Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant

Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant

Onze medewerkers
Ron Ben-Amotz

Dierenarts Specialist Dip. ECVS

Ron Ben-Amotz

Chirurgie & Orthopedie

Dierenziekenhuis: Hart van Brabant

Ron Ben-Amotz is board certified in chirurgie (ACVS en ECVS) van de gezelschapsdieren en ook board certified in ‘sports medicine and rehabilitation’ (DACVSMR).

Ron heeft van 2006 tot en met 2019 in de VS gewerkt waar hij verantwoordelijk was voor verschillende klinieken. Hij heeft in de VS ook zijn internships en residency gevolgd voordat hij (eerst in Texas en vervolgens in Philadelphia ) als specialist, sinds 2012, aan het werk is gegaan.

Eind 2019 is hij met vrouw en kinderen teruggekeerd naar zijn geboorteland Israël. Daar is hij hoofd van de afdeling orthopedie aan de veterinaire faculteit in Jerusalem.

Maar werken in het buitenland bleef trekken en daarom is hij nu elke maand in Nederland bij ED Hart van Brabant. In onze kliniek komt hij in een overlap van twee weken, 8-10 dagen, ons chirurgische team versterken. U krijgt updates van zijn aanwezigheid via onze nieuwsbrieven, website en social media.

Ron is beschikbaar voor alle chirurgie, al ligt zijn grootste expertise bij de orthopedie, variërend van acute trauma’s tot arthroscopie en TPLO.

Verder is Ron beschikbaar voor patiënten die met chronische sportblessures en uitdagende rehabilitatie te maken hebben.

In zijn vrije tijd is Ron te vinden ons koude Nederlandse water of op de fiets trainend voor zijn volgende triatlon of iron man race.