Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein

Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein

Vandaag: De hele dag open

Huisdiereigenaren

Wat is een verwijzing?

In heel Europa, ook in Nederland, wordt het systeem van doorverwijzingen binnen de diergeneeskunde steeds gebruikelijker. Hierbij kan je eigen dierenarts complexere gevallen doorverwijzen naar een collega met meer specifieke kennis of specialisatie. Een dierenziekenhuis biedt geavanceerde diagnostische en behandelingsmogelijkheden die wellicht niet beschikbaar zijn bij reguliere dierenartsen ("de eerste lijn"). Ons dierenziekenhuis is 24/7 open voor spoedgevallen en onze opgenomen dieren worden continu verzorgd door ons gespecialiseerde opnameteam.

Afspraak maken

Verwijszorg

Voor bepaalde afdelingen bieden we de mogelijkheid om via ons online afsprakentool een consult of vervolgconsult in te plannen. Als de gewenste afdeling niet beschikbaar is in het tool, kunt u een afspraak maken via uw eigen dierenarts.

Spoedzorg

Als uw eigen dierenarts open is verzoeken wij u om hen eerst te bellen. Mochten zij geen plek hebben dan kan uw dierenartsen of uzelf direct contact met ons opnemen. Heeft uw huisdier spoedeisende hulp nodig en is uw eigen dierenarts gesloten? Bel dan direct naar 030 - 202 70 70.

Intakeconsult – eerste afspraak

Wat neemt u mee

Voordat u uw afspraak heeft, hebben wij contact gehad met uw eigen dierenarts, tenzij het een spoedgeval buiten openingstijden betreft. Vaak hebben we dan al een patiëntenkaart ontvangen, waarop de meeste gegevens van u en uw huisdier al in ons systeem zijn genoteerd. Bij aankomst zal onze receptioniste, dierenarts of paraveterinair (afhankelijk van het tijdstip) u ontvangen en de gegevens van u en uw huisdier met u doornemen. Om zoveel mogelijk informatie over uw huisdier te verkrijgen, is het fijn als een eigenaar/verzorger meekomt, zowel voor als tijdens het consult.

Nuchter

We vragen u om uw huisdier de laatste 8 uur voorafgaand aan de afspraak nuchter te houden, tenzij dit om medische redenen niet verantwoord is. Water is wel toegestaan, tenzij er een endoscopische ingreep gepland staat; in dat geval mag uw huisdier 4 uur voorafgaand aan de afspraak niet meer drinken. Vasten is nodig omdat uw huisdier mogelijk sedatie of anesthesie zal ondergaan, bijvoorbeeld voor echografie, röntgen/CT of een operatie. Bovendien zijn de bloeduitslagen van het bloed dat op de dag van de afspraak wordt afgenomen betrouwbaarder als uw huisdier niet heeft gegeten. Gebruikt uw huisdier medicijnen? Controleer dan bij ons of deze voor de afspraak kunnen worden gegeven. Bij het maken van een verwijsafspraak ontvangt u altijd een afspraakbevestiging per e-mail, waarin bovenstaande informatie is aangepast op uw huisdier.

Betaling

De verwachte kosten worden vooraf met u besproken. We willen u erop wijzen dat we niet werken op rekening. Betaling wordt vriendelijk verzocht direct na het consult of de ingreep bij de balie te voldoen, via pin, contant of creditcard.

Terugkoppeling naar eigen dierenarts

Na onze behandeling worden de patiëntenkaart en eventuele vervolgbehandelingen spoedig teruggekoppeld aan uw eigen dierenarts.

Vervolgtraject – behandeling of operatie

Vacht scheren

Het kan nodig zijn om de poot of hals van uw huisdier te scheren om bijvoorbeeld bloed af te kunnen nemen. Daarnaast kan het scheren van uw huisdier nodig zijn voor een echografie (bijvoorbeeld van het hart of de buik) of bij een operatie. Het haar groeit over het algemeen snel terug.

Tips tijdens het wachten

Op 5 minuten rijden afstand bevindt zich winkelcentrum City Plaza, waar u kunt genieten van een hapje, winkels kunt bezoeken en zelfs een wandeling kunt maken. Een andere optie is Hajé, op slechts 3 minuten rijden afstand, waar u ook kunt eten en wandelen. City Plaza is ook bereikbaar met de bus.

Opname bezoeken

Na telefonisch overleg met ons spoed- en opnameteam is het mogelijk om uw huisdier te bezoeken tijdens de opname. We willen u er echter op wijzen dat er mogelijk slechts een beperkt aantal mensen toegestaan is. We vragen u vriendelijk om niet zonder afspraak langs te komen. Het kan voorkomen dat het beter is om het bezoek uit te stellen vanwege het welzijn van het huisdier.

Quarantaine

In het algemeen is het niet mogelijk om uw huisdier in quarantaine te bezoeken vanwege besmettelijke aandoeningen. Eigenaren worden dagelijks op de hoogte gehouden en zodra bezoek mogelijk is, wordt dit telefonisch besproken met het spoed- en opnameteam.

Updates

In de ochtend ontvangt u een WhatsApp-bericht van een paraveterinair met een update over de situatie (geen diagnostiek en behandelplan). Tussen 12 en 16 uur neemt de opnamearts contact met u op om alles door te spreken. U hoeft ons dus zelf niet te bellen. Het is belangrijk dat u uw mobiele nummer bij ons achterlaat en de telefoon te allen tijde bij u heeft.

Nazorg

Bij het ontslag bespreken we alle nazorg en geven we u instructies met betrekking tot bijvoorbeeld medicatie, dieet en beweging. In het geval van een operatie informeren we u ook over bijvoorbeeld de benodigde wondzorg. Daarnaast stellen we uw eigen dierenarts volledig op de hoogte.

Verwijzing beeldvorming

Het is mogelijk dat u alleen voor beeldvorming bent doorverwezen naar ons dierenziekenhuis:

Echografie

Echografie is een beeldvormend onderzoek waarbij geluidsgolven worden gebruikt. Deze geluidsgolven, hoewel niet hoorbaar, worden het lichaam ingebracht met behulp van een scanner die tegen de huid wordt gehouden. De organen weerkaatsen dit geluid, waardoor een beeld op het echoapparaat wordt gevormd. Hierdoor kunnen we een indruk krijgen van hoe de organen in de buik van uw dier eruitzien. Uw huisdier mag 12 uur voorafgaand aan de echo niet meer eten, zodat we een beter beeld van de organen kunnen krijgen. Drinken is wel toegestaan. Laat uw huisdier 2 uur voor het onderzoek niet meer plassen, omdat we minder informatie verkrijgen wanneer de blaas leeg is. Ook het afnemen van steriele urine (indien nodig) is niet mogelijk wanneer de blaas leeg is.

Een medewerker van de polikliniek zal uw huisdier ophalen uit de wachtkamer. Helaas kunt u zelf niet bij de echo aanwezig zijn. Tijdens het onderzoek moet uw huisdier op zijn/haar rug liggen. De buik van uw huisdier wordt ruim geschoren, waarna een echo gel wordt aangebracht op de geschoren plek en de echografie kan beginnen. Het totale onderzoek (voorbereiding - echografie - uitleg) duurt circa 30 - 45 minuten.

Na het onderzoek wordt de gel verwijderd. Er kan wat gel achterblijven, wat uw huisdier soms oplikt; dit is niet schadelijk. De echografist zal na de echo kort de bevindingen met u bespreken. Daarna ontvangt uw eigen dierenarts een verslag van ons met alle echografische bevindingen. Op basis hiervan zullen zij een behandelplan voor uw huisdier opstellen.

CT

Wanneer u alleen voor een CT-scan bent doorgestuurd hebben wij voorafgaand aan de afspraak contact gehad met uw dierenarts over de wensen voor de CT-scan. Wij hebben ook de patiëntenkaart van uw huisdier ontvangen en hierdoor weten wij of er bijzonderheden zijn waarmee wij rekening moeten houden. Wanneer uw eigen dierenarts (vaak in overleg met u) heeft aangegeven geen consult voorafgaande aan de CT-scan te wensen, zal uw huisdier enkel een korte extra check krijgen. Hierbij worden o.a. hart en longen beluisterd. Dit omdat uw huisdier onder narcose zal moeten voor de CT-scan. De CT-scan wordt door een radioloog beoordeeld en zal daarna doorgestuurd worden naar uw dierenarts, tenzij uw dierenarts heeft aangegeven dat wij de uitslag met u mogen bespreken. Houdt er rekening mee dat dit mogelijk niet dezelfde dag is. U kunt zelf niet aanwezig zijn bij de extra check vooraf en de CT-scan zelf. Wanneer er een afspraak voor uw huisdier is gemaakt krijgt u een bevestigingsmail met informatie.

Dierenartsenspoedpost

Op zaterdag en zondag is onze dierenartsenspoedpost geopend, gevestigd in ons eigen Dierenziekenhuis. Op deze spoedpost zijn dierenartsen aanwezig die normaal gesproken werken in eerstelijns dierenklinieken in de regio en die hun spoedzorg buiten openingstijden aan ons hebben toevertrouwd. Het kan dus voorkomen dat u uw eigen dierenarts treft! De dierenartsenspoedpost biedt hulp aan dieren waarbij geen spoedeisende hulp noodzakelijk is, maar waarbij de zorg niet kan wachten tot uw eigen dierenarts weer beschikbaar is. Denk hierbij aan kleine wonden, oorontsteking, brakende hond of kat, enzovoort. Voor spoedeisende hulp wordt u doorverwezen naar ons spoed- en opnameteam van het Dierenziekenhuis.


Blijf op de hoogte

Onze recensies

Ingrid Poulus-Dijkstra

5

Goed ontvangen, duidelijke informatie welke stappen genomen zouden worden. Volgens afspraak teruggebeld met helaas verdrietig nieuws. De volgende ochtend goed opgevangen, duidelijk en uitgebreid alles besproken. Hoe goed de zorg ook was onze Pico was niet meer te genezen en heel erg ziek, moesten we afscheid van hem nemen. Iedereen was lief en betrokken. Hele fijne kliniek als er toch een probleem is.

A S

5

Onze Tudor heeft blaaskanker en had een zeer slecht vooruitzicht. Door de - niet belastende - behandelingen knapt hij enorm op. Drs. Roos, assistente Marit, en Michelle zijn geweldig. Dank allemaal.

Jacqueline Dullaart

5

Dankbaar voor snelle en liefdevolle manier waarop Kaja is onderzocht en er meteen werd gehandeld. Helaas heeft onze grote vriend het niet gered, maar ik wil alle dames bedanken voor de liefdevolle manier hoe zij dit hebben gedaan

Gebaseerd op recensies van Google

Openingstijden

 • Maandag
  De hele dag open
 • Dinsdag
  De hele dag open
 • Woensdag
  De hele dag open
 • Donderdag
  De hele dag open
 • Vrijdag
  De hele dag open
 • Zaterdag
  De hele dag open
 • Zondag
  De hele dag open

Medewerkers

Jiske I'Ami

Dierenarts Specialist

Jiske I'Ami

Anesthesiologie

Jiske l’Ami is bij Evidensia werkzaam als dierenarts-anesthesioloog. Ze is deel van het team in de operatiekamers van Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein, om er hoogwaardige zorg te leveren als uw dier een anesthesie of sedatie (roesje) nodig heeft voor een operatie of voor een CT. Op deze manier kunnen ook de patiënten met een hoger anesthesierisico wegens hun leeftijd of een specifiek probleem aan bijvoorbeeld hart, nieren of lever zo veilig mogelijk behandeld worden. Jiske heeft ruim 11 jaar op de faculteit diergeneeskunde in Utrecht gewerkt als anesthesist. Zij heeft daar haar opleiding tot specialist veterinaire anesthesiologie doorlopen en het Europees specialistenexamen inmiddels voor de helft behaald. In haar vrije tijd is ze het liefst veel buiten, weer of geen weer. Met twee jonge kinderen, een hond en twee paarden is daar ook altijd genoeg te doen en te beleven.
Lees meer over Jiske
Rosalie Lotstra

Dierenarts

Rosalie Lotstra

Anesthesiologie, Spoed & Opname

Rosalie Lotstra is werkzaam in zowel het team anesthesie, als het spoed- en opnameteam. Haar interesse ligt bij de “acute zorg”, omdat ze veel uitdaging en voldoening haalt uit het helpen van dieren die ernstig ziek zijn en/of een operatie nodig hebben. Ook het uitstekende teamwork dat voor deze zorg nodig is, past haar goed.  Rosalie werkte een aantal jaar bij verschillende verwijsklinieken en de Universiteitskliniek in Utrecht, waar ze naast brede patiëntenzorg ook onderwijs voor studenten diergeneeskunde verzorgde.  In haar vrije tijd maakt ze graag mooie actieve reizen en onderneemt ze leuke dingen met vrienden en partner.
Lees meer over Rosalie
Marjolein den Toom

Dierenarts Specialist Dip. ECVIM-CA

Marjolein den Toom

Cardiologie

Marjolein den Toom studeerde af als dierenarts aan de Universiteit van Utrecht in 2005. Na ruim 4 jaar werkzaam geweest te zijn in de praktijk keerde ze terug naar de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Hier doorliep ze een algemeen roulantschap en haar specialistenopleiding tot cardioloog, om deze in 2018 met goed gevolg af te ronden. Vanaf juni 2019 werkt ze als specialist cardioloog (EBVS, Europees Veterinair Specialist cardiologie gezelschapsdieren) bij de spoed- en verwijskliniek van Evidensia te Nieuwegein. Haar onderzoeks- en interessegebied omvat o.a. hypertrofische cardiomyopathie (HCM) bij de kat en aangeboren hartaandoeningen en pulmonale hypertensie bij de hond. Haar werk in de praktijk zal ze blijven combineren met haar onderzoek naar de (genetische) achtergrond van aangeboren hartaandoeningen, in samenwerking met onderzoekers van de faculteit diergeneeskunde. Hiernaast verzorgt ze tevens regelmatig lezingen en cursussen voor dierenartsen en paraveterinairen.
Lees meer over Marjolein
Dinand Favier

Dierenarts Specialist in opleiding

Dinand Favier

Cardiologie & Echografie

Dinand Favier specialist cardiologie in opleiding (ECVIM-CA) Na te zijn opgegroeid in het Zeeuwse Goes is Dinand in 2000 begonnen aan de studie diergeneeskunde te Utrecht en in 2006 afgestudeerd met de differentiatie gezelschapsdieren. Zijn meeste dienstjaren na afstuderen heeft hij gewerkt in een grotere kliniek met als kerntaken de echografie en de internistische en cardiologische zorg. Sinds juni 2019 heeft hij zich binnen Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein verder gefocust op de disciplines echografie en cardiologie. Gezien zijn grote interesse in de cardiologie is hij in 2019 gestart met een Mastertraject Cardiologie via de European School of Advanced Veterinary Studies aan de Universiteit van Luxemburg. Zijn gepassioneerde weg binnen de cardiologie heeft er vervolgens toe geleid dat hij in juni 2022 met een 3-jarig traject heeft mogen starten tot Europees erkend veterinair specialist cardiologie. In het kader van dit traject zal hij, naast zijn werkzaamheden in Nieuwegein, ook één dag per week werkzaam zijn binnen de cardiologie afdeling van de universiteitskliniek in Utrecht.
Lees meer over Dinand
Onze medewerkers