Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein

Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein

Vandaag: De hele dag open

Verwijzers

Contact

Het is mogelijk om rechtstreeks contact op te nemen met onze afdelingen:

Afspraak maken 

Verwijzingen kunnen telefonisch, per e-mail of via de online afsprakentool worden gedaan. Bel hiervoor met 030 ‑ 202 70 70 of stuur de patiëntenkaart van het dier naar één van de bovenstaande e-mailadressen. Wij nemen vervolgens contact op met de klant om een afspraak te maken. 

Je kunt ook via de website een afspraak inplannen. Na het inplannen dien je echter altijd de patiëntenkaart naar de betreffende afdeling te sturen. Is er geen geschikt tijdstip beschikbaar via de website? Neem dan telefonisch contact met ons op om een afspraak te maken. Bij voorkeur nemen wij zelf contact op met de klant voor het maken van een afspraak. We streven ernaar om zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen één werkdag contact met hen op te nemen. Wil je liever telefonisch overleggen over een mogelijke verwijzing? Dan zijn we bereikbaar via 030 ‑ 202 70 70.

Voor kosteloos overleg over orthopedische patiënten (inclusief röntgenbeelden) zijn we bereikbaar via orthopedie@edz-nieuwegein.nl. Je ontvangt dan binnen zeer korte tijd antwoord, mogelijk met een kostenschatting en planningsvoorstel. 

Verwijzen diagnostische beeldvorming 

Een doorverwijzing voor alleen een CT-scan is bij ons mogelijk. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op dan kunnen we deze gelijk inplannen. Daarna zal je digitaal een formulier ontvangen om daar de specifieke wensen met betrekking tot de CT-scan aan te geven. 

Aanleveren patiëntenkaart 

We vragen dierenartsen vriendelijk om zowel een beknopte verwijsbrief als het volledige dossier, inclusief uitslagen en al het beeldmateriaal, aan ons beschikbaar te stellen door te mailen naar de betreffende afdeling (zie e-mailadressen bovenaan de pagina). Graag ontvangen we deze zaken zo spoedig mogelijk. Bij een verwijzing vragen we je vriendelijk aan te geven waarvoor je verwijst: een volledig onderzoek en behandeling, of alleen een bepaalde modaliteit waarbij je zelf de behandeling weer overneemt. 

Terugkoppeling 

Na onze behandeling koppelen we spoedig de patiëntenkaart en eventuele vervolgbehandelingen terug, zodat de patiënt snel kan worden opgevolgd door de eigen kliniek. 

Nazorg 

In principe vindt de nazorg en controle na een ingreep altijd in ons dierenziekenhuis plaats. Als dit anders is, wordt dit duidelijk met je gecommuniceerd. 

Dierenartsenspoedpost 

Wil je dat jouw patiënten buiten openingstijden nog steeds de beste zorg krijgen en wil je deze zorg graag aan ons toevertrouwen? We hebben naast ons spoed- en opnameteam in het weekend ook de dierenartsenspoedpost geopend, waar dierenartsen uit eerstelijnsklinieken in de regio werken. Wil je weten wat dit precies inhoudt en wat voor jou de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met onze relatiemanager Cornelieke Wijnen via cornelieke.wijnen@evidensia.nl of bel 06 ‑ 13 59 28 25.

Blijf op de hoogte 

Lezingen en webinars 

We vinden het belangrijk om kennis te delen en organiseren periodiek lezingen voor dierenartsen en paraveterinairen. Benieuwd naar ons aanbod? Klik op de onderstaande button.

Lezingen


Nieuwsbrief 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, interessante casussen en lezingen, en je aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hieronder om je op te geven.

Aanmelden nieuwsbrief

Onze recensies

Ingrid Poulus-Dijkstra

5

Goed ontvangen, duidelijke informatie welke stappen genomen zouden worden. Volgens afspraak teruggebeld met helaas verdrietig nieuws. De volgende ochtend goed opgevangen, duidelijk en uitgebreid alles besproken. Hoe goed de zorg ook was onze Pico was niet meer te genezen en heel erg ziek, moesten we afscheid van hem nemen. Iedereen was lief en betrokken. Hele fijne kliniek als er toch een probleem is.

A S

5

Onze Tudor heeft blaaskanker en had een zeer slecht vooruitzicht. Door de - niet belastende - behandelingen knapt hij enorm op. Drs. Roos, assistente Marit, en Michelle zijn geweldig. Dank allemaal.

Jacqueline Dullaart

5

Dankbaar voor snelle en liefdevolle manier waarop Kaja is onderzocht en er meteen werd gehandeld. Helaas heeft onze grote vriend het niet gered, maar ik wil alle dames bedanken voor de liefdevolle manier hoe zij dit hebben gedaan

Gebaseerd op recensies van Google

Openingstijden

 • Maandag
  De hele dag open
 • Dinsdag
  De hele dag open
 • Woensdag
  De hele dag open
 • Donderdag
  De hele dag open
 • Vrijdag
  De hele dag open
 • Zaterdag
  De hele dag open
 • Zondag
  De hele dag open

Medewerkers

Jiske I'Ami

Dierenarts Specialist

Jiske I'Ami

Anesthesiologie

Jiske l’Ami is bij Evidensia werkzaam als dierenarts-anesthesioloog. Ze is deel van het team in de operatiekamers van Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein, om er hoogwaardige zorg te leveren als uw dier een anesthesie of sedatie (roesje) nodig heeft voor een operatie of voor een CT. Op deze manier kunnen ook de patiënten met een hoger anesthesierisico wegens hun leeftijd of een specifiek probleem aan bijvoorbeeld hart, nieren of lever zo veilig mogelijk behandeld worden. Jiske heeft ruim 11 jaar op de faculteit diergeneeskunde in Utrecht gewerkt als anesthesist. Zij heeft daar haar opleiding tot specialist veterinaire anesthesiologie doorlopen en het Europees specialistenexamen inmiddels voor de helft behaald. In haar vrije tijd is ze het liefst veel buiten, weer of geen weer. Met twee jonge kinderen, een hond en twee paarden is daar ook altijd genoeg te doen en te beleven.
Lees meer over Jiske
Rosalie Lotstra

Dierenarts

Rosalie Lotstra

Anesthesiologie, Spoed & Opname

Rosalie Lotstra is werkzaam in zowel het team anesthesie, als het spoed- en opnameteam. Haar interesse ligt bij de “acute zorg”, omdat ze veel uitdaging en voldoening haalt uit het helpen van dieren die ernstig ziek zijn en/of een operatie nodig hebben. Ook het uitstekende teamwork dat voor deze zorg nodig is, past haar goed.  Rosalie werkte een aantal jaar bij verschillende verwijsklinieken en de Universiteitskliniek in Utrecht, waar ze naast brede patiëntenzorg ook onderwijs voor studenten diergeneeskunde verzorgde.  In haar vrije tijd maakt ze graag mooie actieve reizen en onderneemt ze leuke dingen met vrienden en partner.
Lees meer over Rosalie
Marjolein den Toom

Dierenarts Specialist Dip. ECVIM-CA

Marjolein den Toom

Cardiologie

Marjolein den Toom studeerde af als dierenarts aan de Universiteit van Utrecht in 2005. Na ruim 4 jaar werkzaam geweest te zijn in de praktijk keerde ze terug naar de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Hier doorliep ze een algemeen roulantschap en haar specialistenopleiding tot cardioloog, om deze in 2018 met goed gevolg af te ronden. Vanaf juni 2019 werkt ze als specialist cardioloog (EBVS, Europees Veterinair Specialist cardiologie gezelschapsdieren) bij de spoed- en verwijskliniek van Evidensia te Nieuwegein. Haar onderzoeks- en interessegebied omvat o.a. hypertrofische cardiomyopathie (HCM) bij de kat en aangeboren hartaandoeningen en pulmonale hypertensie bij de hond. Haar werk in de praktijk zal ze blijven combineren met haar onderzoek naar de (genetische) achtergrond van aangeboren hartaandoeningen, in samenwerking met onderzoekers van de faculteit diergeneeskunde. Hiernaast verzorgt ze tevens regelmatig lezingen en cursussen voor dierenartsen en paraveterinairen.
Lees meer over Marjolein
Dinand Favier

Dierenarts Specialist in opleiding

Dinand Favier

Cardiologie & Echografie

Dinand Favier specialist cardiologie in opleiding (ECVIM-CA) Na te zijn opgegroeid in het Zeeuwse Goes is Dinand in 2000 begonnen aan de studie diergeneeskunde te Utrecht en in 2006 afgestudeerd met de differentiatie gezelschapsdieren. Zijn meeste dienstjaren na afstuderen heeft hij gewerkt in een grotere kliniek met als kerntaken de echografie en de internistische en cardiologische zorg. Sinds juni 2019 heeft hij zich binnen Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein verder gefocust op de disciplines echografie en cardiologie. Gezien zijn grote interesse in de cardiologie is hij in 2019 gestart met een Mastertraject Cardiologie via de European School of Advanced Veterinary Studies aan de Universiteit van Luxemburg. Zijn gepassioneerde weg binnen de cardiologie heeft er vervolgens toe geleid dat hij in juni 2022 met een 3-jarig traject heeft mogen starten tot Europees erkend veterinair specialist cardiologie. In het kader van dit traject zal hij, naast zijn werkzaamheden in Nieuwegein, ook één dag per week werkzaam zijn binnen de cardiologie afdeling van de universiteitskliniek in Utrecht.
Lees meer over Dinand
Onze medewerkers