Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht

Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht

Uw bezoek

Wat is een verwijzing?

U bent natuurlijk altijd van harte welkom in ons dierenziekenhuis in Barendrecht. Voor een bezoek is een verwijzing van uw eigen dierenarts echter wel noodzakelijk. In het geval van spoed mag u direct telefonisch contact met ons opnemen. Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen, T. 085 ‑ 48 77 090 of stuur een mail naar info@edz-barendrecht.nl.

Bij spoedgevallen

Bevindt uw huisdier zich in een spoedeisende situatie? Wij zijn 24/7 bereikbaar, T. 085 - 48 77 090.

Hoe bereidt u zich voor?

Voorbereidingen voor de afspraak van uw huisdier

Wij vragen u, uw huisdier voorafgaande aan uw afspraak vanaf middernacht niet te laten eten, tenzij dit medisch gezien niet verantwoord is. Voor toy rassen en jonge pups/kittens gelden andere adviezen, neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Water mag wel gegeven worden.

Vasten is nodig omdat het dier een sedatie of anesthesie zou kunnen krijgen, bijvoorbeeld voor het doen van echografie en/of röntgen/CT. Verder zijn de bloeduitslagen van het bloed dat die dag wordt afgenomen betrouwbaarder als uw dier niet heeft gegeten. Gebruikt uw huisdier medicijnen? Check dan bij ons of deze voor de afspraak gegeven kunnen worden.

Endoscopische ingrepen

Bij een endoscopische ingreep mag water tot 4 uur voorafgaande aan uw afspraak.

Bent u verhinderd?

Bent u onverwacht verhinderd? U kunt uw afspraak kosteloos annuleren mits u meer dan 24 uur van tevoren afzegt. Wanneer u binnen 24 uur uw afspraak afzegt zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen, ongeacht de reden.

Tijdens uw bezoek

Aan de balie

Bij binnenkomst vragen wij u om zich eerst te melden bij de balie. Bij de balie zal een van onze medewerkers uw gegevens met u doornemen en een aantal aanvullende vragen stellen. Vergeet niet het dierenpaspoort van uw huisdier mee te nemen. Wij maken gebruik van een gescheiden wachtruimte voor honden en katten. Wij vragen u, uw hond in de wachtkamer te wegen, katten worden in de spreekkamer gewogen.

Is uw huisdier verzekerd? Dan vragen wij u uw polis gegevens mee te nemen.

Uitloop

Onze dierenartsen proberen zich zoveel mogelijk aan de afgesproken tijden te houden. Soms zijn er echter spoedgevallen die ervoor zorgen dat afspraken uitlopen of later beginnen. We proberen te allen tijde vertraging tot het minimum te beperken en u op de hoogte te houden van eventuele uitloop.

De afspraak

Het kan spannend zijn als uw huisdier voor een afspraak bij ons langskomt. Daarom zullen wij uw dier in alle rust behandelen en zoveel mogelijk op zijn gemak stellen. Soms blijkt tijdens de afspraak dat er aanvullende onderzoeken nodig zijn. Uiteraard proberen we deze onderzoeken direct tijdens de afspraak uit te voeren. In sommige gevallen is het echter nodig deze op een ander moment in te plannen of uw dier hiervoor op te nemen.

Het is soms nodig om de poot of hals van uw huisdier te scheren om bloed af te kunnen nemen. Verder wordt uw dier geschoren als er een echo wordt gemaakt, of als uw huisdier wordt geopereerd. Het haar groeit in het algemeen snel terug.

Bij operatie

De operatie

Als uw huisdier geopereerd moet worden spreken wij een tijd met u af wanneer u uw huisdier kunt brengen.

Eén van onze medewerkers neemt de operatie en het verloop van de dag stap voor stap met u door. Tevens vertellen wij het mogelijke tijdstip waarop u een telefoontje kunt verwachten. Wij lichten u dan in over het verloop van de operatie en de eventuele ophaaltijd. In veel gevallen kan uw huisdier op de dag van de operatie naar huis. Wanneer er meer intensieve zorg nodig is, laten wij u dit tijdig weten.

Nazorg

Na sommige operaties zullen er controles plaatsvinden in ons dierenziekenhuis. Daarna dragen wij de zorg over aan uw eigen dierenarts. Uw dierenarts krijgt uiteraard ook een verslag van alle uitgevoerde onderzoeken en ingrepen.

Bij opname

De opname

Ons dierenziekenhuis beschikt over een uitgebreide opnamefaciliteit voor zowel honden als katten. Deze is 24 uur per dag bemand door zowel dierenartsen en paraveterinairen, zo is uw dier dag en nacht verzekerd van de beste zorg. Als uw huisdier ernstig ziek is, een uitgebreide behandeling nodig heeft of geobserveerd moet worden, kan uw dierenarts uw huisdier voor opname verwijzen. Ook kan tijdens een afspraak bij ons op de kliniek geadviseerd worden om uw dier voor aanvullende zorg op te laten nemen.

Bezoek

Om de rust te waren bij opgenomen dieren hebben wij geen bezoekuur. In bepaalde situaties kan de dierenarts besluiten om hiervan af te wijken en zullen wij met u een afspraak maken.

Contact

U wordt minimaal 1x per dag door de opname arts gebeld met een update over uw huisdier. Maar indien nodig zal onze opname arts vaker contact opnemen. Bijvoorbeeld voor overleg, het bespreken van uitslagen of om de toestand van uw dier te bespreken. Indien u het fijn vindt ontvangt u aan het einde van de dag een foto en/of filmpje van uw huisdier via Whatsapp.

Huisregels

Welkom in ons Evidensia Dierenziekenhuis! We gaan hier respectvol met elkaar om. Daarom willen wij u ook vragen zich te houden aan onze huisregels:
 

Geef elkaar de gepaste ruimte in verband met privacy.
Telefoneren mag, met respect voor de mensen in onze omgeving. Tijdens uw consult staat uw telefoon uit/stil.
Filmen en fotograferen mag alleen met uitdrukkelijke toestemming van alle betrokkenen.
Neem zorgvuldig kennis van de informatie die u mondeling of schriftelijk wordt verstrekt. Vraag om opheldering wanneer u iets niet duidelijk is.
Medewerkers kunnen vragen om uw legitimatiebewijs.
Bij calamiteiten volgt u de aanwijzingen van de medewerkers.
Facturen dienen direct na de behandeling per pin betaald te worden aan de balie.
Geweld, verbaal of lichamelijk, discriminatie of intimidatie tolereren wij niet.
Bij agressief of intimiderend gedrag maken wij melding bij de politie en bent u niet langer welkom in ons ziekenhuis.

Prijzen in het dierenziekenhuis

Prijzen van consulten, opname en medicatie in ons dierenziekenhuis

Wij krijgen regelmatig vragen van huisdiereigenaren over de prijzen van onze diensten. De prijzen van uw eigen dierenarts liggen lager dan die van Evidensia Dierenziekenhuis, net zoals uw huisarts een ander tarief hanteert dan een specialist in het ziekenhuis. Dit heeft verschillende redenen:

Consulten:

Onze gedifferentieerde dierenartsen en specialisten hebben na hun dierenartsopleiding nog meer geïnvesteerd in kennis opdoen in een deelgebied, sommigen hebben zelfs 6 jaar extra tijd en geld besteed aan een specialistenopleiding.
Onze dierenartsen en specialisten moeten nascholing volgen en dus tijd en geld investeren om up to date te blijven en de status “specialist” kan alleen behouden blijven als zij deze kennis blijven vergaren. Zij moeten hier ook rekenschap van afleggen richting een commissie.
U komt bij ons als uw eigen dierenarts de faciliteiten of kennis niet heeft om een bepaalde aandoening of behandeling uit te voeren. Er vindt dus ook een ander niveau van zorg plaats.
De apparatuur die we hier hebben aangeschaft om uw huisdier van de beste zorg te voorzien is duur in aanschaf maar ook in onderhoud. Deze worden periodiek vervangen.
In de avond en nacht wanneer uw eigen dierenarts gesloten is willen we altijd met voldoende mensen klaarstaan om uw huisdier te helpen. Wij hebben een team dat dus altijd 24/7 paraat staat om zorg te verlenen en spoedgevallen op te vangen.

Opname:

De medium/high care opnamehokken zijn ingericht met apparatuur voor licht & verwarming. Sommigen kunnen ook voorzien worden van extra zuurstof.
Er is specifieke apparatuur nodig om 24-uurs medium tot high care te kunnen voorzien. (infuuspompen, echografie, beademing, bloeddrukmeters, CT/MRI, bloedgasmetingen, etc). Ons personeel wordt regelmatig getraind om deze apparatuur op de juiste manier in te kunnen zetten.
Ons team dat verantwoordelijk is voor de zorg en opname volgt regelmatig nascholing en training om dit zo goed mogelijk te kunnen doen.
De patiënten die wij zien en de zorg die we verlenen moet ziekenhuis waardig zijn. Dit betekent o.a. extra hygiëne maatregelen, zoals de kleding; deze wordt dagelijks op een speciale manier gewassen door een bedrijf gespecialiseerd in ziekenhuis kleding om de hygiëne te kunnen waarborgen.
Het personeel wat in de avond, nacht en weekenden werkt moet hiervoor gecompenseerd worden. Dit zijn hogere kosten voor het Dierenziekenhuis.

Medicatie:

Wij willen als Evidensia Dierenziekenhuis niet concurreren met uw eigen dierenarts en schrijven daarom bij uitzondering onderhoudsmedicatie voor. Het is de bedoeling dat u die zoveel mogelijk bij uw eigen dierenarts haalt, tenzij u langere tijd onder behandeling bent op een van onze afdelingen.
Onze overhead kosten liggen hoger vanwege gebouw, faciliteiten, apparatuur, personeel, etc.
Als Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht leveren wij specialistische zorg en 24/7 spoeddienst, dit is een unieke vorm van zorg en iets wat niet overal wordt aangeboden, dit vraagt meer kwaliteit waardoor er een ander prijskaartje aan al onze diensten hangt.
De inkoopprijs van medicatie ligt bij ons hoger dan bij uw eigen dierenarts, dit komt omdat de voorraad voor onderhoudsmedicatie kleiner is bij ons dan in een dierenartspraktijk.

Betaling

Betaling

Betaling vindt na behandeling per pin, contant of creditcard plaats. Betalen op rekening is helaas niet mogelijk. Wij streven ernaar om altijd een zo goed mogelijke indicatie van de kosten te geven voorafgaand aan de behandeling. Bij een opname van uw dier wordt u elke dag op de hoogte gehouden van de gemaakt en de te verwachten kosten. Zo weet u altijd waar u aan toe bent bij het ophalen van uw huisdier.

Bent u verhinderd?

Bent u onverwacht verhinderd? U kunt uw afspraak kosteloos annuleren mits u meer dan 24 uur van tevoren afzegt. Wanneer u binnen 24 uur uw afspraak afzegt zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen, ongeacht de reden.

Onze recensies

cm van Leeuwen

5

Een paar maanden geleden ben ik met een van onze 7 labradors in Barendrecht terecht gekomen. Ze wilde niet eten en had buikpijn en bij hen kon ik direct een echo laten doen. Daarop bleek dat ze een ontstoken maagwand had en hebben ze haar opgenomen. Gelukkig maar want de dag erna legde lef haar hele maag darm systeem plat en liep ze tegen een maagkanteling aan. Elke ochtend werd ik gebeld met een update. Alles wat ze deden werd besproken en ook van de kosten houden ze je goed op de hoogte. Elke dag een fotootje van Lef en uiteindelijk is ze na 3 dagen weer thuis gekomen waarop het personeel nog dagen later regelmatig informeerde naar Lef en zelfs de arts nog een week later belde. Super fijne en kundige kliniek!!

Marjolein Jonkheer

5

Mijn kater Fox had beide voorpoten gebroken; hoe dat gebeurd is, weet ik niet. Via de dierenarts werden we doorverwezen naar Evidensia Barendrecht, waar Fox geopereerd werd. Vandaag de laatste foto's en controle. Gelukkig is het allemaal goedgekomen. Wat me vooral is opgevallen, is de liefde voor de dieren en de tijd en aandacht die zowel de orthopeden als de andere medewerkers hebben voor de patiënten, maar ook voor de baasjes! Natuurlijk, het was een rib uit mijn lijf, maar de vriendelijkheid en betrokkenheid waren TOP! Heel erg bedankt voor de goede zorgen!

Richella Bazuin

5

Onwijs lief personeel mijn kat beauty is daar ook echt ontzettend loef verzorgt elke dag een belletje en een foto. Ze was buiten der voorpoot verloren en nu gaat het elke dag een stukje beter. Ze is onwijs mooi gehecht en van de wond zie je bijna niks onwijs bedankt namens beauty de kids en natuurlijk mij.

Timo Doel

5

Mijn hondje Sienna werd in een zeer kort tijdsbestek zeer ernstig ziek. Wij konden direct bij Evidensia terecht. Sienna werd nagekeken. Na het eerste onderzoek en bloed onderzoek mocht ze met medicatie weer naar huis. Later ging ze echter hard achteruit en werd ze ook direct opgenomen bij Evidensia. Zij hebben alles uit de kast getrokken om mijn hondje te redden wat gelukkig ook is gelukt. Er is niets snel snel gedaan ondanks dat het mega druk was. Na 4 dagen mochten wij haar 10 minuten zien. Ze was nog heel erg ziek op dat moment. Echter vanaf diezelfde avond begonnen de medicijnen het werk te doen en knapte ze op. 2 dagen later mocht ze naar huis om thuis verder te herstellen. Wat de zorg betreft. Dit is gewoon erg goed. De communicatie bijzonder. Elke ochtend kregen we een telefoontje van de arts met een update en de kans om vragen te stellen. Dit is niet 1 keer afgeraffeld. Er werd ruim de tijd genomen. Elke dag kreeg ik een foto via whatsapp gestuurd. Dat was zo fijn om die te krijgen. Bij het ontslag kreeg ik een zeer duidelijke en uitgebreide toelichting mbt het toedienen van de medicatie. Tegen de nacht ging er iets mis met de sonde. Gelijk gebeld en gelijk ook geholpen. Nadat Sienna een paar dagen thuis was kreeg in onverwacht een telefoontje van de arts met de vraag hoe het gaat met haar en of ze goed hersteld. Wederom werd hier ruim de tijd genomen. Na overleg hebben we besloten om over een maandje, als ze weer fit is, de gal te verwijderen om dit of erger in de toekomst te voorkomen. Ik aarzel er geen seconde over om dat hier te laten doen. Elke arts en verzorg(st)er die wij hebben gesproken zijn bijzonder lieve, zorgzame en betrokken mensen. Sienna kan nu lekker thuis verder herstellen dankzij de goede zorg van alle mensen bij Evidensia

Gebaseerd op recensies van Google

Openingstijden

 • Maandag
  De hele dag open
 • Dinsdag
  De hele dag open
 • Woensdag
  De hele dag open
 • Donderdag
  De hele dag open
 • Vrijdag
  De hele dag open
 • Zaterdag
  De hele dag open
 • Zondag
  De hele dag open

Medewerkers

Hugo van Oostrom

Dierenarts Specialist Dip. EBVS

Hugo van Oostrom

Anesthesiologie

Functie: Dierenarts Specialist Anesthesiologie Dipl. EBVS Binnen de diergeneeskunde heb ik de allermooiste baan, het op een veilige manier in slaap maken van patiënten, ze op het gewenste moment weer wakker laten worden, en zorgen dat ze zo min mogelijk, of liever nog, geen pijn hebben. Hiermee zet ik mij in om twee van de grootste zorgen van patiënteigenaren weg te nemen, namelijk de angst dat hun dier pijn heeft, of niet goed uit de narcose komt. Ondanks dat we als beroepsgroep best stappen maken, moet het zogenaamde anesthesie risico binnen de diergeneeskunde nog een heel eind naar beneden. Dat laatste kunnen we alleen bereiken door mensen op te leiden in het geven van betere en veiligere anesthesie. Dit laatste is een andere taak waarmee ik mij binnen IVC Evidensia Nederland bezighoud. Er is veel werk te verzetten om op het gebied van anesthesie een inhaalslag te maken en tegelijkertijd mee te groeien met nieuwe ontwikkelingen om patiënten door steeds verder gaande en meer geavanceerde operaties en andere procedures te kunnen loodsen. Deze uitdaging ga ik met vol enthousiasme aan!
Lees meer over Hugo
Joachim Proot

Dierenarts Specialist Dip. ECVS

Joachim Proot

Chirurgie

Functie: Dierenarts Specialist Chirurgie Dipl. ECVS Specifieke interesse voor: Weke delen chirurgie, orthopedie en neurochirurgie Joachim Proot (diplomate ECVS) is in 2001 afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit van Gent. Na zijn afstuderen heeft hij een internship gevolgd in Canada om vervolgens vijf jaar in Engeland gewerkt te hebben. Na het behalen van zijn 'Certificate in Small Animal Surgery' in 2006 ging hij aan de slag in een tweedelijns kliniek in het Verenigd Koninkrijk en volgde daar zijn ECVS specialisatie opleiding. Joachim's interesse ligt bij de weke delen chirurgie, maar in zijn specialisatie-traject heeft hij ook ruime ervaring opgedaan met orthopedie en neuro-chirurgie.
Lees meer over Joachim
Patricia Vester

Dierenarts

Patricia Vester

Chirurgie

Functie: Dierenarts Chirurgie Specifieke interesse voor: Weke delen chirurgie, Endoscopie, spoed en intensieve zorgen. Vanaf 2007 ben ik als dierenarts aan de slag gegaan bij Dierenkliniek Ridderkerk, waarna ik vanaf de oprichting in 2016 bij Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht ben gestart. Na een stevige basis op de opname afdeling met een speciale interesse in de spoed en intensieve zorg patiënten ben ik mij steeds meer gaan focussen in de richting van de weke delen chirurgie. In 2021 ben ik mijn kennis en kunde hierin verder gaan specialiseren door het volgen van het differentiatie traject weke delen chirurgie van de Evidensia Academy en ben ik bezig met het Certificate traject voor weke delen chirurgie van de ESAVS via de Universiteit van Luxemburg. Het opereren en zo zorgen voor een betere levenskwaliteit van onze dieren of het redden van een leven maakt dat ik dit werk zo mooi vind. Naast de operaties voer ik ook verschillende endoscopische onderzoeken uit. Naast het werk op de kliniek ben ik ook moeder van 2 eigenwijze dames en het trotse baasje van onze praktijk mascotte Touffie :-)
Lees meer over Patricia
Marjan Timmer

Dierenarts

Marjan Timmer

Dermatologie

Functie: Dierenarts Dermatologie (Master & Differentiatie) Al van jongs af aan geniet ik enorm van de interactie tussen mens en dier en ben ik gefascineerd door het functioneren van het lichaam in al zijn facetten en in het bijzonder de vele complexe reactiepatronen van de huid. Dit vormt dan ook de reden dat ik de 5-jarige Masteropleiding (EMSAVM) Dermatology aan de ESAVS en het 3-jarige differentiatietraject Dermatologie aan de IVC Evidensia Academy heb gevolgd, daar waar mogelijk deelneem aan dermatologie nascholingen en lid ben van de ESVD (European Society of Veterinary Dermatology). Als dierenarts dermatologie probeer ik de door mij opgedane kennis over het ontstaan, diagnosticeren, behandelen en managen van de vaak chronische huid- en oorklachten bij onze huisdieren, zo duidelijk mogelijk over te dragen aan collega’s en huisdiereigenaren, om zo de waardevolle gezamenlijke levenskwaliteit van mens en dier te verbeteren.
Lees meer over Marjan
Onze medewerkers

Facebookberichten