Evidensia Dierenziekenhuis Arnhem

Evidensia Dierenziekenhuis Arnhem

Vandaag: De hele dag open

Medewerkers

Hugo van Oostrom

Dierenarts Specialist Dipl. EBVS

Hugo van Oostrom

Anesthesiologie

Binnen de diergeneeskunde heb ik de allermooiste baan, het op een veilige manier in slaap maken van patiënten, ze op het gewenste moment weer wakker laten worden, en zorgen dat ze zo min mogelijk, of liever nog, geen pijn hebben. Hiermee zet ik mij in om twee van de grootste zorgen van patiënteigenaren weg te nemen, namelijk de angst dat hun dier pijn heeft, of niet goed uit de narcose komt. Ondanks dat we als beroepsgroep best stappen maken, moet het zogenaamde anesthesie risico binnen de diergeneeskunde nog een heel eind naar beneden. Dat laatste kunnen we alleen bereiken door mensen op te leiden in het geven van betere en veiligere anesthesie. Dit laatste is een andere taak waarmee ik mij binnen IVC Evidensia Nederland bezighoud. Er is veel werk te verzetten om op het gebied van anesthesie een inhaalslag te maken en tegelijkertijd mee te groeien met nieuwe ontwikkelingen om patiënten door steeds verder gaande en meer geavanceerde operaties en andere procedures te kunnen loodsen. Deze uitdaging ga ik met vol enthousiasme aan!
Lees meer over Hugo
Bella Janssen

Paraveterinair

Bella Janssen

Anesthesiologie

Sietske Kranendonk

Dierenarts

Sietske Kranendonk

Cardiologie en Pulmonologie

Informatie volgt. 
Lees meer over Sietske
Willemijn Hoorntje

Dierenarts Specialist

Willemijn Hoorntje

Chirurgie (Orthopedie en Weke delen)

Informatie volgt.
Lees meer over Willemijn
Annette van der Lee

Dierenarts Specialist Dip. ECVD

Annette van der Lee

Dermatologie

“Mijn grootste passies zijn het helpen van zieke dieren met huid- en oorproblemen en het overbrengen van kennis. Ik zie het als mijn taak om zowel mens als dier te helpen door zo efficiënt mogelijk de diagnose te stellen en de huidklachten onder controle te krijgen én te houden. Ik breng graag de aaibaarheidsfactor terug in huis! Een belangrijk onderdeel hierbij is het correct informeren en coachen van de eigenaar: Hoe ziet de toekomst er voor uw huisdier uit? Wat kunt u als baasje zelf doen om de gezondheid van uw huisdier te bewaken en oplopende behandelingskosten te voorkomen? Samen met de eigenaar wordt gekozen naar de best passende therapie, waarbij effectiviteit, bijwerkingen en kosten een rol spelen.”  Annette van der Lee voltooide de studie Diergeneeskunde aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht in 2004. Na verschillende waarnemingen te hebben gedaan in de gezelschapsdierenpraktijk, heeft zij vervolgens de algemene klinische roulatie gevolgd bij het Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren aan de Utrecht Universiteit. Dit werd gevolgd door een opleiding tot specialist dermatologie aan dezelfde faculteit. In juli 2009 behaalde zij het Europese specialisten examen, waarmee zij Diplomate of the European College of Veterinary Dermatology (DipECVD) werd. In oktober 2014 is zij gepromoveerd op atopische dermatitis bij de hond (proefschrift titel: “T cells and immunomodulation in canine atopic dermatitis”). Sinds januari 2010 was zij werkzaam binnen de patiëntenzorg bij verschillende verwijsklinieken en het geven van nascholingen onder Dermatologie voor Dieren. Sinds 2017 werkt zij voor IVC Evidensia als Head of Discipline Dermatologie, waar zij verantwoordelijk is voor het dermatologische onderwijs aan paraveterinairen, dierenartsen, differentiatie-dierenartsen en specialisten-in-opleiding dermatologie. Naast het werk in de polikliniek van EDZ-Arnhem, houdt zij zich bezig met het opzetten en uitvoeren van klinisch onderzoek. Annette draagt als specialist ook internationaal bij aan het verbeteren van de kennis en kunde van diergeneeskunde. Onderstaande publicatie is in meerdere landen uitgebracht:   Treatment Atopic Dermatitis
Lees meer over Annette
Ilse van Hensbergen

Dierenarts Specialist in opleiding

Ilse van Hensbergen

Dermatologie

Informatie volgt. 
Lees meer over Ilse
Jolein Boekhoven

Paraveterinair

Jolein Boekhoven

Dermatologie

Lisa Overweg

Paraveterinair

Lisa Overweg

Dermatologie

Cyrille Crobach

Dierenarts

Cyrille Crobach

Echografie

Informatie volgt. 
Lees meer over Cyrille
Nienke Jongmans

Dierenarts

Nienke Jongmans

Echografie

Informatie volgt.
Lees meer over Nienke
Anna Polderman

Dierenarts

Anna Polderman

Echografie

“De bijzondere relatie tussen mens en dier raakt mij dagelijks. Als dierenarts speel ik regelmatig een rol in emotionele tijden. Mijn hulp wordt gevraagd als het huisdier, vaak een volwaardig gezinslid, ziek is. Op dat moment is het mijn doel om mens én dier zo goed mogelijk te helpen. Mijn passies zijn de echografie en interne geneeskunde. De interne geneeskunde richt zich op de afwijkingen van organen en de behandeling daarvan. Echografie is de ideale manier om deze organen, op diervriendelijke manier, in beeld te krijgen. Bij Veterinair Verwijscentrum de Pietersberg breng ik mijn passie mee op de werkvloer. Daar werk ik samen met de behandelend dierenarts om nog meer baasjes en hun geliefde dier te helpen, zodat zij nog vele jaren van hun bijzondere relatie kunnen genieten.” In 2006 ben ik aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht afgestudeerd als gezelschapsdierenarts. Sindsdien heb ik veel ervaring opgedaan in alle aspecten van het vak. Van 2007-2008 werkte ik in Dierenkliniek “de Eland” in Den Haag en Dierenkliniek “Tiel-Drumpt”. Tussen 2008-2009 was ik intern in The Small Animal Hospital van de Faculteit Diergeneeskunde in Edinburgh. Daar heb ik gewerkt op de afdelingen beeldvorming, cardiologie, interne geneeskunde en de intensive care. Het is hier dat mijn interesse voor de echografie werd gewekt. Na terugkomst in Nederland heb ik zes jaar in het Dierenziekenhuis Rotterdam (DZR) gewerkt, voornamelijk gericht op de echografie en internistische- en opname patiënten. In de Verwijspraktijk voor echografie, onderdeel van DZR, werkte ik samen met ervaren collega’s en maakte op verwijzing van buurtpraktijken echo’s. 2015-2016 was ik waarnemend dierenarts in verschillende praktijken in Nederland. Sinds 2016 ben ik docent aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Zie ook mijn eigen website voor meer informatie: www.dierenechoservice.nl.
Lees meer over Anna
Vanessa Oonk

Paraveterinair

Vanessa Oonk

Diagnostische beeldvorming

Danique Schröder

Paraveterinair

Danique Schröder

Diagnostische beeldvorming

Paul Mandigers

Dierenarts Specialist Dip. Neurologie, Specialist Interne Geneeskunde

Paul Mandigers

Neurologie & Interne Geneeskunde

Dierenarts Specialist Dip. Neurologie & Dierenarts Specialist Interne Geneeskunde KNMvD, DVM, PhD, Dip. ECVN Dr. Paul Mandigers (afgestudeerd 1992, specialisatie 1996 en 1997, promotie 2005, BKO 2017) is Europees Veterinair Specialist Neurologie en Specialist Interne Geneeskunde. Vanaf zijn specialisatie werkt hij bij de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren (vanaf 1992). Grote periodes alleen als onderzoeker maar vanaf 2010 ook als clinicus.Hij is sedert 2012 hoofd/coördinator neurologie (clinical associate professor) en opleider in de veterinaire neurologie. Hij heeft inmiddels vele ‘peer-reviewed’ publicaties en abstracts e/o presentaties op congressen gegeven. Hij is getrouwd, vader van twee zonen, in het bezit van meerdere huisdieren en actief als lange afstandswandelaar en survival run beoefenaar.
Lees meer over Paul
Ilona van Kuisdijk - Bontekoning

Dierenarts

Ilona van Kuisdijk - Bontekoning

Interne geneeskunde

Ilona Bontekoning studeerde begin 2012 af aan de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Al snel na afstuderen heeft Ilona zich verder toegelegd op de interne geneeskunde en in die hoedanigheid heeft zij ook in twee andere grote verwijsklinieken gewerkt. Op dit moment volgt zij de vierjarige 'Internal Medicine' masteropleiding van de European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS). Daarnaast neemt zij deel aan het differentiatietraject Interne Geneeskunde van de IVC Evidensia Academy. Binnen Evidensia Dierenziekenhuis Arnhem verzorgt Ilona de polikliniek interne geneeskunde en de endoscopische onderzoeken van het darmkanaal en de luchtwegen.
Lees meer over Ilona
Marleen Assink

Dierenarts

Marleen Assink

Interne geneeskunde - Spoed & Opname

Informatie volgt. 
Lees meer over Marleen
Anouk Arntzen

Paraveterinair

Anouk Arntzen

Interne geneeskunde en Oncologie

Kim van Dam

Dierenarts

Kim van Dam

Kaakchirurgie en Stomatologie

Tandheelkundig dierenarts Kim van Dam is elke dinsdag bij ons om tandheelkundige patiënten te behandelen. Kim is in 2010 afgestudeerd en heeft haar sindsdien steeds meer op de tandheelkunde toegelegd. In 2020 is Kim gestart met het drie jaar durende differentiatie traject 'tandheelkunde en kaakchirurgie' onder leiding van Frans Knaake, wat ze dit jaar zal afronden. Verder volgt ze diverse (Europese) cursussen en congressen.  Het is geweldig wanneer de dieren zich na de behandeling weer zoveel beter voelen! Honden en katten kunnen vaak ongemerkt erg last hebben van hun gebit; ze weten dit goed voor hun baasjes te verbergen. Kim behandelt o.a. patiënten met standsafwijkingen, afgebroken elementen, kaakfracturen en tumoren. Maar ook patiënten met parodontitis, tandresorptie en andere aandoeningen. Uiteraard krijgen patiënten die een speciale narcose nodig hebben ook de juiste zorg. 
Lees meer over Kim
Koen Santifort

Dierenarts Specialist DIP. EBVS

Koen Santifort

Neurologie & Neurochirurgie

Koen is dierenarts-specialist neurologie (DVM, MSc, EBVS (ECVN) specialist in neurology) bij IVC Evidensia NL en lid van de European Society of Veterinary Neurology (ESVN). Neurologie is een breed vakgebied. Door middel van een uitgebreid en volledig neurologisch onderzoek, een grondige anamnese en het opzetten van een plan voor opwerking van een neurologische patiënt kan er vaak duidelijker in beeld gebracht worden wat het probleem is, wat de mogelijke oorzaken zijn en wat het plan van aanpak zal moeten zijn. Verder staat hij in nauw contact met andere specialisten om patiënten vanuit de praktijk van goede zorg te kunnen voorzien.
Lees meer over Koen
Marta Plonek

Dierenarts Specialist in opleiding

Marta Plonek

Neurologie

Informatie volgt. 
Lees meer over Marta
Larissa Hoogervorst

Paraveterinair

Larissa Hoogervorst

Neurologie

Benjamin van Rijswoud

Dierenarts

Benjamin van Rijswoud

Oncologie

Informatie volgt.
Lees meer over Benjamin
Christiane Görig

Dierenarts Specialist Dip. ECVO

Christiane Görig

Oogheelkunde

Vanaf haar vroege jeugd had zij al de wens om dierenarts te worden. Na haar studie in Duitsland heeft ze nog een jaar werkervaring in Amerika opgedaan. Daarna heeft ze besloten om zich verder te specialiseren in oogheelkunde. Christiane werd op de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht toegelaten en behaalde in 2006 haar specialistendiploma. Sindsdien mag zij zich diplomate ECVO (European College of Veterinary Opthalmologist) noemen. 
Lees meer over Christiane
Ingrid Huver

Dierenarts Specialist Dip. ECVO

Ingrid Huver

Oogheelkunde

Informatie volgt. 
Lees meer over Ingrid
Brian Elward

Dierenarts

Brian Elward

Orthopedie

Informatie volgt. 
Lees meer over Brian
Esmee van Leijen

Paraveterinair

Esmee van Leijen

Orthopedie

Kees van Woudenbergh

Dierenarts

Kees van Woudenbergh

Weke delen chirurgie

In 2009 is Kees afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren aan Universiteit Utrecht en gaan werken bij Dierenkliniek IJsselstein. Hier heeft hij zich toegelegd op de weke delen chirurgie. Hij heeft hiervoor diverse opleidingen in binnen- en buitenland gevolgd. Zijn interesses liggen bij spoedchirurgie, tumor chirurgie en minimaal invasieve ingrepen. Om zich te blijven ontwikkelen neemt hij deel aan het meerjarig differentiatietraject weke delen chirurgie van de Evidensia Academy. Buiten werktijd brengt hij graag tijd door met zijn gezin, of neemt hij deel aan toertochten met zijn oldtimer, die hij zelf gerestaureerd heeft.
Lees meer over Kees
Meike Houwers

Paraveterinair

Meike Houwers

Weke delen chirurgie

Robert van Goor

Hoofddierenarts

Robert van Goor

Spoed & Opname

Robert van Goor-Verschoor is de Hoofddierenarts in de Spoed en Opname bij Evidensia Dierenziekenhuis Arnhem en onderdeel van het managementteam. Hij is in 2012 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Robert heeft ervaring opgedaan in Den Haag, Nunspeet en Liverpool. In Liverpool heeft hij gewerkt als opnamearts en hier dus veel te maken gehad met patiënten die intensieve zorg nodig hadden. Om zichzelf hierin te blijven verbeteren heeft Robert ook een postacademische opleiding in Engeland gedaan om uiteindelijk een certificaat te behalen met de nadruk op de 'Emergency and Critical Care' en 'Small Animal Medicine'. Zijn doel is om transparante diergeneeskunde te leveren op hoog niveau waarbij altijd het welzijn van het dier centraal staat. In 2016 heeft Robert tevens een opleiding gedaan van het ISFM (International Society of Feline Medicine) over de geneeskunde van de kat. In Evidensia Dierenziekenhuis Arnhem heeft hij de Cat Friendly Clinic opgezet en is hij ook het aanspreekpunt hiervoor. 
Lees meer over Robert
Daan Allaerts

Dierenarts

Daan Allaerts

Spoed & Opname

Daan groeide op tussen de honden, katten, paarden, kippen en konijnen en sinds hij zich kan herinneren wilde hij al dierenarts worden. Hij studeerde in Utrecht, waar hij een grote fascinatie voor de Spoed en Interne Geneeskunde ontwikkelde. In 2020 is hij na afstuderen begonnen als spoed en opname arts bij het dierenziekenhuis. Verder is hij geïnteresseerd in de Echografie en is hij hiervoor aan een opleidingstraject begonnen. In zijn vrije tijd is Daan graag actief in de natuur; zo doet hij aan wielrennen, kajakken en bergbeklimmen.
Lees meer over Daan
Hasse Wijnen

Dierenarts

Hasse Wijnen

Spoed & Opname

Informatie volgt.
Lees meer over Hasse
Pauline Boshart

Dierenarts

Pauline Boshart

Spoed & Opname

Als klein kind wilde ik al dierenarts worden. In juli 2021 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Gent. Spoed en chirurgie zijn de twee gebieden in de diergeneeskunde waar mijn passie ligt. Mijn doel is om diergeneeskundig chirurg te worden via de European College of Veterinary Surgeons. In mijn vrije tijd ben ik veel buiten op het land bezig om ons boerderijtje te onderhouden. Ook kook ik graag in de keuken of op de BBQ of kijk ik een film met mijn verloofde en vier hondjes.
Lees meer over Pauline
Evelien Fennis

Dierenarts

Evelien Fennis

Spoed & Opname

Informatie volgt. 
Lees meer over Evelien
Monique Folkerts

Dierenarts

Monique Folkerts

Spoed & Opname

Informatie volgt. 
Lees meer over Monique
Thijs Goldewijk

Dierenarts

Thijs Goldewijk

Spoed & Opname

Thijs Goldewijk studeerde in 2019 af aan de Universiteit Gent. Na zijn studie voltooide hij een roterend internship bij een tweedelijns kliniek in België. Hier deed hij ervaring op in alle vakgebieden van de diergeneeskunde, maar groeide zijn interesse vooral in de spoedgeneeskunde en chirurgie. In augustus 2020 keerde hij terug naar Nederland om zijn carrière te vervolgen bij Evidensia Dierenziekenhuis Arnhem. U zult hem hier tegenkomen als spoed- en opname dierenarts.
Lees meer over Thijs
Miranda Horstink

Dierenarts

Miranda Horstink

Spoed & Opname

Miranda is in 2009 afgestudeerd als dierenarts in Gent, België. Zij heeft veel ervaring opgedaan bij verschillende eerstelijns praktijken, wat goed uitkomt nu zij werkt als spoed en opname dierenarts bij Evidensia Dierenziekenhuis Arnhem. Miranda houdt van de dynamiek in de spoed en zij streeft ernaar om u en uw dier zo goed mogelijk te helpen. In haar vrije tijd brengt Miranda graag tijd door met haar gezin, liefst in de buitenlucht. Ze heeft thuis een kat, twee schapen en een paar kippen.
Lees meer over Miranda
Tanja Kleeb

Dierenarts

Tanja Kleeb

Spoed & Opname

Informatie volgt.
Lees meer over Tanja
Cristina Pérez Sala

Dierenarts

Cristina Pérez Sala

Spoed & Opname

Informatie volgt. 
Lees meer over Cristina
Roy van Vugt

Dierenarts

Roy van Vugt

Spoed & Opname

Informatie volgt. 
Lees meer over Roy
Maarten Makkee

Hoofd paraveterinair

Maarten Makkee

Spoed & Opname

Frieke Haffmans

Clinical Director

Frieke Haffmans

Informatie volgt.
Lees meer over Frieke
Marlou Hoornstra

Praktijkmanager

Marlou Hoornstra

Monique Hofs

Managementassistente

Monique Hofs

Annediene Markus

Planner

Annediene Markus