Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant

Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant

Spoedkliniek

Spoedkliniek

Onze spoedkliniek wordt bemand door een team van ervaren spoeddierenartsen en paraveterinairen. In de weekenden worden zij ondersteund door een breed en deskundig team van 1e lijns dierenartsen uit de regio.

Huisdiereigenaren

Heeft uw huisdier spoedeisende hulp nodig en is uw eigen dierenarts gesloten?

Bel direct:

0416 - 745 414

Verwijzende dierenartsen

Bij IVC Evidensia werken we samen aan betere diergeneeskunde. Naast dat we internationaal erkende specialisten in dienst hebben en beschikking hebben over de beste apparatuur leiden we dan ook gedifferentieerde dierenartsen op.  

De dierenartsen die in de spoed en intensieve zorg werken hebben dan ook allemaal een interne opleiding gehad van onze intensivist. Daarnaast lopen zij of hebben zij allemaal één of meerdere differentiatie trajecten doorlopen. Zo’n differentiatie traject leidt onze artsen op tot betere dierenartsen in een of meerdere deelgebieden. Een differentiatietraject duurt 2-3 jaar en vindt plaats onder begeleiding van een specialist. De dierenartsen verdiepen zich in nieuwe onderzoeken, lezen literatuur toegespitst op dit onderwerp en oefenen praktische vaardigheden. Ook werken deze dierenartsen samen met de begeleidende specialist binnen hun specialisme. Zo zorgen we ervoor dat er ook op incourante tijdstippen een goed vangnet is voor intensieve patiënten die specialistische zorg nodig hebben.  

Ontzorgd worden in avond-, nacht- en weekenden? U kunt er ook voor kiezen om al uw spoedoproepen naar ons door te sturen. Van elke spoedpatiënt sturen wij u dezelfde of volgende dag een verslag. Indien het dier moet worden opgenomen, krijgt u de dag van opname een kort bericht over het plan. Bij ontslag sturen we u weer opnieuw bericht. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen doen? Neem dan contact op via 0416 - 745 414.

Onze recensies

Corné

5

Hond geopereerd aan de knie i.v.m. een gescheurde kruisband. Ik ben iedere keer vriendelijk te woord gestaan, heb rustig mijn vragen kunnen stellen en was steeds op de hoogte van wat er ging gebeuren. Al met al, goede en vriendelijke service en je kunt met een gerust hart je huisdier hier laten behandelen.

Joyce Van Zon

5

Ik wil ze nogmaals bedanken voor de goede zorgen voor onze Stip! Superlieve geduldige mensen, we zijn super tevreden!!

Anna Pm.

5

Top dierenarts, heeft me hartstikke goed geholpen ben 2 dagen geleden ergens anders geweest ook in waalwijk ze deden of de kat kerngezond was en vanavond had die het harstikke benauwd en ging niet goed blijft dat die een hele erge hartziekte heeft en ook een schildklier probleem wat al jaren speelt ik heb hem pas dus ik kon dit niet weten toch moeten laten inslapen helaas maar ze konden niet veel meer doen en met medicatie wisten ze ook niet of die het zou overleven en ook later zou die ziek worden en een pijnlijke dood tegemoet gaan dus naar veel tranen laten en iedereen gebeld te hebben en veel vragen gesteld te hebben aan de fantastische arts toch de beslissing genomen maar de arts en de ziekenhuis waren geweldig als er ooit weer iets is dan zou ik zeker daar terug gaan. Harstikke bedankt voor de geduld en de goede uitleg en ze nemen de tijd voor je ik kon gelijk terecht heb 5x gebeld voor ik kwam ze waren begripvol alles was perfect echt waar top ziekenhuis aanrader zeker weten groetjes anna

Annemieke Wesdijk

5

Op 9 november jl vanuit Almelo naar Waalwijk gereden met mijn zwarte lab meisje voor een consult bij Dr Niklas Bergknut. Wat een fijne ervaring: geweldig vriendelijke en vooral zeer kundige mensen. Zeer tevreden enne, mijn zwarte meisje ook na alle knuffels

Gebaseerd op recensies van Google

Openingstijden

 • Maandag
  De hele dag open
 • Dinsdag
  De hele dag open
 • Woensdag
  De hele dag open
 • Donderdag
  De hele dag open
 • Vrijdag
  De hele dag open
 • Zaterdag
  De hele dag open
 • Zondag
  De hele dag open

Medewerkers

Jiske l'Ami

Dierenarts Specialist

Jiske l'Ami

Anesthesiologie

Mijn naam is Jiske, binnen Evidensia ben ik werkzaam als dierenarts-anesthesioloog. Ook in Dierenziekenhuis Hart van Brabant maak ik deel uit van het team in de operatiekamers, om hoogwaardige zorg te leveren als uw dier een anesthesie of sedatie (roesje) nodig heeft voor een operatie of voor beeldvorming (MRI / CT / röntgen). Op deze manier kunnen ook de patiënten met een hoger anesthesierisico wegens hun leeftijd of een specifiek probleem aan bijvoorbeeld hart, nieren of lever zo veilig mogelijk behandeld worden. Maatwerk leveren, waarbij het dier zo min mogelijk last van zowel de operatie als de anesthesie zelf heeft, is wat ik het leukst vind van mijn vakgebied. Ik heb ruim 11 jaar op de faculteit diergeneeskunde in Utrecht gewerkt als anesthesist. Daar heb ik mijn opleiding tot specialist veterinaire anesthesiologie doorlopen en het Europees specialistenexamen heb ik inmiddels voor de helft behaald. In mijn vrije tijd is ben ik het liefst buiten, weer of geen weer. Met twee jonge kinderen, een hond en twee paarden is daar ook altijd genoeg te beleven.
Lees meer over Jiske
Ellen Dijkstra

Dierenarts

Ellen Dijkstra

Anesthesie in opleiding

Informatie volgt. 
Lees meer over Ellen
Mark Dirven

Dierenarts Specialist Dip. ECVIM-CA

Mark Dirven

Cardiologie

Informatie volgt.
Lees meer over Mark
Ron Ben-Amotz

Dierenarts Specialist Dip. ECVS

Ron Ben-Amotz

Chirurgie & Orthopedie

Ron Ben-Amotz is board certified in chirurgie (ACVS en ECVS) van de gezelschapsdieren en ook board certified in ‘sports medicine and rehabilitation’ (DACVSMR). Ron heeft van 2006 tot en met 2019 in de VS gewerkt waar hij verantwoordelijk was voor verschillende klinieken. Hij heeft in de VS ook zijn internships en residency gevolgd voordat hij (eerst in Texas en vervolgens in Philadelphia ) als specialist, sinds 2012, aan het werk is gegaan. Eind 2019 is hij met vrouw en kinderen teruggekeerd naar zijn geboorteland Israël. Daar is hij hoofd van de afdeling orthopedie aan de veterinaire faculteit in Jerusalem. Maar werken in het buitenland bleef trekken en daarom is hij nu elke maand in Nederland bij ED Hart van Brabant. In onze kliniek komt hij in een overlap van twee weken, 8-10 dagen, ons chirurgische team versterken. U krijgt updates van zijn aanwezigheid via onze nieuwsbrieven, website en social media. Ron is beschikbaar voor alle chirurgie, al ligt zijn grootste expertise bij de orthopedie, variërend van acute trauma’s tot arthroscopie en TPLO. Verder is Ron beschikbaar voor patiënten die met chronische sportblessures en uitdagende rehabilitatie te maken hebben. In zijn vrije tijd is Ron te vinden ons koude Nederlandse water of op de fiets trainend voor zijn volgende triatlon of iron man race.
Lees meer over Ron
Onze medewerkers

Facebookberichten