Over ons

Over Evidensia Dierenziekenhuizen

Onze dierenziekenhuizen staan in dienst als verlengstuk van de eerstelijns dierenklinieken. In onze dierenziekenhuizen werken dierenartsen en paraveterinairen die opgeleid zijn om uw huisdier de benodigde aanvullende (tweedelijns) zorg te kunnen geven. Wij investeren continu in het opleiden van onze medewerkers en de vereiste apparatuur om een optimale tweedelijns zorgdienstverlening te kunnen bieden.

Verwijzingen

Zodra een diagnose en bijhorende behandeling van uw huisdier is vastgesteld, koppelen wij dit aan uw eigen dierenarts terug en bepalen we samen wie uw huisdier zal behandelen en eventuele controles zal uitvoeren. Voor ons is de samenwerking met de praktijk van uw eigen dierenarts essentieel, zodat uw huisdier  de optimale zorg krijgt.  Wordt uw huisdier door ons behandeld, dan zorgen wij ervoor dat uw eigen dierenarts hiervan op de hoogte is en terugkoppeling krijgt.

Disciplines

Wij bieden in onze ziekenhuizen diverse disciplines aan waarnaar uw dierenarts kan doorverwijzen. Voor meer informatie over onze disciplines, betrokken dierenartsen en paraveterinairen KIJK HIER.

Verschillende dierenartsen bij Evidensia Dierenziekenhuizen.

Om u en uw huisdier optimaal van dienst te kunnen zijn, zijn er binnen IVC Evidensia Dierenziekenhuizen verschillende dierenartsen die behandelingen uitvoeren.

  1. Dierenarts (1e lijn): algemene zorg, eenvoudige chirurgie en eerste opvang bij acute problemen. Deze dierenartsen zijn binnen onze Evidensia Dierenziekhuizen met name werkzaam in de spoedopvang. Deze dierenarts heeft een opleiding tot dierenarts aan een universiteit doorlopen en heeft zich daarna verder verbreed binnen de algemene zorg. Daarnaast kan hij/zij zich binnen één of meerdere vakgebieden aanvullend verdiept hebben, wat voor de dierenartsen in onze ziekenhuizen meestal de spoed- en opnamezorg is. Voor de verdere ontwikkeling als dierenarts wordt hij/zij door IVC Evidensia gedurende de verdere carrière ondersteund.
  2. Gedifferentieerde dierenarts (2e lijn): wij noemen deze dierenartsen Dierenarts Discipline. Als uw eerstelijns dierenarts denkt dat er meer specifieke hulp nodig is, kan hij/zij u binnen IVC Evidensia gericht doorverwijzen naar een dierenarts met meer ervaring voor het betreffende probleem. Deze dierenartsen worden intensief ondersteund door IVC Evidensia bij hun verdiepende ontwikkeling als een gedifferentieerd dierenarts binnen een bepaalde discipline, zoals de chirurgie, interne geneeskunde, derrmatologie of echografie. Nadat zij hun opleiding van 3 jaar succesvol hebben doorlopen worden ze erkend als een gedifferenteerd dierenarts binnen hun betreffende discipline (Dierenarts Discipline). . Om hun titel als een gedifferentieerd dierenarts te mogen behouden moeten zij elke 5 jaar laten zien dat zij hun kennis en vaardigheden op peil houden.
  3. Dierenarts Specialist: dit is een dierenarts die gespecialiseerd is binnen een bepaald vakgebied. Om in Nederland een Dierenarts Specialist te kunnen worden moeten deze dierenartsen een Europees of Amerikaans erkend opleidingsprogramma (vaak aan de universiteit) voor het desbetreffende vakgebied hebben doorlopen. Dit is een 3 jarige fulltime opleiding. Als men dit succesvol heeft doorlopen is deze dierenarts in Nederland binnen IVC Evidensia een Dierenarts Specialist en mag deelnemen aan het Europees of Amerikaans specialisten examen.
  4. Dierenarts Specialist, Dip: als men de opleiding succesvol heeft doorlopen kan men deelnemen aan het Europees of Amerikaans specialisten examen. Zodra dit examen is behaald wordt deze Dierenarts Specialist tevens een Europees of Amerikaans erkend specialist. Dit is een titel die ook buiten Nederland wordt erkend. U kunt dit herkennen aan de toevoeging: Dip (van Diplomate). Elke 5 jaar moeten de Dierenarts Specialist en Dierenarts Specialist Dip. opnieuw laten zien dat zijn of haar kennis en vaardigheden op peil zijn. Als dit niet het geval blijkt te zijn kunnen ze hun titel kwijtraken.