EDZ Den Haag

Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag

Vandaag: 06:30 ­- 23:00

Huisdiereigenaren

Wat is een verwijzing?

Wanneer uw dierenarts niet verder komt in het ziekteproces van uw huisdier kan uw dierenarts u doorverwijzen naar ons dierenziekenhuis. Wij zijn hierin meer gespecialiseerd met meer mogelijkheden met betrekking tot diagnostische onderzoeken en behandelingen. U kunt dit vergelijken met de humaan huisarts die de basisbehandelingen uitvoert en wanneer zij niet verder komen u doorverwijzen naar een humaan ziekenhuis. In de verwijzing geeft uw dierenarts aan welke behandeling er uitgevoerd moet worden bij ons in het dierenziekenhuis welke wij dan verder oppakken.

Afspraak maken

U bent natuurlijk altijd van harte welkom in ons dierenziekenhuis in Den Haag. Voor een bezoek is een verwijzing van uw eigen dierenarts echter wel noodzakelijk. In het geval van spoed mag u direct telefonisch contact met ons opnemen. Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen, T. 070 – 206 09 00 of stuur een mail naar info@edz-denhaag.nl.

Spoed

Overdag / tijdens openingstijden van uw eigen dierenarts: wij adviseren u in het geval van spoed eerst contact op te nemen met uw eigen dierenarts.

Heeft uw huisdier spoedeisende hulp nodig en is uw eigen dierenarts gesloten? Bel direct: 070 ‑ 206 09 00

Intake consult (1e afspraak)

Wat neemt u mee

Bij binnenkomst vragen wij u om zich eerst te melden bij de balie. Bij de balie zal een van onze medewerkers uw gegevens met u doornemen en een aantal aanvullende vragen stellen. Vergeet niet het dierenpaspoort van uw huisdier mee te nemen. Wij maken gebruik van een gescheiden wachtruimte voor honden en katten. Wij vragen u uw hond in de wachtkamer te wegen, katten worden in de spreekkamer gewogen. Is uw huisdier verzekerd? Dan vragen wij u uw polisgegevens mee te nemen.

Nuchter

Wij vragen u uw huisdier voorafgaande aan uw afspraak vanaf middernacht niet te laten eten, tenzij dit medisch gezien niet verantwoord is. Voor toy rassen en jonge pups/kittens gelden andere adviezen, neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Water mag wel gegeven worden.

Vasten is nodig omdat het dier een sedatie of anesthesie zou kunnen krijgen, bijvoorbeeld voor het doen van echografie en/of röntgen/CT. Verder zijn de bloeduitslagen van het bloed dat die dag wordt afgenomen betrouwbaarder als uw dier niet heeft gegeten. Gebruikt uw huisdier medicijnen? Neem dan telefonisch contact met ons op om te controleren of deze medicatie voor de afspraak gegeven kunnen worden. Bij een endoscopische ingreep mag water tot 4 uur voorafgaande aan uw afspraak.

Betaling

Betaling vindt na behandeling per pin, contant of creditcard plaats. Betalen op rekening is helaas niet mogelijk. Wij streven ernaar om altijd een zo goed mogelijke indicatie van de kosten te geven voorafgaand aan de behandeling. Bij een opname van uw huisdier wordt u elke dag op de hoogte gehouden van de gemaakte en de te verwachten kosten. Zo weet u altijd waar u aan toe bent bij het ophalen van uw huisdier.

Terugkoppeling naar eigen dierenarts (consult)

Na de behandeling wordt uw eigen dierenarts op de hoogte gebracht per mail van onze onderzoeken en verrichtingen. Bij opname ontvangt uw dierenarts dagelijks per mail een update over uw huisdier. Na ontslag uit ons dierenziekenhuis ontvangt uw dierenarts een complete verslaglegging van onze verrichtingen.

Vervolgtraject (behandeling/operatie)

Scheren vacht

Het is soms nodig om de poot of hals van uw huisdier te scheren om bloed af te kunnen nemen. Verder wordt uw dier geschoren als er een echo wordt gemaakt, of als uw huisdier wordt geopereerd. Het haar groeit in het algemeen snel terug.

Tips tijdens het wachten

Ons dierenziekenhuis bevindt zich in de stad met in de nabijheid voldoende winkelgelegenheid op de Fahrenheitstraat en gelegenheden voor een hapje en drankje op het Goudenregenplein. Ook het centrum van de stad en het strand bevinden zich op een steenworp afstand.

Opname bezoeken

Ons dierenziekenhuis beschikt over een uitgebreide opnamefaciliteit voor zowel honden als katten. Deze is 24 uur per dag bemand door zowel dierenartsen, paraveterinairen en dierverzorgers. Uw huisdier is hiermee dag en nacht verzekerd van de beste zorg. Als uw huisdier ernstig ziek is, een uitgebreide behandeling nodig heeft of geobserveerd moet worden, kan uw dierenarts uw huisdier voor opname verwijzen. Ook kan tijdens een afspraak bij ons in het dierenziekenhuis geadviseerd worden om uw dier voor aanvullende zorg op te laten nemen. Het is mogelijk om uw dier op afspraak te bezoeken wanneer het bij ons verblijft.

Quarantaine

Ons dierenziekenhuis beschikt over een aparte quarantaine afdeling. Hier verblijven patiënten met een (mogelijk) besmettelijke aandoening. De behandeling en zorg is per patiënt verschillend, dit is afhankelijk van het ziektebeeld.

Updates

U wordt minimaal 1x per dag door de opname arts gebeld met een update over uw huisdier. Indien nodig zal onze opname arts vaker contact opnemen. Bijvoorbeeld voor overleg, het bespreken van uitslagen of om de toestand van uw dier te bespreken. Indien u het fijn vindt ontvangt u aan het einde van de dag een foto en/of filmpje van uw huisdier via Whatsapp.

Nazorg

Na sommige operaties zullen er controles plaatsvinden in ons dierenziekenhuis. Daarna dragen wij de zorg over aan uw eigen dierenarts. Uw dierenarts krijgt uiteraard ook een verslag van alle uitgevoerde onderzoeken en ingrepen.

Diagnostische beeldvorming verwijzing (echo/röntgen/CT)

Verwijzing

U bent doorverwezen naar de discipline diagnostische beeldvorming. Voorafgaand aan de afspraak ontvangen wij graag de complete patiëntenkaart met de reeds uitgevoerde onderzoeken en behandelingen.

Afhankelijk van het onderzoek waarvoor u bent doorverwezen, krijgt u van ons verdere uitleg en instructies over de voorbereidingen.

Terugkoppeling naar eigen dierenarts

Na de behandeling wordt uw eigen dierenarts op de hoogte gebracht per mail van onze onderzoeken en verrichtingen.

Dierenartsenspoedpost

Tijdens de spoeddiensten in ons ziekenhuis werken we zowel met dierenartsen uit ons eigen team als met dierenarts uit de omliggende regio. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als een humane huisartsenpost. Het kan voorkomen dat u uw eigen dierenarts treft tijdens een spoeddienst in ons dierenziekenhuis.


Blijf op de hoogte

Onze recensies

Bob van der Aar

4

Vriendelijk personeel en arts, geduldig, maar overtuigend dat inslapen beste optie was, hoe moeilijk ik het er ook mee had, waarschijnlijk zoals zovele. R.I.P Blue-eye. En nog bedankt voor kaartje.

Sanne de Laater

5

Absoluut aan te raden! Wij zijn met spoed op zondag middag langs gegaan met onze zieke kitten van ruim 5 maanden. Vrijdag waren we bij de eigen dierenarts weggestuurd met een kat met verhoging onder het mom ‘gaat wel over binnen een paar dagen’. Zondag hadden we een verzwakt katje dat niet eens meer ergens op/af kon springen. Gebeld en we mochten gelijk langs komen. Super warm ontvangen en gelijk geholpen. In vergelijken met onze dierenarts voelde we ons hier enorm serieus genomen. Blijkbaar zijn er 3 ziektes die kittens kunnen hebben met deze klachten. Direct alles onderzocht, zowel bloedonderzoek als echo van zijn buikje. Uiteindelijk bleek onze kat levensbedreigend ziek te zijn. Ze hebben hem direct de benodigde hulp gegeven die hij nodig had en ons super goed geadviseerd over behandeling en vervolgstappen. Hele prettige mensen en ook super lief voor onze kitten. Ja het zijn andere prijzen dan een dierenarts. Maar daar krijg je specialisten voor terug met super goede zorg. Ze houden je van te voren goed op te hoogte van wat het gaat kosten als je langs komt, maar ook wat de verdere onderzoeken gaan kosten en wat ze adviseren. Als wij op onze dierenarts hadden vertrouwd, was onze kat overleden. Door de hulp van deze fantastische mensen heeft hij nog een kans. Ook voor verder behandeling gebeld of we het dossier konden delen met de locatie van de behandeling. Deze had ik met 1 minuut in mijn mail. Deze dierenkliniek onwijs dankbaar voor de goede zorgen!

Patricia Winkels

5

Met spoed naar deze kliniek gegaan aangezien mijn kat een brokje in haar luchtpijp had zitten. Ze is direct geholpen en dankzij de lieve arts en assistente heeft ze het gered en maakt ze het goed. Natuurlijk is de prijs schrikken maar het is ook een spoedkliniek en ze hebben echt een liefde voor dieren! Dank je wel!

Rosa Brugman

5

Zeer goed geholpen. Doorverwezen door onze eigen dierenarts voor een uitgebreide echo. Naast de echo werd onze kat ook uitgebreid onderzocht door een kundige en fijne dierenarts. Helaas waren er veel problemen waar een gecompliceerde behandeling voor mogelijk was. De slagingskans hiervan was klein en in verband met nog andere problematiek hebben we samen met de dierenarts besloten onze kat te laten inslapen. Heel verdrietig, maar zo fijn om dat eerlijke zorg te ontvangen en fijn begeleid te worden. Ook de assistentes waren heel lief. Wij zijn erg dankbaar.

Gebaseerd op recensies van Google

Openingstijden

 • Maandag
  06:30 ­- 23:00
 • Dinsdag
  06:30 ­- 23:00
 • Woensdag
  06:30 ­- 23:00
 • Donderdag
  06:30 ­- 23:00
 • Vrijdag
  06:30 ­- 23:00
 • Zaterdag
  06:30 ­- 23:00
 • Zondag
  06:30 ­- 23:00

Medewerkers

Maty Looijen

Dierenarts Specialist Dip. EDVDI

Maty Looijen

Radiologie

Maty is in 2013 afgestudeerd Diergeneeskunde. Na drie jaar gewerkt te hebben in twee grote klinieken in Duitsland is zij teruggekeerd naar Nederland waar zij in een gemengde praktijk gezelschapsdieren en paard heeft gedaan en bij Evidensia Veterinair Centrum Honselersdijk gewerkt heeft. Van 2019 tot 2022 heeft zij de opleiding Diagnostic Imaging gevolgd op de Royal Veterinary College in het Verenigd Koninkrijk. In Januari 2023 is ze toegelaten tot de European College of Veterinary Diagnostic Imaging als diplomate. Maty’s interesses liggen zowel binnen de gezelschapsdieren- als paardengeneeskunde. Maty’s uitdaging binnen de groep is het creëren van een brug tussen alle dierenartsen vanuit alle hoeken van hun specialisatie en vanuit elke hoek van het land.
Lees meer over Maty
Lotte van Putten

Dierenarts

Lotte van Putten

Diagnostische beeldvorming

Informatie volgt.
Lees meer over Lotte
Frans Knaake

Dierenarts Specialist

Frans Knaake

Kaakchirurgie & Stomatologie

Frans Knaake is afgestudeerd als dierenarts voor gezelschapsdieren in 1989 te Utrecht. Na het afstuderen is hij lange tijd werkzaam geweest als asieldierenarts en in zijn eigen gezelschapsdierenpraktijk in Scheveningen. In de periode 2003-2009 heeft hij als eerste Nederlandse dierenarts een internationaal opleidingstraject voor specialisatie in de veterinaire tandheelkunde en kaakchirurgie afgerond. Hij geeft sinds 2004 nascholingscursussen veterinaire tandheelkunde zowel aan dierenartsen als aan assistentes/paraveterinairen. Hij is auteur en medeauteur van een groot aantal veterinaire tandheelkundige artikelen. Op 1 september 2018 is hij in dienst getreden bij IVC Evidensia. Tevens is hij als docent verbonden aan de IVC Evidensia Academy. Hij geniet dagelijks van zijn twee Golden Retrievers Fleur en Nickey.
Lees meer over Frans
Govert van der Peijl

Dierenarts Specialist

Govert van der Peijl

Orthopedie & Neurologie

Govert van der Peijl is een door IVC Evidensia erkend Specialist Chirurgie voor Gezelschapsdieren. Hij studeerde af als dierenarts in 1995 en heeft daarna tot en met 2002 gewerkt in een grote drukke gezelschapsdierenkliniek, waar hij zich bezighield met de chirurgie. In 2003 heeft hij in meerdere klinieken in Nederland als freelance chirurg gewerkt. Van 2002 tot begin 2019 is hij werkzaam geweest in de Specialisten Dierenkliniek Binnenhof waar hij mede-eigenaar van de kliniek was.  In 2005 is hij begonnen aan zijn opleiding tot Europees Specialist Chirurgie voor Gezelschapsdieren. Deze opleiding heeft hij in 2010 afgerond. Govert is sinds april 2019 werkzaam bij IVC Evidensia Nederland. Hij houdt zich bezig met de Orthopedie, de Traumatologie en de Neurochirurgie.
Lees meer over Govert
Onze medewerkers