Afspraak maken

U dient te allen tijde bij een dierenarts in Nederland ingeschreven te zijn en daar eerst een doorverwijzing te vragen voordat u een afspraak bij de poli gedragsgeneeskunde kan maken. Een doorverwijzing van de dierenarts voor uw dier is voornamelijk nodig om een voor de hand liggende (lichamelijke) ziekte uit te sluiten. Dit verkleint de kans dat een dier met een overige medische of opvoedingsprobleem bij ons op consult komt. Patiënten zonder doorverwijzing van een dierenarts kunnen niet in behandeling genomen worden, ook als een gedragstherapeut/ trainer of patiënteigenaar geloven dat het dier gezond is.

Om een afspraak te maken verzoeken we u vriendelijk om eerst een vragenlijst in te vullen Hond Eerste Consult of Kat Eerste Consult (deze vragenlijsten staan ook onderaan de pagina). 

De vragenlijst bevat vragen over de achtergrond van het dier (de herkomst van het dier, medische achtergrond, dagelijkse routine informatie over de samenstelling van de familie en andere dieren die bij de familie horen, een korte samenvatting van zijn/haar gedragsproblemen en overige achtergrond informatie). Het is niet de bedoeling om uitgebreid te vertellen over de gedragsproblemen. Dit wordt in het consult uitgevraagd. U kunt de ingevulde vragenlijst terug sturen naar gedragsgeneeskunde@edz-nieuwegein.nl.

Als de vragenlijst door ons ontvangen is, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om een consult gedragsgeneeskunde in te plannen.

Consulten gedragsgeneeskunde vinden plaats op dinsdag en donderdag van 09:15-16:30 uur en vrijdag van 10:30-13:30 uur. Eerste consulten kunnen uitsluitend ingepland worden om 09:15 en 13:00 uur op de dinsdag en donderdag, en om 10:30 uur op de vrijdag.

Voorbereiding op het consult gedragsgeneeskunde

Als u een afspraak heeft ingepland, dan ontvangt u een afspraakbevestiging per e-mail van Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein. Honden en katten moeten nuchter komen voor het eerste consult. Dit is meestal niet nodig bij de controle consulten, indien wel dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

U wordt vriendelijk verzocht om de volgende documenten minimaal drie werkdagen van te voren op te sturen:

1.
Verwijsbrief van de dierenarts en eventueel het verslag van de gedragstherapeut/trainer.
2.
Patiëntendossier van de hond/kat (ook als deze niet door een dierenarts doorverwezen is en/of het dier verder “gezond” lijkt te zijn).
3.
Stamboom (indien een rashond/kat).


Neem alle hulpmiddelen (bijv. hoofdhalsters, tuigen, muilkorven voor honden en tuigen voor katten) én wat speelgoed/knuffels van uw hond of kat mee naar het consult. Indien uw hond of kat een speciaal dieetvoer krijgt, neem daar dan ook een portie van mee voor gebruik tijdens het consult.

Ter informatie: Direct voor het consult, tijdens het aanmelden bij de balie wordt u verzocht om een toestemmingsformulier te lezen en te ondertekenen voor het maken van filmpjes en foto’s. Beeldmateriaal is bedoeld voor het kunnen (her)analyseren van gedrag van het dier, of zodat wij de cliënten uitleg kunnen geven en/ of beeldmateriaal te gebruiken voor onderwijs doeleinden. Beeldmateriaal waar de cliënt er op staat wordt niet zonder nader overleg en expliciete toestemming gebruikt.

U kunt een consult tot twee werkdagen vóór de afspraak kosteloos annuleren. Consulten die later worden afgezegd worden (volledig) in rekening gebracht. Consulten dienen telefonisch afgezegd of uitgesteld te worden. Consulten kunnen helaas niet via e-mail afgezegd of uitgesteld worden.


Terug naar Gedragsgeneeskunde