze recensies

alexandra bernabela

5

Op de nacht waar mijn lieve cavia patrick in mijn handen was overleden tijdens dat ik probeerde hun te bereiken. Hun naamde snel op alleen konde ze weinig voor hem betekenen Subhanallah. Ze waren heel empatisch vanaf begin tot eind. Dezelfde nacht bracht ik zijn lichaam op opgeslagen te worden want bij cavia gaan rig mortis heel snel, lieve patrick zijn lichaam was al na 1 uur opgezwollen zijn buik. Gedurende dag hadden ze mij gebeld en nagevraagd hoe het ging en probeerde mij gerust te stellen dat het niet mijn schuld was. De hele process liep soepel voor lieve patrick en ik mag deze week zijn as ophalen. Ik kreeg zelf binnen 2 dagen post met patricks zijn pootjes van hun. Dat had ik oprecht niet verwacht en was hartscheurende een lieve gebaar Alhamdoellilah. Ik Ben oprecht dankbaar voor de mooie woorden en steun van deze ziekenhuis gekregen. Moge Allah Swt jullie beschermen en gezegenen voor alle mooeie daden, werk die jullie doen voor ons als dieren eigenaar en de dieren. Hartelijk bedankt. Alhamdoellilah 🤲🏾

Monique Hop

5

Wij werden met onze Franse Bull van 5 jaar naar Waalwijk verwezen ivm een mogelijke hernia. Na de MRI bleek het een hersentumor, en een dag later hebben we hem moeten laten inslapen. Wat zijn wij blij geweest met de zorg, de aandacht en de rust waarmee jullie ons geholpen hebben. Jullie hebben alles gedaan wat jullie konden! Ik had zo te doen met de neuroloog (dhr. Bergknut) omdat hij iedere keer met slecht nieuws kwam. En hij bleef vriendelijk, en meegaand. Ja ze zijn prijzig, alleen vertellen ze je van te voren wat je kunt verwachten. Ze doen niks zomaar zonder overleg. Ondanks een hele verdrietige aangelegenheid, heel blij dat wij bij jullie zijn geweest!

Luuk Verwijmeren

5

Fantastische zorg, personeel met een goed hart. Buiten dat een goede indicatie van de kosten en het allerbelangrijkste zeer goede zorg die dan noodzakelijk is voor je huisdier. Bedankt voor het vieren van zijn verjaardag!

Corné

5

Hond geopereerd aan de knie i.v.m. een gescheurde kruisband. Ik ben iedere keer vriendelijk te woord gestaan, heb rustig mijn vragen kunnen stellen en was steeds op de hoogte van wat er ging gebeuren. Al met al, goede en vriendelijke service en je kunt met een gerust hart je huisdier hier laten behandelen.

Gebaseerd op recensies van Google

Openingstijden

 • Maandag
  De hele dag open
 • Dinsdag
  De hele dag open
 • Woensdag
  De hele dag open
 • Donderdag
  De hele dag open
 • Vrijdag
  De hele dag open
 • Zaterdag
  De hele dag open
 • Zondag
  De hele dag open

Medewerkers

Jiske l'Ami

Dierenarts Specialist

Jiske l'Ami

Anesthesiologie

Mijn naam is Jiske, binnen Evidensia ben ik werkzaam als dierenarts-anesthesioloog. Ook in Dierenziekenhuis Hart van Brabant maak ik deel uit van het team in de operatiekamers, om hoogwaardige zorg te leveren als uw dier een anesthesie of sedatie (roesje) nodig heeft voor een operatie of voor beeldvorming (MRI / CT / röntgen). Op deze manier kunnen ook de patiënten met een hoger anesthesierisico wegens hun leeftijd of een specifiek probleem aan bijvoorbeeld hart, nieren of lever zo veilig mogelijk behandeld worden. Maatwerk leveren, waarbij het dier zo min mogelijk last van zowel de operatie als de anesthesie zelf heeft, is wat ik het leukst vind van mijn vakgebied. Ik heb ruim 11 jaar op de faculteit diergeneeskunde in Utrecht gewerkt als anesthesist. Daar heb ik mijn opleiding tot specialist veterinaire anesthesiologie doorlopen en het Europees specialistenexamen heb ik inmiddels voor de helft behaald. In mijn vrije tijd is ben ik het liefst buiten, weer of geen weer. Met twee jonge kinderen, een hond en twee paarden is daar ook altijd genoeg te beleven.
Lees meer over Jiske
Ellen Dijkstra

Dierenarts

Ellen Dijkstra

Anesthesie in opleiding

Informatie volgt. 
Lees meer over Ellen
Mark Dirven

Dierenarts Specialist Dip. ECVIM-CA

Mark Dirven

Cardiologie

Informatie volgt.
Lees meer over Mark
Pam Hooijmayer

Dierenarts

Pam Hooijmayer

Spoed & Cardiologie

Informatie volgt.
Lees meer over Pam
Onze medewerkers