Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam

Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam

Medewerkers

Madalina Lungu

Dierenarts

Madalina Lungu

Anesthesiologie

My name is Madalina Lungu and I am a veterinarian since 2018. I graduated at the faculty of Veterinary Medicine in Bucharest, Romania. I continued my studies in veterinary anaesthesia at the Faculty of Veterinary Medicine of the University of Liège, Belgium. My aim is to offer my furry patients a better quality of life, without pain or discomfort. In my free time I enjoy going to the sea, reading and watching movies.
Lees meer over Madalina
Dominique Harmeling

Dierenarts

Dominique Harmeling

Chirurgie

In 2017 ben ik aan de Universiteit van Gent afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren. Aansluitend heb ik gedurende ruim een jaar een roterend internship gedaan aan deze universiteit waarbij ik kennis heb opgedaan in de verschillende disciplines waaronder spoed en intensieve zorgen, interne geneeskunde, chirurgie, neurologie en cardiologie. Na 7 jaar in België te hebben gewoond werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Daarom besloot ik voor een halfjaar naar het buitenland te gaan om mij in te zetten voor verschillende vrijwilligersprojecten. In deze periode heb ik, samen met mijn medevrijwilligers, vele zwerfdieren en huisdieren van de lokale bevolking geholpen en behandeld die geen toegang hadden tot de reguliere diergeneeskunde zorg. Vervolgens ben ik als dierenarts in een goed geoutilleerde eerstelijns kliniek in Amsterdam aan de slag gegaan. Daarnaast werkte ik op de spoeddienst en opname van Hugo Verwijskliniek, nu Evidensia dierenziekenhuis Amsterdam. Ik heb altijd een speciale interesse voor chirurgie gehad, daarom werk ik nu ook vast op de chirurgie afdeling. Ik geniet ervan om samen met ons team hoogkwalitatieve diergeneeskundige zorg te leveren met aandacht voor u en uw dier! Graag tot ziens in onze kliniek!
Lees meer over Dominique
Ilonka Hartzheim

Dierenarts

Ilonka Hartzheim

Chirurgie

In 2012 ben ik afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren aan de Universiteit Utrecht. Na eerst zes jaar in diverse eerstelijns klinieken in Noord-Holland te hebben gewerkt, ben ik in  2018  betrokken geraakt bij de oprichting van Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam (toen nog Hugo Verwijskliniek). Ik heb in de afgelopen jaren op bijna alle afdelingen binnen dit ziekenhuis gewerkt, maar gaandeweg mij verder gedifferentieerd in cardiologie en echografie, middels trainingen intern en via de Universiteit van Luxemburg.  Sinds mei 2022 heb ik echter de stap gemaakt om mij verder te ontwikkelen in de chirurgie en maak ik onderdeel uit van het chirurgisch team van EDZA.  Door chirurgie het leven te kunnen redden van een dier, of diens kwaliteit van leven te verbeteren, maakt dit vak zo mooi. Hiervoor is echter een goede samenwerking nodig met collega's van andere afdelingen, zoals anesthesie, spoed, opname en beeldvorming. Om onderdeel te mogen uitmaken van een gepassioneerd team zoals hier op EDZA geeft dan ook veel voldoening.
Lees meer over Ilonka
Alice Meijer

Dierenarts

Alice Meijer

Chirurgie

Mijn interesse voor chirurgie en spoedpatiënten is er al geweest zolang ik vanaf jongs af dierenarts wilde worden. Voordat ik afstudeerde aan de faculteit Utrecht (2014) heb ik diverse zwerfdier-projecten gedaan in Oost Europa, wat een geweldige leerschool is geweest om met minimale middelen zo veel mogelijk dieren te helpen. Sinds de opening van Doorverwijskliniek Hugo in 2018 - nu Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam - ben ik er werkzaam geweest op alle afdelingen: opname, spoed, interne en chirurgie. Waarna ik mij al snel volledig heb toegelegd en verder heb ontwikkeld op de chirurgische patiënten. Ik heb het Evidensia Differentiatie Traject voor Chirurgie in 2022 afgerond, onder begeleiding van Joachim Proot. Daarnaast heb ik alle Soft Tissue Surgery ESAVS cursussen gevolgd en ben ik nog met regelmaat bij nascholingen te vinden. Naast het brede aanbod wat Weke Delen Chirurgie te bieden heeft, behandel ik graag complexe wonden. Daarbij is ook met regelmaat reconstructieve chirurgie nodig, wat bij iedere patiënt vraagt om een op maat gemaakt plan. Ook de oncologische patiënten hebben mijn bijzondere interesse. Ook hierbij is iedere patiënt anders en moeten we door goed overleg tussen verschillende disciplines (interne, radiologie, oncologie, pathologie) tot een behandeling komen die past bij dier en eigenaar. Verder kunt u mij ook vinden voor diagnostiek en behandeling middels scopie en ontwikkel ik mij nog verder in de orthopedie. Ik hoop dat wij voor diereigenaren en verwijzend dierenartsen altijd een laagdrempelige optie zijn om om hulp te vragen. Wij willen met snelheid en vriendelijkheid, een op maat gemaakt advies geven dat eerlijk is voor hulpbehoevende dieren en hun baasjes.
Lees meer over Alice
Alexander Nel

Dierenarts

Alexander Nel

Chirurgie & Orthopedie

Als kind kwam ik al in de lokale dierenkliniek om mee te kijken, “of ik het wel echt leuk vond”. Het idee om als dierenarts aan de slag te gaan is nooit meer verdwenen en tegenwoordig kunt u mij vinden in het Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam als (Orthopedisch) chirurg en dierenarts. Na mijn studie heb ik met name gewerkt voor een in de buurt gelegen kliniek. Hier heb ik de kans gehad om mij te ontwikkelen in de (Orthopedische) Chirurgie en was ik werkzaam als locatie manager. Daarnaast ben ik gestart met het ESAVS-masterprogramma.  De laatste jaren is er innig contact ontstaan tussen de klinieken en was ik ook in de spoed- en chirurgische achterwacht werkzaam voor Hugo Verwijskliniek (nu Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam). Na een lange samenwerking heb ik voor een nieuwe uitdaging gekozen en ben hier sinds 2021 te vinden. Ik werk naar de mooiste optie voor u, uw huisdier en uw situatie. Het dierenziekenhuis en zijn fantastische medewerkers geeft mij hier alle mogelijkheden toe en ik hoop u dan ook altijd een eerlijk advies te kunnen geven.
Lees meer over Alexander
Simone Konink

Dierenarts

Simone Konink

Chirurgie

Ik ben Simone Konink, dierenarts met een all-round achtergrond. Van jongs af aan was ik te vinden in de dierenartsenpraktijk van mijn moeder, wat begon met ‘kleine taakjes’ zoals hokken schoonmaken groeide uit tot een interesse om alle ziekteprocessen in het lichaam te begrijpen en verhelpen. Na mijn studie in Utrecht heb ik zowel in Nederland als in Engeland gewerkt. Zoekende naar kennis en een balans om mijn vak zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren ben ik bij dit leuke dierenziekenhuis uitgekomen. Iedere dag ga ik met plezier naar het werk om ontelbare redenen (leuke contacten met eigenaren, lieve patiënten, uitdagende ziektebeelden, fantastische collega’s, de gigantische hoeveelheid kennis die wij delen en ga zo maar door). Graag help ik patiënten zo goed mogelijk beter te worden.
Lees meer over Simone
Michaël van Drooge

Dierenarts

Michaël van Drooge

Echografie, Echocardiografie & Pulmonologie

Ik ben Michael van Drooge en sinds 2021 werkzaam in Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam. U zal mij voornamelijk tegenkomen voor echo (buik of hart) of pulmonology patiënten. Op dit moment volg ik het differentiatie traject cardiologie en pulmonology bij Marjolein den Toom. Ik ben sinds 2011 dierenarts en heb op verschillende klinieken in het land gewerkt. De laatste 5 jaar heb ik in dierenziekenhuis Barendrecht met verschillende specialisten gewerkt. Mijn focus lag daar op de diagnostische beeldvorming (echo en röntgen). Ik heb in die tijd ook een opleiding certificate diagnostic imaging gehaald in Engeland. Daarnaast was ik daar multi inzetbaar en deed ik daar ook weke delen chirurgie, opname/spoed en internistische patiënten opwerken. In mijn vrije tijd ga ik naar het strand of sport ik met mijn kinderen Mees en Emma. Daarnaast ben ik graag op reis, maar het is ook altijd leuk om weer thuis te komen bij onze twee Maine Coone katten Boris en Charly.
Lees meer over Michaël
Aukje Swarte

Dierenarts

Aukje Swarte

Echografie, Echocardiografie, Opname

Ik ben Aukje Swarte, dierenarts bij Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam. Ik houd mij vooral bezig met de (echo)cardiologie en de interne geneeskunde. Het zwaartepunt van mijn werkzaamheden ligt bij het maken en interpreteren van echo’s. De internistische puzzelstukjes, waarbij je uit alle onderzoeken (bloedonderzoek, urineonderzoek, foto’s, echo, scans) een diagnose en behandelplan maakt blijven uitdagend en zorgen ervoor dat ik het mooiste vak van de wereld heb. Daarnaast werk ik ook mee in de  opname en spoed. Dit geeft heel veel voldoening omdat je echt het verschil kunt maken voor een dier en zijn/haar eigenaar.
Lees meer over Aukje
Eva Wokke

Dierenarts

Eva Wokke

Echografie & Opname

Hallo! Mijn naam is Eva, ik werk sinds een aantal jaar met veel plezier bij Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam als spoeddierenarts. U zult mij dus voornamelijk buiten de gangbare openingstijden aantreffen.  Het veterinaire vakgebied van de spoed vind ik erg interessant en veelzijdig, iedere werkdag(nacht) is weer anders!  Een bezoek aan de spoed is altijd onverwacht, maar ik hoop dat ik u zo goed mogelijk van dienst kan zijn.
Lees meer over Eva
Marina Meijer

Dierenarts

Marina Meijer

Echografie, Interne geneeskunde, Opname

Sinds 2013 ben ik gezelschapsdierenarts. Mijn interesse ligt vooral bij de uitgebreide en complexe zorg voor alle opnamedieren. De diversiteit aan patiënten maakt dat geen dag hetzelfde is. Naast mijn interesse voor de internistische patiënt, gaat mijn speciale interesse uit naar de begeleiding en behandeling van neurologische patiënten. Voor neurologie volg ik daarom momenteel een driejarig differentiatietraject.
Lees meer over Marina
Sanne Klooster

Dierenarts

Sanne Klooster

Interne geneeskunde & Opname

Mijn naam is Sanne Klooster en ik ben gezelschapsdierenarts sinds het voorjaar van 2016. Ik houd mij binnen Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam voornamelijk bezig met de opnamepatiënten binnen de praktijk. Hierbij leg ik mij in het bijzonder toe op de internistische uitdagingen bij onze huisdieren. Samen met ons opnameteam, de verwijzend arts én de eigenaar de puzzel oplossen om hierdoor het dier zo optimaal mogelijk te kunnen helpen. Geen dag is hetzelfde maar iedere dag heeft wel hetzelfde doel: de best mogelijke zorg bieden aan onze geliefde huisdieren.
Lees meer over Sanne
Marnix Lamberts

Dierenarts

Marnix Lamberts

Kaakchirurgie & Stomatologie

Ik ben Marnix Lamberts, Tandheelkundig & Kaakchirurgisch Dierenarts bij Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam. Ik houd mij bezig met alle problemen die in de mondholte bij dieren voor kunnen komen. Dus o.a. alle ingrepen die bij de tandarts gedaan worden zoals tanden trekken, tanden restaureren, wortelkanaalbehandelingen, kronen en bruggen maken, beugels plaatsen tot het maken van implantaten aan toe. Verder opereer ik de kaken die gebroken zijn of waar een tumor in groeit, daarnaast sluit ik ook open gehemeltes bij jonge dieren of na een traumatisch ongeluk. Pijn aan het gebit kan zeer intens en chronisch zijn, het geeft mij daarom altijd enorm veel voldoening om te zien dat een dier bijna beter van de operatietafel af komen dan dat ze erop gingen. Een goed functionerende mondholte en gebit zijn superbelangrijk voor dieren omdat ze er de hele dag alles mee moeten doen, ze hebben tenslotte geen handen!
Lees meer over Marnix
Govert van der Peijl

Dierenarts Specialist

Govert van der Peijl

Orthopedie & Neurochirurgie

Govert van der Peijl is een door IVC Evidensia erkend Specialist Chirurgie voor Gezelschapsdieren Hij studeerde af als dierenarts in 1995 en heeft daarna tot en met 2002 gewerkt in een grote drukke gezelschapsdierenkliniek, waar hij zich bezig hield met de chirurgie. In 2003 heeft hij in meerdere klinieken in Nederland als freelance chirurg gewerkt. Van 2002 tot begin 2019 is hij werkzaam geweest in de Specialisten Dierenkliniek Binnenhof waar hij mede-eigenaar van de kliniek was. In 2005 is hij begonnen aan zijn opleiding tot Europees Specialist Chirurgie voor Gezelschapsdieren. Deze opleiding heeft hij in 2010 afgerond. Govert is sinds april 2019 werkzaam bij IVC Evidensia Nederland,  eerst in Waalwijk en sinds mei 2021 in het Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam. Hij houdt zich bezig met de Orthopedie, de Traumatologie en de Neurochirurgie.
Lees meer over Govert
Coby van Dijk

Dierenarts

Coby van Dijk

Spoed

Mijn naam is Coby en ik werk inmiddels een paar jaar als spoeddierenarts bij Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam, daarom zult u mij vooral ‘s avonds en ‘s nachts tegenkomen. Ik ben afgestudeerd in Gent als paardendierenarts maar heb al vrij snel de overstap gemaakt naar gezelschapsdieren waarna ik uiteindelijk bij Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam terecht ben gekomen. De ‘emergency and critical care’ ligt mij helemaal en ik ben erg blij dat ik op Hugo de kans krijg mij daarin te blijven ontwikkelen.
Lees meer over Coby
Irene Valente

Dierenarts

Irene Valente

Spoed

I am Irene Valente, a Veterinary doctor who graduated in 2017 from the University of Bologna, Italy. My passion for emergency medicine and intensive care began even before graduating, when in 2014 I started to be an internal student at the equine neonatal intensive care unit. I also worked as head of this department in Sweden in 2018, PS Flyinge and Partners. Since then I decided to move on to small animals, loving them so much because they are part of ours family. I obtained a specialist degree in 2023 from the University of Teramo in reproductive physiopathology. I followed various courses in internal medicine and diagnostics which have also become fundamental for me in emergency medicine. I am a very empathetic and detail-oriented person, with a great love for animals. From november 2023 I started to work for Evidensia Hospital, that align perfectly with my way of work, taking care carefully and with high quality method to ours animals.
Lees meer over Irene
Joyce Doornhein

Dierenarts

Joyce Doornhein

Spoed

Ik ben in 2018 afgestudeerd als dierenarts en heb aansluitend ruim een jaar gewerkt op de afdeling anesthesie van de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren. Ik heb nog altijd een specifieke interesse in de anesthesie en werk daar nog steeds één dag in de week, ook als docent. Vanaf 2019 ben ik me echter vooral gaan focussen op de spoedzorg en ben ik begonnen bij Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam als spoeddierenarts. De dankbaarheid van eigenaren als ze toch 's avonds en 's nachts bij ons terecht kunnen geeft veel voldoening. Ondertussen ben ik me verder aan het ontwikkelen in de interne geneeskunde en zal ik ook steeds vaker overdag alle dieren in de opname onder mijn hoede nemen.
Lees meer over Joyce
Meike Meijers

Dierenarts

Meike Meijers

Spoed

Spoedarts bij Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam.
Lees meer over Meike
Petra de Muijnck

Dierenarts

Petra de Muijnck

Spoed

Ik ben in juni 2022 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht en sindsdien ben ik aan het werk als spoedarts bij EDZ Amsterdam. Misschien zijn jullie me al eerder tegengekomen, want ik werk hier al sinds 2018 als student (toen het nog Hugo heette). Ik heb in die tijd ook veel avonden en nachten gewerkt en ik ben er toen achter gekomen dat ik de spoed heel interessant vind. Je weet nooit hoe een avond of nacht gaat lopen en dat maakt het heel uitdagend! Naast m’n interesse in de spoed, vind ik ook kattengeneeskunde heel interessant.
Lees meer over Petra
Cristiana Popescu

Dierenarts

Cristiana Popescu

Spoed

I graduated Faculty of Veterinary Medicine of Bucharest in 2020 with a master in emergency veterinary medicine.I worked for 2 years in an emergency hospital 24/7 in Bucharest and I came to the Netherlands in 2022 to continue practicing what i love. Even though I don t speak Dutch, my care and passion for helping your animals will never be affected by this.
Lees meer over Cristiana
Sandra Roubos

Dierenarts

Sandra Roubos

Spoed

Ik ben Sandra Roubos. In januari 2022 ben ik bij Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam komen werken. Ik werk momenteel als spoedarts. In mijn vrije tijd wandel en train ik graag met mijn eigen hond of vang ik asieldieren op.
Lees meer over Sandra
Lisa de Rijcke

Dierenarts

Lisa de Rijcke

Spoed

Ik ben in 2020 afgestudeerd als dierenarts en sindsdien werkzaam in een eerstelijnspraktijk. Dit werk combineer ik met spoeddiensten bij EDZA; je zult mij hier dus voornamelijk in de avond tegenkomen. Wat mij aantrekt in de spoed, zijn de afwisselende casussen en de mogelijkheid om mensen en dieren ook buiten reguliere werktijden te kunnen helpen. Je weet van tevoren nooit hoe een dienst gaat lopen en dat maakt het leuk en uitdagend.
Lees meer over Lisa
Maris Terpstra

Dierenarts

Maris Terpstra

Spoed

Mijn naam is Maris Terpstra. In september 2017 ben ik afgestudeerd als dierenarts in Gent. Mijn eerste baan was in een gemengde praktijk waar ik zowel paarden als gezelschapsdieren behandelde. Daarna heb ik ruim 3 jaar in Engeland gewoond en gewerkt. Nu werk ik bij Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam als spoedarts. Als spoedarts zie je veel verschillende patiënten, heb je de zorg voor de opgenomen dieren en moet je dus veel kunnen schakelen. Dat vind ik een ontzettend leuke uitdaging!
Lees meer over Maris
Nadine Blankert

Dierenarts

Nadine Blankert

Opname

Mijn naam is Nadine Blankert. Ik ben in 2021 afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren aan de Universiteit Utrecht. Na mijn afstuderen ben ik 2 jaar werkzaam geweest in een eerstelijnspraktijk.   Per 1 mei 2023 ben ik gestart in het opname van team van Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam om mij verder te ontwikkelen in de intensieve zorg en interne geneeskunde. Het werk binnen de opname is enorm afwisselend en een goede samenwerking binnen het team en met de andere afdelingen is erg belangrijk. Ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk ga om samen met een gepassioneerd team de beste zorg te kunnen leveren voor onze opnamepatiënten.
Lees meer over Nadine
Merel Blonk

Dierenarts

Merel Blonk

Opname

Informatie volgt.
Lees meer over Merel
Julia Boche

Dierenarts

Julia Boche

Opname

Informatie volgt.
Lees meer over Julia
Iris Korpershoek

Dierenarts

Iris Korpershoek

Opname

Ik ben in 2016 afgestudeerd aan de Universiteit van Gent. Binnen Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam maak ik deel uit van het spoedartsenteam. U zult mij dus met name in de avonden of in de nachten treffen, wanneer u de kliniek bezoekt met uw huisdier. Ondanks dat het nooit fijn is 's nachts de dierenarts te moeten bezoeken, hoop ik het voor u zo prettig als mogelijk te maken. De spoedartsen zorgen er daarbij voor dat de dieren in de opname ook 's nachts een zo goed mogelijk verblijf en zorg krijgen. Naast de spoedzorg heb ik interesse in interne geneeskunde en chirurgie.
Lees meer over Iris
Hanna Rogels

Dierenarts

Hanna Rogels

Opname

Hoi, ik ben Hanna en sinds 2020 dierenarts. Na een jaartje in een eerstelijnspraktijk ben ik in 2021 gaan werken als opname-arts bij Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam. Mijn ambities liggen met name bij de interne geneeskunde en dankzij het ervaren opname-team heb ik daar het afgelopen jaar veel in geleerd. In mijn vrije tijd sport ik graag, rij ik een rondje op de wielrenfiets of sponsor ik de Nederlandse horeca. Het leukste aan mijn werk vind ik de intensieve zorg die we met het team kunnen leveren, waardoor je de meest zieke dieren in dagen weer ziet verbeteren. Er is niks zo leuk als een opgeknapt dier met de blije baasjes naar huis te kunnen sturen.
Lees meer over Hanna
Stefanie Swaanenburg

Dierenarts

Stefanie Swaanenburg

Opname

Begin 2017 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Na 5 jaar in meerdere eerstelijn klinieken te hebben gewerkt heb ik de overstap naar de tweedelijn gemaakt bij EDZA. Sinds 2021 ben ik onderdeel geworden van het opname team. Mijn interesse ligt met name bij de interne geneeskunde en de radiologie. Wat het werk op de opname zo leuk maakt is de samenwerking met alle afdelingen binnen het ziekenhuis zoals de spoed, beeldvorming en chirurgie, én de ondersteuning van het kundige opname team, waarbij we samen de 'interne puzzel' op kunnen lossen en zorg dragen voor de beste behandeling van het dier. Zo fijn om een dier na dagen intensieve behandeling op te zien knappen en te kunnen herenigen met zijn blije eigenaar!
Lees meer over Stefanie
Talitha Grotens

Clinical Director - Dierenarts

Talitha Grotens

Echografie, Interne geneeskunde, Opname

Mijn interesse heeft altijd gelegen bij de interne geneeskunde, de intensieve opname en de echografie. Ik heb mij daarom de afgelopen 9 jaar hierin verder ontwikkeld door cursussen en opleidingstrajecten te volgen in binnen en buitenland. Daarnaast ben ik als Clinical Director verantwoordelijk voor een goede en fijne werkomgeving zodat we als een team klaarstaan om met veel aandacht en betrokkenheid de beste diergeneeskundige zorg te kunnen leveren.
Lees meer over Talitha
Stefan de Leeuw

Clinical Director

Stefan de Leeuw

Stephanie van Groenigen

Praktijkmanager

Stephanie van Groenigen

Karin van Holst

Locatiemanager

Karin van Holst