Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht

Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht

Welkom bij Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht

Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht (voorheen Evidensia Spoed- & Verwijskliniek voor Dieren) is in 2016 opgericht door Dierenkliniek Ridderkerk in samenwerking met de Kliniek voor Specialistische Diergeneeskunde Rotterdam. De toenemende vraag naar intensieve- en specialistische zorg o.a. in regio Rotterdam, Drechtsteden, Albrandswaard, Hoeksche Waard en Zeeland heeft ons geïnspireerd een nieuwe locatie te openen die zich volledig toelegt op deze taak.

Bij Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht kunt u terecht voor tweedelijns onderzoeken en behandelingen op het gebied van o.a. oogheelkunde, chirurgie, orthopedie, endoscopie, echo(cardio)grafie, medische beeldvorming (direct röntgen en CT), en interne geneeskunde. Ons dierenziekenhuis beschikt over een spoedkliniek met een dag- en nacht bemande opname/intensive care.

Spoed

Bij ons team van specialisten, dierenartsen en paraveterinair dierenartsassistenten kunt u 24 uur per dag / 7 dagen per week terecht voor spoedeisende hulp. Ons Evidensia Dierenziekenhuis is één van de weinige klinieken in Nederland die 24u per dag bereikbaar en bemand is. Wij adviseren u in het geval van spoed eerst contact op te nemen met uw eigen dierenarts.

Verwijzing eigen dierenarts

Dierenartsen kunnen uw huisdier naar ons doorverwijzen voor opname/intensive care en/of voor verdere onderzoeken. Uw dierenarts ontvangt dezelfde dag nog een verslag van uw bezoek aan Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht.

Openingstijden feestdagen

Ook tijdens de feestdagen staan wij voor uw dieren klaar. U kunt 24 uur per dag bij ons terecht voor spoedgevallen.

Onze recensies

Elly Kool

5

Onze teckel Puk was enkele dagen flink ziek. Eigen dierenarts op dat moment niet de mogelijkheid voor het maken van een echo. Daarom naar de kliniek in Barendrecht voor een echo, waar we direct konden komen. Puk en wij werden zeer vriendelijk ontvangen. Een zeer uitgebreide echo van de gehele buik, met een zeer duidelijk en volledig verslag. Puk bleek een ernstige alvleesklier ontsteking te hebben. Met medicatie en goed advies naar huis. Medicatie na 3 dagen aangepast, dit na controle. Ondanks alle goede zorgen gingen we het thuis niet redden en is Puk in goed overleg opgenomen, voor 48 uur. Heel verdrietig voor ons, maar we hebben hem met een goed gevoel achter gelaten. Kregen 2 uur later een lief filmpje en foto, dit ook de tweede dag. Elke dag werden we in de morgen geïnformeerd hoe het met Puk ging, wat tot dat moment de kosten waren. Puk heeft 2 dagen infuus gekregen en voeding via sonde. Vrijdag 29 maart naar huis waar we sondevoeding nu voortzetten. We hebben zeer uitgebreide informatie ontvangen vanaf het moment dat we daar kwamen tot heden. Zo ook hoe sondevoeding toe te dienen. Puk heeft liefde volle kwaliteitzorg ontvangen, wij eerlijke antwoorden, koste begrotingen en adviezen. Puk is weer heerlijk thuis en heeft rust, liefde en zorg nodig om verder te herstellen. Zonder de goede zorgen van de kliniek was Puk nu niet meer bij ons geweest. Hartelijk dank voor de liefdevolle kwaliteits zorg. Met vriendelijke groeten Puk en baasjes

Parkie Angel

5

Eind Januari is ons bulletje geopereerd aan haar knie en kruisband. Dit was een hele zware operatie omdat het 2 operaties in 1 uiteindelijk is geworden met 6 weken benchrust. Wij willen Drs. Nele Walschot Dierenarts orthopeed en haar team waanzinnig bedanken, hoeveel kunde kan een specialist hebben 👌. De kosten zijn duidelijk besproken voor de operatie begon, de kruisbanden operatie kon pas bepaald worden tijdens de operatie maar ook dit werd duidelijk aangeven voor de operatie en de kosten hiervan ook 👌 En Drs. Nele Walschot zat door haar kunde geheel goed met de diagnose over de knie en de kruisbanden. We hebben ook zoveel liefde en warmte mogen ervaren voor onze Jazzy voor, tijdens en na de operatie van Drs. Nele Walschot en haar team 👌 Ons dank hiervoor. De revalidatie was zwaar maar daar waren we ook al over geïnformeerd op voorhand maar daardoor in Jazzy nu goed herstellende🫶 Onze hond zelf is een doorzetter en bikkel dat weten we maar de napijn is ons alles meegevallen voor zo'n zware en goed uitgevoerde operatie!! Ze wilt eigenlijk te veel daardoor moeten wij ons goed aan het revalidatieprogramma houden 👌 Na de operatie mochten wij altijd de specialist contacteren bij vragen niets was te veel👌 Drs. Nele Walschot, haar medische team en de dames achter de balie dank jullie wel voor alle goede zorgen en kunde 😊

cm van Leeuwen

5

Een paar maanden geleden ben ik met een van onze 7 labradors in Barendrecht terecht gekomen. Ze wilde niet eten en had buikpijn en bij hen kon ik direct een echo laten doen. Daarop bleek dat ze een ontstoken maagwand had en hebben ze haar opgenomen. Gelukkig maar want de dag erna legde lef haar hele maag darm systeem plat en liep ze tegen een maagkanteling aan. Elke ochtend werd ik gebeld met een update. Alles wat ze deden werd besproken en ook van de kosten houden ze je goed op de hoogte. Elke dag een fotootje van Lef en uiteindelijk is ze na 3 dagen weer thuis gekomen waarop het personeel nog dagen later regelmatig informeerde naar Lef en zelfs de arts nog een week later belde. Super fijne en kundige kliniek!!

Patric Vorstermans

5

Onze Bulldog Ozzy is hier geopereerd aan zijn oog.Goede communicatie over de ingreep en het kostenplaatje.De prijzen liggen hier hoger dan bij de reguliere dierenarts, maar de specialisten en het feit dat ze 24/7 beschikbaar zijn is dat wel logisch

Gebaseerd op recensies van Google

Openingstijden

 • Maandag
  De hele dag open
 • Dinsdag
  De hele dag open
 • Woensdag
  De hele dag open
 • Donderdag
  De hele dag open
 • Vrijdag
  De hele dag open
 • Zaterdag
  De hele dag open
 • Zondag
  De hele dag open

Medewerkers

Hugo van Oostrom

Dierenarts Specialist Dip. EBVS

Hugo van Oostrom

Anesthesiologie

Functie: Dierenarts Specialist Anesthesiologie Dipl. EBVS Binnen de diergeneeskunde heb ik de allermooiste baan, het op een veilige manier in slaap maken van patiënten, ze op het gewenste moment weer wakker laten worden, en zorgen dat ze zo min mogelijk, of liever nog, geen pijn hebben. Hiermee zet ik mij in om twee van de grootste zorgen van patiënteigenaren weg te nemen, namelijk de angst dat hun dier pijn heeft, of niet goed uit de narcose komt. Ondanks dat we als beroepsgroep best stappen maken, moet het zogenaamde anesthesie risico binnen de diergeneeskunde nog een heel eind naar beneden. Dat laatste kunnen we alleen bereiken door mensen op te leiden in het geven van betere en veiligere anesthesie. Dit laatste is een andere taak waarmee ik mij binnen IVC Evidensia Nederland bezighoud. Er is veel werk te verzetten om op het gebied van anesthesie een inhaalslag te maken en tegelijkertijd mee te groeien met nieuwe ontwikkelingen om patiënten door steeds verder gaande en meer geavanceerde operaties en andere procedures te kunnen loodsen. Deze uitdaging ga ik met vol enthousiasme aan!
Lees meer over Hugo
Joachim Proot

Dierenarts Specialist Dip. ECVS

Joachim Proot

Chirurgie

Functie: Dierenarts Specialist Chirurgie Dipl. ECVS Specifieke interesse voor: Weke delen chirurgie, orthopedie en neurochirurgie Joachim Proot (diplomate ECVS) is in 2001 afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit van Gent. Na zijn afstuderen heeft hij een internship gevolgd in Canada om vervolgens vijf jaar in Engeland gewerkt te hebben. Na het behalen van zijn 'Certificate in Small Animal Surgery' in 2006 ging hij aan de slag in een tweedelijns kliniek in het Verenigd Koninkrijk en volgde daar zijn ECVS specialisatie opleiding. Joachim's interesse ligt bij de weke delen chirurgie, maar in zijn specialisatie-traject heeft hij ook ruime ervaring opgedaan met orthopedie en neuro-chirurgie.
Lees meer over Joachim
Patricia Vester

Dierenarts

Patricia Vester

Chirurgie

Functie: Dierenarts Chirurgie Specifieke interesse voor: Weke delen chirurgie, Endoscopie, spoed en intensieve zorgen. Vanaf 2007 ben ik als dierenarts aan de slag gegaan bij Dierenkliniek Ridderkerk, waarna ik vanaf de oprichting in 2016 bij Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht ben gestart. Na een stevige basis op de opname afdeling met een speciale interesse in de spoed en intensieve zorg patiënten ben ik mij steeds meer gaan focussen in de richting van de weke delen chirurgie. In 2021 ben ik mijn kennis en kunde hierin verder gaan specialiseren door het volgen van het differentiatie traject weke delen chirurgie van de Evidensia Academy en ben ik bezig met het Certificate traject voor weke delen chirurgie van de ESAVS via de Universiteit van Luxemburg. Het opereren en zo zorgen voor een betere levenskwaliteit van onze dieren of het redden van een leven maakt dat ik dit werk zo mooi vind. Naast de operaties voer ik ook verschillende endoscopische onderzoeken uit. Naast het werk op de kliniek ben ik ook moeder van 2 eigenwijze dames en het trotse baasje van onze praktijk mascotte Touffie :-)
Lees meer over Patricia
Marjan Timmer

Dierenarts

Marjan Timmer

Dermatologie

Functie: Dierenarts Dermatologie (Master & Differentiatie) Al van jongs af aan geniet ik enorm van de interactie tussen mens en dier en ben ik gefascineerd door het functioneren van het lichaam in al zijn facetten en in het bijzonder de vele complexe reactiepatronen van de huid. Dit vormt dan ook de reden dat ik de 5-jarige Masteropleiding (EMSAVM) Dermatology aan de ESAVS en het 3-jarige differentiatietraject Dermatologie aan de IVC Evidensia Academy heb gevolgd, daar waar mogelijk deelneem aan dermatologie nascholingen en lid ben van de ESVD (European Society of Veterinary Dermatology). Als dierenarts dermatologie probeer ik de door mij opgedane kennis over het ontstaan, diagnosticeren, behandelen en managen van de vaak chronische huid- en oorklachten bij onze huisdieren, zo duidelijk mogelijk over te dragen aan collega’s en huisdiereigenaren, om zo de waardevolle gezamenlijke levenskwaliteit van mens en dier te verbeteren.
Lees meer over Marjan
Onze medewerkers