Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant

Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant

Onze medewerkers
Kelly van Amersfort

Dierenarts Specialist Dermatologie

Kelly van Amersfort

Dermatologie

Dierenziekenhuis: Hart van Brabant

Kelly is dierenarts-specialist dermatologie (ECVD board-eligible) bij IVC Evidensia Nederland.

In 2013 is Kelly afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren aan de Universiteit Utrecht. Kort na het afstuderen ontstond haar passie voor dermatologie en voeding. Ze heeft hiervoor vele dermatologie cursussen en congressen in binnen- en buitenland gevolgd. Onder de vlag van Huidadvies voor Dieren heeft zij naast haar werk als dierenarts lesgegeven bij diverse opleidingsinstituten, vele lezingen en cursussen georganiseerd en regelmatig artikelen geschreven voor haar website en vakbladen. In 2020 heeft zij tevens de opleiding orthomoleculaire therapie voor de hond met succes afgerond.

Na drie jaar als specialist in opleiding dermatologie (resident ECVD) bij het Evidensia Dierenziekenhuis Arnhem gewerkt te hebben, heeft ze de opleiding begin 2023 afgerond en is ze bij EDZ Hart van Brabant komen werken.

Kelly: "Als dieren-dermatoloog zie ik veel chronische, complexe of hardnekkige huidproblemen. Dit heeft vaak een grote impact op de kwaliteit van leven van zowel het dier als het baasje. Mijn doel is om dieren zo gezond, gericht en effectief mogelijk te behandelen zodat de klachten onder controle zijn en baasjes weer lekker kunnen genieten van hun huisdier. Voeding en nutraceuticals zijn hierin ook een belangrijk onderdeel. Samen met mijn collega's sta ik voor jullie klaar. Wie weet tot ziens."