EDZ Den Haag

Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag

Vandaag: De hele dag open

Verwijskliniek

Informatie voor verwijzende dierenartsen

Het verwijsproces

Buiten openingstijden kan de spoedlijn gratis doorgezet worden op Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag. Een patiënt kan daarnaast verwezen worden via de eigen dierenarts (telefonisch of per mail). Hierna zal het verwijsproces als volgt plaatsvinden: Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag belt de eigenaar op om een afspraak in te plannen. Dit gebeurt zo spoedig mogelijk, normaliter binnen 1 - 6 uur (tussen 08:30-19:00 uur).

Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag neemt contact op met de verwijzende praktijk. Als de assistente tijd heeft kunnen details doorgenomen worden en kan de assistente de patiëntenkaart mailen naar Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag, eventueel met overige noodzakelijke gegevens zoals röntgenopnames of bloedonderzoeken.

De verwijzende praktijk krijgt een bevestigingsmail als de afspraak is ingepland met de details van deze afspraak. Ook de eigenaar krijgt een mail met N.A.W. gegevens van Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag als het emailadres van deze is ingevoerd in app of website. De eigenaar mag natuurlijk ook zelf contact opnemen.

Aanvullende / specifieke wensen

Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag werkt met een SLA, onderaan deze SLA kan de verwijzer aangeven of er specifieke wensen of punten zijn die niet in dit document vermeld staan. Klik hier voor de SLA.

Verwezen patiënten

Indien u een patiënt verwezen heeft voor een behandeling of een onderzoek hanteren wij de onderstaande opties (onderaan de SLA-pagina kunt u uw voorkeur kenbaar maken):

1. Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag mag uitsluitend datgene doen waarvoor verwezen is. Alle extra onderzoeken worden vooraf besproken met de verwijzer.

2. Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag mag ook aanvullende onderzoeken uitvoeren indien dit nodig is om tot een goede behandeling of diagnose te komen waarvoor verwezen is (voorkeur).

Terugverwijzen

De eerste terug verwijzing zal plaatsvinden op de dag van het onderzoek of behandeling. Uitslagen worden in de regel door de behandelend arts aan de verwijzend dierenarts doorgegeven op de eerstvolgende dag dat deze arts werkt op Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag. Tijdens vakantie of langdurige afwezigheid (langer dan drie dagen) zal een collega-arts deze taak overnemen.

Patiënten zonder verwijzing

Patiënten zonder verwijzing worden terugverwezen naar de eigen praktijk indien het geen spoedprobleem betreft. Buiten openingstijden van de eigen behandelend arts kan Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag wel acute zorg verlenen waarna de patiënt terugverwezen wordt naar die arts waarvan de eigenaar aangeeft dat het de behandelend arts is.

Uitslagen onderzoeken

Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag zal ervoor zorgdragen dat alle onderzoeken, in de benoemde hoedanigheid, bij de verwijzend arts terechtkomen. Klik hier voor meer informatie.

Meegeven medicatie / voeders

Meegeven medicatie

Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag geeft in de regel medicatie mee voor de gehele behandeling bij korte behandelingen. Maximaal wordt echter voor vier weken medicatie meegegeven bij chronische behandelingen. Hierna zal de verwijzend dierenarts de medicatie voorschrijven.

Meegeven voeders

De verwijzend dierenarts geeft in de regel voeding mee naar zijn of haar keuze. Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag zal uitsluitend een kleine hoeveelheid voeding meegeven indien dit gewenst is door de eigenaar en/of noodzakelijk is, bijvoorbeeld om een weekend door te kunnen komen. Denk in dit geval aan blaasgruisdieet, hypoallergeen dieet of nierdieet.

Onze recensies

Sanne de Laater

5

Absoluut aan te raden! Wij zijn met spoed op zondag middag langs gegaan met onze zieke kitten van ruim 5 maanden. Vrijdag waren we bij de eigen dierenarts weggestuurd met een kat met verhoging onder het mom ‘gaat wel over binnen een paar dagen’. Zondag hadden we een verzwakt katje dat niet eens meer ergens op/af kon springen. Gebeld en we mochten gelijk langs komen. Super warm ontvangen en gelijk geholpen. In vergelijken met onze dierenarts voelde we ons hier enorm serieus genomen. Blijkbaar zijn er 3 ziektes die kittens kunnen hebben met deze klachten. Direct alles onderzocht, zowel bloedonderzoek als echo van zijn buikje. Uiteindelijk bleek onze kat levensbedreigend ziek te zijn. Ze hebben hem direct de benodigde hulp gegeven die hij nodig had en ons super goed geadviseerd over behandeling en vervolgstappen. Hele prettige mensen en ook super lief voor onze kitten. Ja het zijn andere prijzen dan een dierenarts. Maar daar krijg je specialisten voor terug met super goede zorg. Ze houden je van te voren goed op te hoogte van wat het gaat kosten als je langs komt, maar ook wat de verdere onderzoeken gaan kosten en wat ze adviseren. Als wij op onze dierenarts hadden vertrouwd, was onze kat overleden. Door de hulp van deze fantastische mensen heeft hij nog een kans. Ook voor verder behandeling gebeld of we het dossier konden delen met de locatie van de behandeling. Deze had ik met 1 minuut in mijn mail. Deze dierenkliniek onwijs dankbaar voor de goede zorgen!

Patricia Winkels

5

Met spoed naar deze kliniek gegaan aangezien mijn kat een brokje in haar luchtpijp had zitten. Ze is direct geholpen en dankzij de lieve arts en assistente heeft ze het gered en maakt ze het goed. Natuurlijk is de prijs schrikken maar het is ook een spoedkliniek en ze hebben echt een liefde voor dieren! Dank je wel!

Louis Oosterveer

4

Prima ziekenhuis, goede service maar de kosten zijn wel extra hoog. Het is wel even schrikken als je de rekening krijgt terwijl ze wel waarschuwen voor de hoge kosten. Maar ja, dan moet je geen huisdier nemen!

Rosa Brugman

5

Zeer goed geholpen. Doorverwezen door onze eigen dierenarts voor een uitgebreide echo. Naast de echo werd onze kat ook uitgebreid onderzocht door een kundige en fijne dierenarts. Helaas waren er veel problemen waar een gecompliceerde behandeling voor mogelijk was. De slagingskans hiervan was klein en in verband met nog andere problematiek hebben we samen met de dierenarts besloten onze kat te laten inslapen. Heel verdrietig, maar zo fijn om dat eerlijke zorg te ontvangen en fijn begeleid te worden. Ook de assistentes waren heel lief. Wij zijn erg dankbaar.

Gebaseerd op recensies van Google

Openingstijden

 • Maandag
  De hele dag open
 • Dinsdag
  De hele dag open
 • Woensdag
  De hele dag open
 • Donderdag
  De hele dag open
 • Vrijdag
  De hele dag open
 • Zaterdag
  De hele dag open
 • Zondag
  De hele dag open

Medewerkers

Maty Looijen

Dierenarts Specialist Dip. EDVDI

Maty Looijen

Radiologie

Maty is in 2013 afgestudeerd Diergeneeskunde. Na drie jaar gewerkt te hebben in twee grote klinieken in Duitsland is zij teruggekeerd naar Nederland waar zij in een gemengde praktijk gezelschapsdieren en paard heeft gedaan en bij Evidensia Veterinair Centrum Honselersdijk gewerkt heeft. Van 2019 tot 2022 heeft zij de opleiding Diagnostic Imaging gevolgd op de Royal Veterinary College in het Verenigd Koninkrijk. In Januari 2023 is ze toegelaten tot de European College of Veterinary Diagnostic Imaging als diplomate. Maty’s interesses liggen zowel binnen de gezelschapsdieren- als paardengeneeskunde. Maty’s uitdaging binnen de groep is het creëren van een brug tussen alle dierenartsen vanuit alle hoeken van hun specialisatie en vanuit elke hoek van het land.
Lees meer over Maty
Lotte van Putten

Dierenarts

Lotte van Putten

Diagnostische beeldvorming

Informatie volgt.
Lees meer over Lotte
Frans Knaake

Dierenarts Specialist

Frans Knaake

Kaakchirurgie & Stomatologie

Frans Knaake is afgestudeerd als dierenarts voor gezelschapsdieren in 1989 te Utrecht. Na het afstuderen is hij lange tijd werkzaam geweest als asieldierenarts en in zijn eigen gezelschapsdierenpraktijk in Scheveningen. In de periode 2003-2009 heeft hij als eerste Nederlandse dierenarts een internationaal opleidingstraject voor specialisatie in de veterinaire tandheelkunde en kaakchirurgie afgerond. Hij geeft sinds 2004 nascholingscursussen veterinaire tandheelkunde zowel aan dierenartsen als aan assistentes/paraveterinairen. Hij is auteur en medeauteur van een groot aantal veterinaire tandheelkundige artikelen. Op 1 september 2018 is hij in dienst getreden bij IVC Evidensia. Tevens is hij als docent verbonden aan de IVC Evidensia Academy. Hij geniet dagelijks van zijn twee Golden Retrievers Fleur en Nickey.
Lees meer over Frans
Govert van der Peijl

Dierenarts Specialist

Govert van der Peijl

Orthopedie & Neurologie

Govert van der Peijl is een door IVC Evidensia erkend Specialist Chirurgie voor Gezelschapsdieren. Hij studeerde af als dierenarts in 1995 en heeft daarna tot en met 2002 gewerkt in een grote drukke gezelschapsdierenkliniek, waar hij zich bezighield met de chirurgie. In 2003 heeft hij in meerdere klinieken in Nederland als freelance chirurg gewerkt. Van 2002 tot begin 2019 is hij werkzaam geweest in de Specialisten Dierenkliniek Binnenhof waar hij mede-eigenaar van de kliniek was.  In 2005 is hij begonnen aan zijn opleiding tot Europees Specialist Chirurgie voor Gezelschapsdieren. Deze opleiding heeft hij in 2010 afgerond. Govert is sinds april 2019 werkzaam bij IVC Evidensia Nederland. Hij houdt zich bezig met de Orthopedie, de Traumatologie en de Neurochirurgie.
Lees meer over Govert
Onze medewerkers