Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant

Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant

Spoedkliniek

Spoedkliniek

Onze spoedkliniek wordt bemand door een team van ervaren spoeddierenartsen en paraveterinairen. In de weekenden worden zij ondersteund door een breed en deskundig team van 1e lijns dierenartsen uit de regio.

Huisdiereigenaren

Heeft uw huisdier spoedeisende hulp nodig en is uw eigen dierenarts gesloten?

Bel direct:

0416 - 745 414

Verwijzende dierenartsen

Bij IVC Evidensia werken we samen aan betere diergeneeskunde. Naast dat we internationaal erkende specialisten in dienst hebben en beschikking hebben over de beste apparatuur leiden we dan ook gedifferentieerde dierenartsen op.  

De dierenartsen die in de spoed en intensieve zorg werken hebben dan ook allemaal een interne opleiding gehad van onze intensivist. Daarnaast lopen zij of hebben zij allemaal één of meerdere differentiatie trajecten doorlopen. Zo’n differentiatie traject leidt onze artsen op tot betere dierenartsen in een of meerdere deelgebieden. Een differentiatietraject duurt 2-3 jaar en vindt plaats onder begeleiding van een specialist. De dierenartsen verdiepen zich in nieuwe onderzoeken, lezen literatuur toegespitst op dit onderwerp en oefenen praktische vaardigheden. Ook werken deze dierenartsen samen met de begeleidende specialist binnen hun specialisme. Zo zorgen we ervoor dat er ook op incourante tijdstippen een goed vangnet is voor intensieve patiënten die specialistische zorg nodig hebben.  

Ontzorgd worden in avond-, nacht- en weekenden? U kunt er ook voor kiezen om al uw spoedoproepen naar ons door te sturen. Van elke spoedpatiënt sturen wij u dezelfde of volgende dag een verslag. Indien het dier moet worden opgenomen, krijgt u de dag van opname een kort bericht over het plan. Bij ontslag sturen we u weer opnieuw bericht. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen doen? Neem dan contact op via 0416 - 745 414.

Onze recensies

Monique Hop

5

Wij werden met onze Franse Bull van 5 jaar naar Waalwijk verwezen ivm een mogelijke hernia. Na de MRI bleek het een hersentumor, en een dag later hebben we hem moeten laten inslapen. Wat zijn wij blij geweest met de zorg, de aandacht en de rust waarmee jullie ons geholpen hebben. Jullie hebben alles gedaan wat jullie konden! Ik had zo te doen met de neuroloog (dhr. Bergknut) omdat hij iedere keer met slecht nieuws kwam. En hij bleef vriendelijk, en meegaand. Ja ze zijn prijzig, alleen vertellen ze je van te voren wat je kunt verwachten. Ze doen niks zomaar zonder overleg. Ondanks een hele verdrietige aangelegenheid, heel blij dat wij bij jullie zijn geweest!

Luuk Verwijmeren

5

Fantastische zorg, personeel met een goed hart. Buiten dat een goede indicatie van de kosten en het allerbelangrijkste zeer goede zorg die dan noodzakelijk is voor je huisdier. Bedankt voor het vieren van zijn verjaardag!

Corné

5

Hond geopereerd aan de knie i.v.m. een gescheurde kruisband. Ik ben iedere keer vriendelijk te woord gestaan, heb rustig mijn vragen kunnen stellen en was steeds op de hoogte van wat er ging gebeuren. Al met al, goede en vriendelijke service en je kunt met een gerust hart je huisdier hier laten behandelen.

Marieke

5

Onze hond Jackie had een dubbele nekhernia. Hij is erg goed geholpen en knapte snel op. Blij dat we hem hier hebben laten opereren.

Gebaseerd op recensies van Google

Openingstijden

 • Maandag
  De hele dag open
 • Dinsdag
  De hele dag open
 • Woensdag
  De hele dag open
 • Donderdag
  De hele dag open
 • Vrijdag
  De hele dag open
 • Zaterdag
  De hele dag open
 • Zondag
  De hele dag open

Medewerkers

Jiske l'Ami

Dierenarts Specialist

Jiske l'Ami

Anesthesiologie

Mijn naam is Jiske, binnen Evidensia ben ik werkzaam als dierenarts-anesthesioloog. Ook in Dierenziekenhuis Hart van Brabant maak ik deel uit van het team in de operatiekamers, om hoogwaardige zorg te leveren als uw dier een anesthesie of sedatie (roesje) nodig heeft voor een operatie of voor beeldvorming (MRI / CT / röntgen). Op deze manier kunnen ook de patiënten met een hoger anesthesierisico wegens hun leeftijd of een specifiek probleem aan bijvoorbeeld hart, nieren of lever zo veilig mogelijk behandeld worden. Maatwerk leveren, waarbij het dier zo min mogelijk last van zowel de operatie als de anesthesie zelf heeft, is wat ik het leukst vind van mijn vakgebied. Ik heb ruim 11 jaar op de faculteit diergeneeskunde in Utrecht gewerkt als anesthesist. Daar heb ik mijn opleiding tot specialist veterinaire anesthesiologie doorlopen en het Europees specialistenexamen heb ik inmiddels voor de helft behaald. In mijn vrije tijd is ben ik het liefst buiten, weer of geen weer. Met twee jonge kinderen, een hond en twee paarden is daar ook altijd genoeg te beleven.
Lees meer over Jiske
Ellen Dijkstra

Dierenarts

Ellen Dijkstra

Anesthesie in opleiding

Informatie volgt. 
Lees meer over Ellen
Mark Dirven

Dierenarts Specialist Dip. ECVIM-CA

Mark Dirven

Cardiologie

Informatie volgt.
Lees meer over Mark
Pam Hooijmayer

Dierenarts

Pam Hooijmayer

Spoed & Cardiologie

Informatie volgt.
Lees meer over Pam
Onze medewerkers