Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein

Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein

Vandaag: De hele dag open

Verwijskliniek

Indien uw patiënt specialistische, spoedeisende of uitgebreide zorg nodig heeft, staan wij 24/7 voor u en uw cliënten klaar. In ons dierenziekenhuis werken (Europees erkende) specialisten, gedifferentieerde dierenartsen en hoogopgeleide paraveterinairen op een specifieke discipline, waardoor wij uw doorgestuurde patiënt de beste behandeling kunnen bieden. Ons dierenziekenhuis staat in dienst van en dient als verlengstuk van uw dierenkliniek.

Wij investeren continu in specialistische opleidingen en medische faciliteiten voor de beste tweedelijns zorg- en spoeddienstverlening. Voor ons is de samenwerking met uw praktijk essentieel, zodat de patiënt in goede handen bij u terugkomt en als tevreden klant in uw kliniek blijft. Wij richten ons in onze verwijskliniek zodoende alleen op tweedelijns- en verwezen spoedzorg. Na onze behandeling worden spoedig de patiëntenkaart en eventuele vervolgbehandelingen teruggekoppeld zodat de patiënt snel door u kan worden opgevolgd.

Voor verwijzingen zijn we bereikbaar via de volgende e-mailadressen:

We vragen dierenartsen vriendelijk ons zowel een beknopte verwijsbrief als het gehele dossier inclusief uitslagen en al het beeldmateriaal aan ons beschikbaar te stellen. Graag ontvangen we deze zaken zo spoedig mogelijk. Wilt u bij een verwijzing aangeven waarvoor u verwijst: een volledig onderzoek en behandeling of alleen een bepaalde modaliteit (waarna u zelf de behandeling weer overneemt)?

Bij voorkeur nemen wij vervolgens zelf contact met de klant op voor het maken van een afspraak. Wij zullen altijd zo spoedig mogelijk en maximaal binnen één werkdag contact met hun opnemen. Wilt u liever telefonisch overleggen over een mogelijke verwijzing? Dan zijn we via 030 - 202 70 70 voor u bereikbaar.

Voor het kosteloos overleg over orthopedische patiënten (incl. röntgenbeelden) zijn we via orthopedie@edz‑nieuwegein.nl bereikbaar. U krijgt dan binnen zeer korte tijd antwoord met als mogelijk tevens een kostenschatting en planningsvoorstel.

Onze recensies

Alinda van Helden

5

Ik ben door mijn dierenarts verwezen naar dit ziekenhuis omdat mijn kat Prins een heftige bacteriële infectie had in zijn borstkas en een klaplong. Hij was zeer benauwd, at niet meer, wilde alleen maar liggen en antibiotica deden te weinig. We konden gelukkig snel terecht en Prins is 5 dagen in Evidensia geweest. Ik ben zeer tevreden over het kordate handelen, de zeer uitgebreide zorg en de heldere communicatie. Dankzij Evidensia heb ik mijn kat weer gezond en wel thuis! En ja, het is prijzig, maar de zorg die je ervoor terug krijgt was het me dubbel en dwars waard! Dankjulliewel

J Westerveld

5

Echt hele lieve en betrokken artsen/medewerkers. Ze zijn allemaal heel erg vriendelijk en oprecht en stellen je gerust. Ze zijn heel erg lief voor Pip geweest tijdens zijn operaties/opnames, en hebben ons goed op de hoogte gehouden. Pip is gelukkig weer helemaal hersteld van zijn gebroken poot, en werkt nu weer aan zijn conditie. Super bedankt voor alle goede zorgen

Ronald Kools

5

Geweldig geholpen om 00:00 ‘s nachts. Ivm een mogelijke “plaskater” werd direct bij aankomst al naar de blaas van Morris gekeken. Die bleek behoorlijk vol en na wat hulp met het legen van zijn blaas voelde hij zich al direct wat beter. Daarna werd alles gecheckt en na wat pijnstilling konden we weer naar huis. Nu, iets meer dan een uur rijden later, loopt hij weer door huis alsof ie nooit iets gemankeerd heeft. Onwijs opgelucht, Evidensia bedankt! 👍🏼

Gwen Soumahu

5

Onze poes is na een aantal weken van vermissing in slechte toestand teruggekomen. Gelukkig konden we snel terecht bij Evidensia. We zijn goed geholpen en in het proces goed ondersteund/geïnformeerd, zodat we de keuzes konden maken die nodig waren. Het mocht helaas niet zo zijn, maar zijn blij dat ze niet verder hoefde te lijden en dat we alles hebben kunnen doen. Bedankt voor jullie kaartje!

Gebaseerd op recensies van Google

Openingstijden

 • Maandag
  De hele dag open
 • Dinsdag
  De hele dag open
 • Woensdag
  De hele dag open
 • Donderdag
  De hele dag open
 • Vrijdag
  De hele dag open
 • Zaterdag
  De hele dag open
 • Zondag
  De hele dag open

Medewerkers

Jiske I'Ami

Dierenarts Specialist

Jiske I'Ami

Anesthesiologie

Jiske l’Ami is bij Evidensia werkzaam als dierenarts-anesthesioloog. Ze is deel van het team in de operatiekamers van Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein, om er hoogwaardige zorg te leveren als uw dier een anesthesie of sedatie (roesje) nodig heeft voor een operatie of voor een CT. Op deze manier kunnen ook de patiënten met een hoger anesthesierisico wegens hun leeftijd of een specifiek probleem aan bijvoorbeeld hart, nieren of lever zo veilig mogelijk behandeld worden. Jiske heeft ruim 11 jaar op de faculteit diergeneeskunde in Utrecht gewerkt als anesthesist. Zij heeft daar haar opleiding tot specialist veterinaire anesthesiologie doorlopen en het Europees specialistenexamen inmiddels voor de helft behaald. In haar vrije tijd is ze het liefst veel buiten, weer of geen weer. Met twee jonge kinderen, een hond en twee paarden is daar ook altijd genoeg te doen en te beleven.
Lees meer over Jiske
Rosalie Lotstra

Dierenarts

Rosalie Lotstra

Anesthesiologie, Spoed & Opname

Rosalie Lotstra is werkzaam in zowel het team anesthesie, als het spoed- en opnameteam. Haar interesse ligt bij de “acute zorg”, omdat ze veel uitdaging en voldoening haalt uit het helpen van dieren die ernstig ziek zijn en/of een operatie nodig hebben. Ook het uitstekende teamwork dat voor deze zorg nodig is, past haar goed.  Rosalie werkte een aantal jaar bij verschillende verwijsklinieken en de Universiteitskliniek in Utrecht, waar ze naast brede patiëntenzorg ook onderwijs voor studenten diergeneeskunde verzorgde.  In haar vrije tijd maakt ze graag mooie actieve reizen en onderneemt ze leuke dingen met vrienden en partner.
Lees meer over Rosalie
Marjolein den Toom

Dierenarts Specialist Dip. ECVIM-CA

Marjolein den Toom

Cardiologie

Marjolein den Toom studeerde af als dierenarts aan de Universiteit van Utrecht in 2005. Na ruim 4 jaar werkzaam geweest te zijn in de praktijk keerde ze terug naar de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Hier doorliep ze een algemeen roulantschap en haar specialistenopleiding tot cardioloog, om deze in 2018 met goed gevolg af te ronden. Vanaf juni 2019 werkt ze als specialist cardioloog (EBVS, Europees Veterinair Specialist cardiologie gezelschapsdieren) bij de spoed- en verwijskliniek van Evidensia te Nieuwegein. Haar onderzoeks- en interessegebied omvat o.a. hypertrofische cardiomyopathie (HCM) bij de kat en aangeboren hartaandoeningen en pulmonale hypertensie bij de hond. Haar werk in de praktijk zal ze blijven combineren met haar onderzoek naar de (genetische) achtergrond van aangeboren hartaandoeningen, in samenwerking met onderzoekers van de faculteit diergeneeskunde. Hiernaast verzorgt ze tevens regelmatig lezingen en cursussen voor dierenartsen en paraveterinairen.
Lees meer over Marjolein
Dinand Favier

Dierenarts Specialist in opleiding

Dinand Favier

Cardiologie & Echografie

Dinand Favier specialist cardiologie in opleiding (ECVIM-CA) Na te zijn opgegroeid in het Zeeuwse Goes is Dinand in 2000 begonnen aan de studie diergeneeskunde te Utrecht en in 2006 afgestudeerd met de differentiatie gezelschapsdieren. Zijn meeste dienstjaren na afstuderen heeft hij gewerkt in een grotere kliniek met als kerntaken de echografie en de internistische en cardiologische zorg. Sinds juni 2019 heeft hij zich binnen Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein verder gefocust op de disciplines echografie en cardiologie. Gezien zijn grote interesse in de cardiologie is hij in 2019 gestart met een Mastertraject Cardiologie via de European School of Advanced Veterinary Studies aan de Universiteit van Luxemburg. Zijn gepassioneerde weg binnen de cardiologie heeft er vervolgens toe geleid dat hij in juni 2022 met een 3-jarig traject heeft mogen starten tot Europees erkend veterinair specialist cardiologie. In het kader van dit traject zal hij, naast zijn werkzaamheden in Nieuwegein, ook één dag per week werkzaam zijn binnen de cardiologie afdeling van de universiteitskliniek in Utrecht.
Lees meer over Dinand
Onze medewerkers

Facebookberichten