Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam

Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam

Welkom bij Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam

De dierenartsen en paraveterinairen van Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar voor spoedpatiënten, diereigenaren en verwijzende dierenartsen. We behandelen uitsluitend gezelschapsdieren. Tijdens kantooruren is er tevens de mogelijkheid om met uw dier verwezen te worden door uw dierenarts naar onze verwijskliniek. Deze wordt bemand door gedifferentieerde hoogopgeleide dierenartsen en paraveterinairen.

De bouw van ons hypermoderne dierenziekenhuis is in volle gang. Eind van de zomer zal de overstap naar onze nieuwe locatie plaats gaan vinden. Bekijk hier de eerste beelden!

Onze recensies

Cherish Hersbach

5

Dokter Michaël was zeer kundig, lief en nam uitgebreid de tijd voor Tinkerbell. Niets was te veel en alles werd gedaan om het Tinkerbell zo comfortabel mogelijk te maken. Ook aanvullende onderzoeken konden direct plaatsvinden en de uitslag belde hij al heel snel door. Ook de assistentes waren heel erg lief. Bedankt allemaal voor de goede en fijne zorgen en behandeling van Tinkerbell en natuurlijk voor de goede uitslag. Liefs!

Jolanda Twisk

5

Wat een geweldige mensen werken er in dit dierenziekenhuis. Onze kat Sam hebben wij hier woensdag met spoed heen kunnen brengen nadat hij plotseling doodziek werdt. Sam werd meteen nagekeken en opgenomen en er werd precies uitgelegd wat ze verwachtte dat er 'moest' gebeuren en welke kosten hieraan verbonden zaten. Elke ochtend ontving ik netjes een SMS met informatie hoe Sam de nacht was doorgekomen, elke middag werdt ik gebeld met het doorspreken van het behandelplan en bijbehorende kosten en elke avond kreeg ik een appje met een foto/video. Dat ik Sam zaterdag eind van de middag weer op mocht halen, kreeg ik zelfs een zakje aangepast voer mee, omdat de dierenwinkels uiteraard al bijna gesloten waren. Ook kreeg ik een superduidelijke uitleg over de medicatie die ik meekreeg voor Sam, en mocht ik ze altijd bellen indien ik vragen had. Wij zij superblij dat Sam weer lekker thuis is, zeker de hond die zijn maatje miste. En superbedankt lieve medewerkers voor alle goeie zorgen. Het speelgoedvisje dat Sam heeft gehad is nu zijn favoriet!

Melanie Schrama

5

Wij hebben een grote hond met helaas een vergroot hart. Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam (EDZ) heeft alle apparatuur in huis om onze hond te kunnen behandelen, van hart echo's tot hartkastjes met passende truitjes etc, wat helaas lang niet altijd het geval is bij de lokale dierenarts. De artsen zijn enorm goed, en nemen alle tijd voor de analyse. Tijdens ons afgelopen bezoek bleek onze hond behoorlijk wat vocht te hebben in een cyste. Dit vocht is gelijk afgetapt zodat onze hond zich weer beter voelde en fit mee naar huis kon, terwijl dit niet van te voren in de planning stond. EDZ heeft echt een hart voor dieren, zijn enorm gespecialiseerd en kundig en hebben al het geduld van de wereld om je dier beter te maken en te verzorgen. Daarnaast beschikken zij over goede medicatie en geven zij zeer goede adviezen. Wij en onze hond zijn erg dankbaar dat EDZ en hun artsen er zijn en zouden EDZ altijd aanbevelen als uw huisdier zorg nodig heeft.

Annette van Dijk-Leek fotografie

5

31 december 2023. Ons poezenkind Pelle was compleet apathisch. Nooit eerder bij Evidensia Zwanenburg geweest. Zelfs nog nooit van gehoord. Maar vanaf het eerste moment was er een warm gevoel bij alles wat ze daar doen om zieke dieren en verdrietige baasjes te helpen. Super goede communicatie! Pelle moest opgenomen worden. Elke ochtend een sms met een kort statusbericht. En tussen 12-14 u een uitgebreid telefoongesprek over hoe het gaat en wat de mogelijkheden en kosten zijn. Ook de nazorg is hartverwarmend. Na 4 dagen (en tussendoor een ziekenhuisbezoek) mocht Pelle naar huis. Ongelooflijk dat hij beter wordt. Gisteren nog even op en neer nav advies mbt nog niet eten: een eetlustopwekkerpil gehaald. Nog geen 1,5 uur later begon Pelle te eten. En vanaf dat moment ging het met sprongen vooruit. We zijn Evidensia en de lieve medewerkers super dankbaar voor dit verrichte wonder. Ook namens Pelle: Bedankt voor alles!!

Gebaseerd op recensies van Google

Openingstijden

 • Maandag
  De hele dag open
 • Dinsdag
  De hele dag open
 • Woensdag
  De hele dag open
 • Donderdag
  De hele dag open
 • Vrijdag
  De hele dag open
 • Zaterdag
  De hele dag open
 • Zondag
  De hele dag open

Medewerkers

Madalina Lungu

Dierenarts

Madalina Lungu

Anesthesiologie

My name is Madalina Lungu and I am a veterinarian since 2018. I graduated at the faculty of Veterinary Medicine in Bucharest, Romania. I continued my studies in veterinary anaesthesia at the Faculty of Veterinary Medicine of the University of Liège, Belgium. My aim is to offer my furry patients a better quality of life, without pain or discomfort. In my free time I enjoy going to the sea, reading and watching movies.
Lees meer over Madalina
Dominique Harmeling

Dierenarts

Dominique Harmeling

Chirurgie

In 2017 ben ik aan de Universiteit van Gent afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren. Aansluitend heb ik gedurende ruim een jaar een roterend internship gedaan aan deze universiteit waarbij ik kennis heb opgedaan in de verschillende disciplines waaronder spoed en intensieve zorgen, interne geneeskunde, chirurgie, neurologie en cardiologie. Na 7 jaar in België te hebben gewoond werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Daarom besloot ik voor een halfjaar naar het buitenland te gaan om mij in te zetten voor verschillende vrijwilligersprojecten. In deze periode heb ik, samen met mijn medevrijwilligers, vele zwerfdieren en huisdieren van de lokale bevolking geholpen en behandeld die geen toegang hadden tot de reguliere diergeneeskunde zorg. Vervolgens ben ik als dierenarts in een goed geoutilleerde eerstelijns kliniek in Amsterdam aan de slag gegaan. Daarnaast werkte ik op de spoeddienst en opname van Hugo Verwijskliniek, nu Evidensia dierenziekenhuis Amsterdam. Ik heb altijd een speciale interesse voor chirurgie gehad, daarom werk ik nu ook vast op de chirurgie afdeling. Ik geniet ervan om samen met ons team hoogkwalitatieve diergeneeskundige zorg te leveren met aandacht voor u en uw dier! Graag tot ziens in onze kliniek!
Lees meer over Dominique
Ilonka Hartzheim

Dierenarts

Ilonka Hartzheim

Chirurgie

In 2012 ben ik afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren aan de Universiteit Utrecht. Na eerst zes jaar in diverse eerstelijns klinieken in Noord-Holland te hebben gewerkt, ben ik in  2018  betrokken geraakt bij de oprichting van Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam (toen nog Hugo Verwijskliniek). Ik heb in de afgelopen jaren op bijna alle afdelingen binnen dit ziekenhuis gewerkt, maar gaandeweg mij verder gedifferentieerd in cardiologie en echografie, middels trainingen intern en via de Universiteit van Luxemburg.  Sinds mei 2022 heb ik echter de stap gemaakt om mij verder te ontwikkelen in de chirurgie en maak ik onderdeel uit van het chirurgisch team van EDZA.  Door chirurgie het leven te kunnen redden van een dier, of diens kwaliteit van leven te verbeteren, maakt dit vak zo mooi. Hiervoor is echter een goede samenwerking nodig met collega's van andere afdelingen, zoals anesthesie, spoed, opname en beeldvorming. Om onderdeel te mogen uitmaken van een gepassioneerd team zoals hier op EDZA geeft dan ook veel voldoening.
Lees meer over Ilonka
Alice Meijer

Dierenarts

Alice Meijer

Chirurgie

Mijn interesse voor chirurgie en spoedpatiënten is er al geweest zolang ik vanaf jongs af dierenarts wilde worden. Voordat ik afstudeerde aan de faculteit Utrecht (2014) heb ik diverse zwerfdier-projecten gedaan in Oost Europa, wat een geweldige leerschool is geweest om met minimale middelen zo veel mogelijk dieren te helpen. Sinds de opening van Doorverwijskliniek Hugo in 2018 - nu Evidensia Dierenziekenhuis Amsterdam - ben ik er werkzaam geweest op alle afdelingen: opname, spoed, interne en chirurgie. Waarna ik mij al snel volledig heb toegelegd en verder heb ontwikkeld op de chirurgische patiënten. Ik heb het Evidensia Differentiatie Traject voor Chirurgie in 2022 afgerond, onder begeleiding van Joachim Proot. Daarnaast heb ik alle Soft Tissue Surgery ESAVS cursussen gevolgd en ben ik nog met regelmaat bij nascholingen te vinden. Naast het brede aanbod wat Weke Delen Chirurgie te bieden heeft, behandel ik graag complexe wonden. Daarbij is ook met regelmaat reconstructieve chirurgie nodig, wat bij iedere patiënt vraagt om een op maat gemaakt plan. Ook de oncologische patiënten hebben mijn bijzondere interesse. Ook hierbij is iedere patiënt anders en moeten we door goed overleg tussen verschillende disciplines (interne, radiologie, oncologie, pathologie) tot een behandeling komen die past bij dier en eigenaar. Verder kunt u mij ook vinden voor diagnostiek en behandeling middels scopie en ontwikkel ik mij nog verder in de orthopedie. Ik hoop dat wij voor diereigenaren en verwijzend dierenartsen altijd een laagdrempelige optie zijn om om hulp te vragen. Wij willen met snelheid en vriendelijkheid, een op maat gemaakt advies geven dat eerlijk is voor hulpbehoevende dieren en hun baasjes.
Lees meer over Alice
Onze medewerkers