Diagnostische beeldvorming

Door middel van diagnostische beeldvorming is het mogelijk het inwendige lichaam van uw dier in beeld te brengen. Bijvoorbeeld via echografie, röntgenfoto’s, een MRI-scan of een CT-scan. We maken gebruik van de meest moderne en best uitgeruste apparatuur en behandelen voornamelijk honden en katten. 

Ons team bestaat uit Europees erkende specialisten, specialisten in opleiding, gedifferentieerde dierenartsen, MRI-laboranten en hoogopgeleide paraveterinairen. Zij werken nauw samen met dierenartsen van diverse afdelingen zoals neurologie, interne geneeskunde, oncologie en orthopedie. Zo kunnen we een nauwkeurige diagnostiek verzorgen, of de beste behandelmethode voor uw dier vinden.

diagnostische beeldvorming mri dierenziekenhuis

Doorverwijzing

U kunt naar de afdeling diagnostische beeldvorming doorverwezen worden voor een van de onderstaande onderzoeken. Een gecombineerde verwijzing heeft vaak de voorkeur. Hierbij hoort ook een consult bij een van onze andere specialisten of spoedartsen.

Onderzoeken

Wij onderzoeken zeer veel uiteenlopende aandoeningen bij huisdieren. In een aantal gevallen kan een onderzoek plaatvinden zonder sedatie. Voor sommige onderzoeken is een algehele narcose nodig. U krijgt op voorhand te horen welke situatie op uw dier van toepassing is.

Wij verrichten de volgende onderzoeken:
  • Echografie (buikholte, oog, spieren en pezen, borstholte en hals)
  • Echogeleide punctie
  • Röntgendiagnostiek
  • CT-scan
  • MRI-scan
  • Fluorscopie

De uitslag van het onderzoek wordt beoordeeld door de behandelende dierenarts en besproken met de verwijzend dierenarts.

echografie video

Benieuwd hoe onze onderzoeken in zijn werk gaan? Bekijk hier onze explainer video’s over het maken van een röntgenfoto, echo, MRI‑scan, CT‑scan en meer!

Bekijk de video's


Het aanbod van onderzoeken, faciliteiten en/of behandelingen verschilt per dierenziekenhuis. Neem voor vragen contact met ons op. 
 

Dierenziekenhuizen met deze discipline

Een moment geduld