Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht

Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht

Informatie voor stage

Behandeling van brieven, intakegesprekken, tussentijdse sturing, indeling & afspraken over de stage worden gedaan door onze stagecoördinator, mevr. L. van Zomeren. 

Let op: aanvragen worden enkel in behandeling genomen wanneer er een motivatiebrief en cv ingestuurd zijn. 

In ons dierenziekenhuis werken wij met meerdere stagebegeleiders. Jouw stagebegeleider voert de evaluatie- & voortgangsgesprekken. Tijdens de stageperiode zullen er minimaal 2 evaluatiegesprekken plaatsvinden, tussentijds en vaak aan het einde van de stageperiode. Overige medewerkers helpen uiteraard ook mee opleiden wanneer een stagiair(e) met ons meewerkt. 

Een stuk theoretische kennis en vooral de juiste motivatie is een vereiste bij de aanvraag voor een stage. De stageperiode dient een periode van minimaal 8 weken te zijn. De stagiair(e) dient minimaal 3 dagen per week aanwezig te zijn. 

De werkuren zijn van 08.00 tot 16.30 uur, hierin zit 30 min pauze. Indien in de stageperiode een schoolvakantie valt, dan dient deze doorgewerkt te worden. De stagiair(e) kan dan alsnog vakantie nemen door i.p.v. van halverwege de periode 2 weken vrij te zijn, deze aan het eind van de periode te nemen. Hierdoor wordt het leerproces niet onderbroken. 

Tijdens de stage wordt geadviseerd comfortabele, nette kleding en schoenen te dragen. Bij voorkeur een spijkerbroek en shirt (mouwen mogen niet langer zijn dan 3/4). De stagiair(e) krijgt van ons een werkjasje en naambadge. 

Omdat wij een spoed- en verwijskliniek zijn, is de mogelijkheid voor het afnemen van examens beperkt.

Onze recensies

cm van Leeuwen

5

Een paar maanden geleden ben ik met een van onze 7 labradors in Barendrecht terecht gekomen. Ze wilde niet eten en had buikpijn en bij hen kon ik direct een echo laten doen. Daarop bleek dat ze een ontstoken maagwand had en hebben ze haar opgenomen. Gelukkig maar want de dag erna legde lef haar hele maag darm systeem plat en liep ze tegen een maagkanteling aan. Elke ochtend werd ik gebeld met een update. Alles wat ze deden werd besproken en ook van de kosten houden ze je goed op de hoogte. Elke dag een fotootje van Lef en uiteindelijk is ze na 3 dagen weer thuis gekomen waarop het personeel nog dagen later regelmatig informeerde naar Lef en zelfs de arts nog een week later belde. Super fijne en kundige kliniek!!

Marjolein Jonkheer

5

Mijn kater Fox had beide voorpoten gebroken; hoe dat gebeurd is, weet ik niet. Via de dierenarts werden we doorverwezen naar Evidensia Barendrecht, waar Fox geopereerd werd. Vandaag de laatste foto's en controle. Gelukkig is het allemaal goedgekomen. Wat me vooral is opgevallen, is de liefde voor de dieren en de tijd en aandacht die zowel de orthopeden als de andere medewerkers hebben voor de patiënten, maar ook voor de baasjes! Natuurlijk, het was een rib uit mijn lijf, maar de vriendelijkheid en betrokkenheid waren TOP! Heel erg bedankt voor de goede zorgen!

Richella Bazuin

5

Onwijs lief personeel mijn kat beauty is daar ook echt ontzettend loef verzorgt elke dag een belletje en een foto. Ze was buiten der voorpoot verloren en nu gaat het elke dag een stukje beter. Ze is onwijs mooi gehecht en van de wond zie je bijna niks onwijs bedankt namens beauty de kids en natuurlijk mij.

Timo Doel

5

Mijn hondje Sienna werd in een zeer kort tijdsbestek zeer ernstig ziek. Wij konden direct bij Evidensia terecht. Sienna werd nagekeken. Na het eerste onderzoek en bloed onderzoek mocht ze met medicatie weer naar huis. Later ging ze echter hard achteruit en werd ze ook direct opgenomen bij Evidensia. Zij hebben alles uit de kast getrokken om mijn hondje te redden wat gelukkig ook is gelukt. Er is niets snel snel gedaan ondanks dat het mega druk was. Na 4 dagen mochten wij haar 10 minuten zien. Ze was nog heel erg ziek op dat moment. Echter vanaf diezelfde avond begonnen de medicijnen het werk te doen en knapte ze op. 2 dagen later mocht ze naar huis om thuis verder te herstellen. Wat de zorg betreft. Dit is gewoon erg goed. De communicatie bijzonder. Elke ochtend kregen we een telefoontje van de arts met een update en de kans om vragen te stellen. Dit is niet 1 keer afgeraffeld. Er werd ruim de tijd genomen. Elke dag kreeg ik een foto via whatsapp gestuurd. Dat was zo fijn om die te krijgen. Bij het ontslag kreeg ik een zeer duidelijke en uitgebreide toelichting mbt het toedienen van de medicatie. Tegen de nacht ging er iets mis met de sonde. Gelijk gebeld en gelijk ook geholpen. Nadat Sienna een paar dagen thuis was kreeg in onverwacht een telefoontje van de arts met de vraag hoe het gaat met haar en of ze goed hersteld. Wederom werd hier ruim de tijd genomen. Na overleg hebben we besloten om over een maandje, als ze weer fit is, de gal te verwijderen om dit of erger in de toekomst te voorkomen. Ik aarzel er geen seconde over om dat hier te laten doen. Elke arts en verzorg(st)er die wij hebben gesproken zijn bijzonder lieve, zorgzame en betrokken mensen. Sienna kan nu lekker thuis verder herstellen dankzij de goede zorg van alle mensen bij Evidensia

Gebaseerd op recensies van Google

Openingstijden

 • Maandag
  De hele dag open
 • Dinsdag
  De hele dag open
 • Woensdag
  De hele dag open
 • Donderdag
  De hele dag open
 • Vrijdag
  De hele dag open
 • Zaterdag
  De hele dag open
 • Zondag
  De hele dag open

Medewerkers

Hugo van Oostrom

Dierenarts Specialist Dip. EBVS

Hugo van Oostrom

Anesthesiologie

Functie: Dierenarts Specialist Anesthesiologie Dipl. EBVS Binnen de diergeneeskunde heb ik de allermooiste baan, het op een veilige manier in slaap maken van patiënten, ze op het gewenste moment weer wakker laten worden, en zorgen dat ze zo min mogelijk, of liever nog, geen pijn hebben. Hiermee zet ik mij in om twee van de grootste zorgen van patiënteigenaren weg te nemen, namelijk de angst dat hun dier pijn heeft, of niet goed uit de narcose komt. Ondanks dat we als beroepsgroep best stappen maken, moet het zogenaamde anesthesie risico binnen de diergeneeskunde nog een heel eind naar beneden. Dat laatste kunnen we alleen bereiken door mensen op te leiden in het geven van betere en veiligere anesthesie. Dit laatste is een andere taak waarmee ik mij binnen IVC Evidensia Nederland bezighoud. Er is veel werk te verzetten om op het gebied van anesthesie een inhaalslag te maken en tegelijkertijd mee te groeien met nieuwe ontwikkelingen om patiënten door steeds verder gaande en meer geavanceerde operaties en andere procedures te kunnen loodsen. Deze uitdaging ga ik met vol enthousiasme aan!
Lees meer over Hugo
Joachim Proot

Dierenarts Specialist Dip. ECVS

Joachim Proot

Chirurgie

Functie: Dierenarts Specialist Chirurgie Dipl. ECVS Specifieke interesse voor: Weke delen chirurgie, orthopedie en neurochirurgie Joachim Proot (diplomate ECVS) is in 2001 afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit van Gent. Na zijn afstuderen heeft hij een internship gevolgd in Canada om vervolgens vijf jaar in Engeland gewerkt te hebben. Na het behalen van zijn 'Certificate in Small Animal Surgery' in 2006 ging hij aan de slag in een tweedelijns kliniek in het Verenigd Koninkrijk en volgde daar zijn ECVS specialisatie opleiding. Joachim's interesse ligt bij de weke delen chirurgie, maar in zijn specialisatie-traject heeft hij ook ruime ervaring opgedaan met orthopedie en neuro-chirurgie.
Lees meer over Joachim
Patricia Vester

Dierenarts

Patricia Vester

Chirurgie

Functie: Dierenarts Chirurgie Specifieke interesse voor: Weke delen chirurgie, Endoscopie, spoed en intensieve zorgen. Vanaf 2007 ben ik als dierenarts aan de slag gegaan bij Dierenkliniek Ridderkerk, waarna ik vanaf de oprichting in 2016 bij Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht ben gestart. Na een stevige basis op de opname afdeling met een speciale interesse in de spoed en intensieve zorg patiënten ben ik mij steeds meer gaan focussen in de richting van de weke delen chirurgie. In 2021 ben ik mijn kennis en kunde hierin verder gaan specialiseren door het volgen van het differentiatie traject weke delen chirurgie van de Evidensia Academy en ben ik bezig met het Certificate traject voor weke delen chirurgie van de ESAVS via de Universiteit van Luxemburg. Het opereren en zo zorgen voor een betere levenskwaliteit van onze dieren of het redden van een leven maakt dat ik dit werk zo mooi vind. Naast de operaties voer ik ook verschillende endoscopische onderzoeken uit. Naast het werk op de kliniek ben ik ook moeder van 2 eigenwijze dames en het trotse baasje van onze praktijk mascotte Touffie :-)
Lees meer over Patricia
Marjan Timmer

Dierenarts

Marjan Timmer

Dermatologie

Functie: Dierenarts Dermatologie (Master & Differentiatie) Al van jongs af aan geniet ik enorm van de interactie tussen mens en dier en ben ik gefascineerd door het functioneren van het lichaam in al zijn facetten en in het bijzonder de vele complexe reactiepatronen van de huid. Dit vormt dan ook de reden dat ik de 5-jarige Masteropleiding (EMSAVM) Dermatology aan de ESAVS en het 3-jarige differentiatietraject Dermatologie aan de IVC Evidensia Academy heb gevolgd, daar waar mogelijk deelneem aan dermatologie nascholingen en lid ben van de ESVD (European Society of Veterinary Dermatology). Als dierenarts dermatologie probeer ik de door mij opgedane kennis over het ontstaan, diagnosticeren, behandelen en managen van de vaak chronische huid- en oorklachten bij onze huisdieren, zo duidelijk mogelijk over te dragen aan collega’s en huisdiereigenaren, om zo de waardevolle gezamenlijke levenskwaliteit van mens en dier te verbeteren.
Lees meer over Marjan
Onze medewerkers

Facebookberichten