Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein

Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein

Vandaag: De hele dag open

Welkom bij Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein

De dierenartsen en paraveterinairen van het Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar voor spoedpatiënten, diereigenaren en verwijzende dierenartsen. We behandelen uitsluitend gezelschapsdieren. De spoedkliniek is in 2019 ontstaan vanuit de behoefte van de regionale dierenartsen om de spoeddiensten te centraliseren in een modern en goed ingericht dierenziekenhuis. Tijdens kantooruren is er tevens de mogelijkheid om met uw dier verwezen te worden door uw dierenarts naar onze verwijskliniek. Deze wordt bemand door (Europees erkende) specialisten en gedifferentieerde hoogopgeleide dierenartsen en paraveterinairen. 

Onze recensies

Nathalie Van Der Linden

5

Onze Molly is inmiddels helemaal hersteld van haar gebroken pootje. Ze rent, ze springt en heeft geen pijn meer. Ze mag weer alleen op pad naar buiten, op muizen jacht. Adviezen gekregen en elke dierenarts bezoek weer gesprekken gehad over het behandel traject. Breuk was te complex om door eigen dierenarts geopereerd te kunnen worden. Nog altijd dankbaar dat de arts haar poot heeft kunnen redden en dat iedereen voor haar klaar stond in Nieuwegein! Het heeft wat bloed zweet en tranen gekost... Maar een betere uitkomst kon er niet zijn. Molly is weer happy, dus wij ook! :)

Janine

5

Ik begrijp de slechte reviews hier niet zo goed. Vandaar ook zelf deze eerlijke review over de behandeling van onze hond Charlie. Na een aanrijding met “multiple injuries” (hoofdletsel, gebroken poot en kaak) vanuit Best naar Nieuwegein gestuurd, dat is even rijden. Maar het was het gewoon waard. Ontzettend prettig en kundig opgevangen, vooraf zo DUIDELIJK als ze maar kunnen een kostenpost geschat. En ja, die is niet mals. Maar mensen met compassie voor de zorg en het welzijn van hun huisdier zijn hier gewoon écht op hun plek. Hun krijgen ook geen subsidie om alles draaiende te houden en goede zorg is nu eenmaal niet voor niets! Je hebt specialisten die 24/7 er zijn voor jou en je “patientje”. Updates wanneer je wil, en de beste zorg. En dat is door de uitgebreide zorg zoals ct-scans etc (die je vroeger niet eens had!) gewoon prijzig. En in de mail staat gewoon vermeld dat dit NIET in termijnen kan. Dit kan schrikken zijn, maar als je een normaal denkvermogen hebt dan relativeer je dit en kies je er zelf voor wat je wil doen. Ik voelde me gerust gesteld, goed gehoord en zou iedereen aanraden die niet over een “beest” praat (zoals een review die ik dan lees!) maar over zijn beste vriend voor het leven om hier met een gerust hart zijn kompaan hier te laten behandelen. Onze Charlie is nog niet klaar en heeft nog een operatie in het verschiet morgen in Waalwijk bij de kaakchirurgie, en ook dat werd compleet netjes geregeld door deze vakkundige fantastische mensen. Toppertjes! Ontzettend bedankt voor de Goede zorg! Kunnen veel artsen een voorbeeld aan nemen. Een pootje van Charlie voor jullie! Groetjes Janine Witsmeer

Corrie Huismann

5

Zeer lieve zorgzaam mensen mij chihuahua is overleden door haar hartje moesten we ons Rosa laten inslapen we zullen er nooit vergeten dit is zo fijn respect word je geholpen dieren staan echt op 1 dat hoor ook zo beste mensen allemaal bedankt voor de goede zorgen van onze lieve Rosa bedankt voor alles

Miranda Monsieurs

5

Onze lieve Rox had een incident met een vishaak. Zelf eruit halen lukte niet en na telefonisch contact konden we snel terecht. Rox was in goede handen. Ze nemen de tijd en geven aandacht aan de hond. Na 3uur ligt Rox weer veilig terug in haar mandje om der roes uit te slapen. Bedankt voor al jullie goede zorgen🙏

Gebaseerd op recensies van Google

Openingstijden

 • Maandag
  De hele dag open
 • Dinsdag
  De hele dag open
 • Woensdag
  De hele dag open
 • Donderdag
  De hele dag open
 • Vrijdag
  De hele dag open
 • Zaterdag
  De hele dag open
 • Zondag
  De hele dag open

Medewerkers

Jiske I'Ami

Dierenarts Specialist

Jiske I'Ami

Anesthesiologie

Jiske l’Ami is bij Evidensia werkzaam als dierenarts-anesthesioloog. Ze is deel van het team in de operatiekamers van Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein, om er hoogwaardige zorg te leveren als uw dier een anesthesie of sedatie (roesje) nodig heeft voor een operatie of voor een CT. Op deze manier kunnen ook de patiënten met een hoger anesthesierisico wegens hun leeftijd of een specifiek probleem aan bijvoorbeeld hart, nieren of lever zo veilig mogelijk behandeld worden. Jiske heeft ruim 11 jaar op de faculteit diergeneeskunde in Utrecht gewerkt als anesthesist. Zij heeft daar haar opleiding tot specialist veterinaire anesthesiologie doorlopen en het Europees specialistenexamen inmiddels voor de helft behaald. In haar vrije tijd is ze het liefst veel buiten, weer of geen weer. Met twee jonge kinderen, een hond en twee paarden is daar ook altijd genoeg te doen en te beleven.
Lees meer over Jiske
Rosalie Lotstra

Dierenarts

Rosalie Lotstra

Anesthesiologie, Spoed & Opname

Rosalie Lotstra is werkzaam in zowel het team anesthesie, als het spoed- en opnameteam. Haar interesse ligt bij de “acute zorg”, omdat ze veel uitdaging en voldoening haalt uit het helpen van dieren die ernstig ziek zijn en/of een operatie nodig hebben. Ook het uitstekende teamwork dat voor deze zorg nodig is, past haar goed.  Rosalie werkte een aantal jaar bij verschillende verwijsklinieken en de Universiteitskliniek in Utrecht, waar ze naast brede patiëntenzorg ook onderwijs voor studenten diergeneeskunde verzorgde.  In haar vrije tijd maakt ze graag mooie actieve reizen en onderneemt ze leuke dingen met vrienden en partner.
Lees meer over Rosalie
Marjolein den Toom

Dierenarts Specialist Dip. ECVIM-CA

Marjolein den Toom

Cardiologie

Marjolein den Toom studeerde af als dierenarts aan de Universiteit van Utrecht in 2005. Na ruim 4 jaar werkzaam geweest te zijn in de praktijk keerde ze terug naar de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Hier doorliep ze een algemeen roulantschap en haar specialistenopleiding tot cardioloog, om deze in 2018 met goed gevolg af te ronden. Vanaf juni 2019 werkt ze als specialist cardioloog (EBVS, Europees Veterinair Specialist cardiologie gezelschapsdieren) bij de spoed- en verwijskliniek van Evidensia te Nieuwegein. Haar onderzoeks- en interessegebied omvat o.a. hypertrofische cardiomyopathie (HCM) bij de kat en aangeboren hartaandoeningen en pulmonale hypertensie bij de hond. Haar werk in de praktijk zal ze blijven combineren met haar onderzoek naar de (genetische) achtergrond van aangeboren hartaandoeningen, in samenwerking met onderzoekers van de faculteit diergeneeskunde. Hiernaast verzorgt ze tevens regelmatig lezingen en cursussen voor dierenartsen en paraveterinairen.
Lees meer over Marjolein
Dinand Favier

Dierenarts Specialist in opleiding

Dinand Favier

Cardiologie & Echografie

Dinand Favier specialist cardiologie in opleiding (ECVIM-CA) Na te zijn opgegroeid in het Zeeuwse Goes is Dinand in 2000 begonnen aan de studie diergeneeskunde te Utrecht en in 2006 afgestudeerd met de differentiatie gezelschapsdieren. Zijn meeste dienstjaren na afstuderen heeft hij gewerkt in een grotere kliniek met als kerntaken de echografie en de internistische en cardiologische zorg. Sinds juni 2019 heeft hij zich binnen Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein verder gefocust op de disciplines echografie en cardiologie. Gezien zijn grote interesse in de cardiologie is hij in 2019 gestart met een Mastertraject Cardiologie via de European School of Advanced Veterinary Studies aan de Universiteit van Luxemburg. Zijn gepassioneerde weg binnen de cardiologie heeft er vervolgens toe geleid dat hij in juni 2022 met een 3-jarig traject heeft mogen starten tot Europees erkend veterinair specialist cardiologie. In het kader van dit traject zal hij, naast zijn werkzaamheden in Nieuwegein, ook één dag per week werkzaam zijn binnen de cardiologie afdeling van de universiteitskliniek in Utrecht.
Lees meer over Dinand
Onze medewerkers