Evidensia Dierenziekenhuis Arnhem

Evidensia Dierenziekenhuis Arnhem

Vandaag: De hele dag open

Uw bezoek

Wat is een verwijzing?

Binnen heel Europa is het steeds normaler geworden om huisdieren door te verwijzen naar tweedelijns klinieken of dierenziekenhuizen. Uw dierenarts kan uw huisdier doorverwijzen naar een dierenarts die kennis heeft van een specifieke discipline of daarin gespecialiseerd is. Ook worden huisdieren doorverwezen als er bepaalde behandelingen niet mogelijk zijn in de ‘eerste lijn’ of niet de apparatuur hiervoor in huis hebben. Ons dierenziekenhuis is 24/7 open voor spoed en wordt 24/7 bemand door een team van dierenartsen en paraveterinairen.

Verwijsproces

Alleen door een verwijzing van uw eigen dierenarts kunt u bij Evidensia Dierenziekenhuis Arnhem terecht voor specialistische tweedelijns zorg. Nadat uw dierenarts de verwijzing aan ons heeft doorgegeven, ontvangt u van ons een bevestigingsmail. Binnen 2 à 3 werkdagen nemen wij contact met u op om een afspraak op de poli van ons ziekenhuis in te plannen.

Waarom EDZ Arnhem?

Wij zijn een klantvriendelijke spoed- en verwijskliniek voor gezelschapsdieren gelegen in de provincie Gelderland. De spoedkliniek staat 24/7 klaar voor spoedpatiënten van bij ons aangesloten dierenartspraktijken. Is er spoed buiten openingstijden van uw eigen dierenarts? U kunt dan direct contact met ons opnemen. Tijdens deze uren verwijst uw eigen dierenarts u door naar ons. Uw dierenarts kan patiënten doorverwijzen naar onze verwijskliniek voor verschillende disciplines en bijbehorende diagnostiek/behandeling.

Ons dierenziekenhuis bestaat uit een team van Europees specialisten, gedifferentieerde dierenartsen, dierenartsen en hoogopgeleide paraveterinairen. Ons team volgt nascholingen en geven deze ook aan andere dierenartsen. Ons dierenziekenhuis heeft een groot aanbod aan diagnostische apparatuur zoals een laboratorium, echografie, endoscopie, MRI en CT. Onze paraveterinairen staan paraat om zowel zorg aan huisdieren aan te bieden als aan huisdiereigenaren. Wij vinden het belangrijk dat kwaliteit voorop staat, samen met liefde voor dieren en hoogstaande service.

U kunt ons dierenziekenhuis zowel met openbaar vervoer als met de auto bereiken (bushalte Delta, lijn 12 Richting IJsseloord 2). Ons dierenziekenhuis ligt aan de N325 waardoor u het makkelijk kunt bereiken.

In een aantal gevallen is het mogelijk dat u van de dierenambulance in uw regio gebruik kan maken. Daarvoor moet u zelf contact met hen opnemen.

Onze verwijskliniek werkt enkel op verwijzing van uw dierenarts.

Voorbereiding

Voorafgaand aan een afspraak geven we aan of uw huisdier nuchter moet zijn. Dat houdt in dat uw huisdier 12 of 6 uur voorafgaand aan een ingreep geen eten mag hebben. Water is dan wel toegestaan, behalve bij een endoscopische ingreep. Voor o.a. konijnen geldt een uitzondering, zij mogen niet nuchter gehouden worden. Bespreek dit met het maken van de afspraak.

Waarom nuchter?

Uw huisdier kan mogelijk een sedatie of anesthesie krijgen of kan er bloed worden afgenomen. Bloedonderzoeken zijn betrouwbaarder als uw huisdier nuchter is. Als uw huisdier medicatie gebruikt kunt u het beste contact met ons opnemen om te bespreken wat wel of niet gegeven kan worden.

Bent u verhinderd?

Dit kan gebeuren, u kunt uw afspraak dan ook kosteloos annuleren als u deze minimaal 24 uur van te voren afzegt. Binnen 24 uur zijn wij genoodzaakt om de geboekte tijd in rekening te brengen, ongeacht de reden.

Dierenpaspoort

Vergeet het dierenpaspoort van uw huisdier niet mee te nemen naar uw afspraak bij ons dierenziekenhuis in Arnhem.

Tijdens uw verblijf

Is het geen spoedgeval? Dan hebben wij van tevoren contact gehad met uw verwijzend dierenarts, deze stuurt een patiëntendossier toe. Uw huisdier gegevens staan dan ook alvast in ons systeem. Onze dierenartsen of paraveterinairen nemen deze gegevens ter controle met u door en stellen aanvullende vragen. Wij raden aan om de voornaamste verzorger mee te nemen. Met de beschikbare informatie stellen wij dan ook een behandelplan of onderzoeksplan op en proberen een zo nauwkeurig mogelijke kostenindicatie te geven.

Het is mogelijk dat wij uw huisdier voor verdere onderzoeken op moeten nemen als we het niet in korte tijd kunnen inplannen. Wij bieden zowel basic, medium als high care opnamemogelijkheden aan voor zowel hond als kat. Wij zorgen dan ook voor een mandje, deken en voeding. Onze opnamehokken hebben geen tralies maar bestaan uit doorzichtig glas om zo het dier te kunnen monitoren. Ook kunnen we hiermee de temperatuur en licht instellen. Krijgt uw huisdier een speciaal dieet/voeding? Neem dit mee naar ons dierenziekenhuis. Onze opname is 24/7 bemand.

Onze dierenartsen proberen zich zoveel mogelijk aan de afgesproken tijden te houden waarop ze dagelijks met u contact opnemen. Soms zijn er echter spoedgevallen die ervoor zorgen dat afspraken iets uitlopen of later beginnen. We proberen natuurlijk te allen tijde vertraging tot het minimum te beperken.

Wordt mijn huisdier geschoren?

Vaak kan dit voorkomen als wij bijv. bloed moeten afnemen. Er wordt vacht weggeschoren bij de poot of hals van uw huisdier. Wij scheren uw huisdier ook bij maken van een echo (hart of buik) en bij operaties. De vacht groeit vrij snel terug.

Kan ik bellen als mijn huisdier in de opname verblijft?

U hoeft ons niet te bellen. Onze dierenarts van dienst belt u nadat de ochtendronde is afgerond. Vaak is dit in de ochtend zelf. Eerst bellen wij huisdiereigenaren van ernstig zieke patiënten. Mocht na de ochtend de situatie van de gezondheid van uw huisdier veranderen, dan nemen wij uiteraard weer contact met u op! Wij raden u aan om uw mobiele telefoonnummer achter te laten en deze bij u te houden.

Kan ik op bezoek komen?

In overleg met de dierenarts kun u zowel doordeweeks als in de weekenden op bezoek komen.

Betaling

Wij bespreken de verwachte kosten van te voren met u door en wij proberen een zo nauwkeurig mogelijke indicatie te geven. Wij werken niet op rekening. U kunt bij ons pinnen of contant afrekenen, u dient de kosten direct te betalen. In een aantal situaties vragen wij een aanbetaling.

Onze recensies

menduh aribas

4

Ik ben in de avond met spoed hier gekomen met me hond omdat die een grasaar in de neus had. Ze hadden erg veel geduld gezien mij hond bang is van dierenarts alles is goed verlopen gelukkig dit zijn mensen die echt om dieren geven en weten wat ze moeten doen. Ik geef 4 sterren inplaats van 5 sterren omdat de rekenking aan de hoge kant zat

Chris Hoksberg

5

Onze jonge hond bleek vreselijk ziek te zijn en we zijn hier terecht gekomen voor spoed-diagnostiek en het verlichten van de pijn en benauwdheid. Onze hond kreeg alle zorg en aandacht die hij verdiende en we kregen als gezin alle ruimte om in alle rust afscheid te nemen. De hele situatie was verschrikkelijk, maar we zijn echt heel blij met de zorg die hij kreeg en de manier waarop hij werd verzorgd. Verder werd alles goed en helder met ons doorgesproken en er waren achteraf geen momenten dat we de zorg anders hadden willen zien.

Gebaseerd op recensies van Google

Openingstijden

  • Maandag
    De hele dag open
  • Dinsdag
    De hele dag open
  • Woensdag
    De hele dag open
  • Donderdag
    De hele dag open
  • Vrijdag
    De hele dag open
  • Zaterdag
    De hele dag open
  • Zondag
    De hele dag open

Medewerkers

Hugo van Oostrom

Dierenarts Specialist Dipl. EBVS

Hugo van Oostrom

Anesthesiologie

Binnen de diergeneeskunde heb ik de allermooiste baan, het op een veilige manier in slaap maken van patiënten, ze op het gewenste moment weer wakker laten worden, en zorgen dat ze zo min mogelijk, of liever nog, geen pijn hebben. Hiermee zet ik mij in om twee van de grootste zorgen van patiënteigenaren weg te nemen, namelijk de angst dat hun dier pijn heeft, of niet goed uit de narcose komt. Ondanks dat we als beroepsgroep best stappen maken, moet het zogenaamde anesthesie risico binnen de diergeneeskunde nog een heel eind naar beneden. Dat laatste kunnen we alleen bereiken door mensen op te leiden in het geven van betere en veiligere anesthesie. Dit laatste is een andere taak waarmee ik mij binnen IVC Evidensia Nederland bezighoud. Er is veel werk te verzetten om op het gebied van anesthesie een inhaalslag te maken en tegelijkertijd mee te groeien met nieuwe ontwikkelingen om patiënten door steeds verder gaande en meer geavanceerde operaties en andere procedures te kunnen loodsen. Deze uitdaging ga ik met vol enthousiasme aan!
Lees meer over Hugo
Bella Janssen

Paraveterinair

Bella Janssen

Anesthesiologie

Sietske Kranendonk

Dierenarts

Sietske Kranendonk

Cardiologie en Pulmonologie

Informatie volgt. 
Lees meer over Sietske
Annette van der Lee

Dierenarts Specialist Dip. ECVD

Annette van der Lee

Dermatologie

“Mijn grootste passies zijn het helpen van zieke dieren met huid- en oorproblemen en het overbrengen van kennis. Ik zie het als mijn taak om zowel mens als dier te helpen door zo efficiënt mogelijk de diagnose te stellen en de huidklachten onder controle te krijgen én te houden. Ik breng graag de aaibaarheidsfactor terug in huis! Een belangrijk onderdeel hierbij is het correct informeren en coachen van de eigenaar: Hoe ziet de toekomst er voor uw huisdier uit? Wat kunt u als baasje zelf doen om de gezondheid van uw huisdier te bewaken en oplopende behandelingskosten te voorkomen? Samen met de eigenaar wordt gekozen naar de best passende therapie, waarbij effectiviteit, bijwerkingen en kosten een rol spelen.”  Annette van der Lee voltooide de studie Diergeneeskunde aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht in 2004. Na verschillende waarnemingen te hebben gedaan in de gezelschapsdierenpraktijk, heeft zij vervolgens de algemene klinische roulatie gevolgd bij het Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren aan de Utrecht Universiteit. Dit werd gevolgd door een opleiding tot specialist dermatologie aan dezelfde faculteit. In juli 2009 behaalde zij het Europese specialisten examen, waarmee zij Diplomate of the European College of Veterinary Dermatology (DipECVD) werd. In oktober 2014 is zij gepromoveerd op atopische dermatitis bij de hond (proefschrift titel: “T cells and immunomodulation in canine atopic dermatitis”). Sinds januari 2010 was zij werkzaam binnen de patiëntenzorg bij verschillende verwijsklinieken en het geven van nascholingen onder Dermatologie voor Dieren. Sinds 2017 werkt zij voor IVC Evidensia als Head of Discipline Dermatologie, waar zij verantwoordelijk is voor het dermatologische onderwijs aan paraveterinairen, dierenartsen, differentiatie-dierenartsen en specialisten-in-opleiding dermatologie. Naast het werk in de polikliniek van EDZ-Arnhem, houdt zij zich bezig met het opzetten en uitvoeren van klinisch onderzoek. Annette draagt als specialist ook internationaal bij aan het verbeteren van de kennis en kunde van diergeneeskunde. Onderstaande publicatie is in meerdere landen uitgebracht:   Treatment Atopic Dermatitis
Lees meer over Annette
Onze medewerkers

Facebookberichten