Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht

Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht

Huisdiereigenaren

Wat is een verwijzing?

Wanneer uw dierenarts niet verder komt in het ziekteproces van uw huisdier kan uw dierenarts u doorverwijzen naar ons dierenziekenhuis. Wij zijn hierin meer gespecialiseerd met meer mogelijkheden met betrekking tot diagnostische onderzoeken en behandelingen. U kunt dit vergelijken met de humaan huisarts die de basisbehandelingen uitvoert en wanneer zij niet verder komen u doorverwijzen naar een humaan ziekenhuis. In de verwijzing geeft uw dierenarts aan welke behandeling er uitgevoerd moet worden bij ons in het dierenziekenhuis welke wij dan verder oppakken.

Afspraak maken

U bent natuurlijk altijd van harte welkom in ons dierenziekenhuis in Barendrecht. Voor een bezoek is een verwijzing van uw eigen dierenarts echter wel noodzakelijk. In het geval van spoed mag u direct telefonisch contact met ons opnemen. Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen, T. 085 ‑ 48 77 090 of stuur een mail naar info@edz-barendrecht.nl.

Spoed

Overdag/ tijdens openingstijden van uw eigen dierenarts: wij adviseren u in het geval van spoed eerst contact op te nemen met uw eigen dierenarts. Heeft uw huisdier spoedeisende hulp nodig en is uw eigen dierenarts gesloten? Bel direct: 085 ‑ 48 77 090.

Intake consult (1e afspraak)

Wat neemt u mee

Bij binnenkomst vragen wij u om zich eerst te melden bij de balie. Bij de balie zal een van onze medewerkers uw gegevens met u doornemen en een aantal aanvullende vragen stellen. Vergeet niet het dierenpaspoort van uw huisdier mee te nemen. Wij maken gebruik van een gescheiden wachtruimte voor honden en katten. Wij vragen u uw hond in de wachtkamer te wegen, katten worden in de spreekkamer gewogen.

Is uw huisdier verzekerd? Dan vragen wij u uw polisgegevens mee te nemen.

Nuchter

Wij vragen u uw huisdier voorafgaande aan uw afspraak vanaf middernacht niet te laten eten, tenzij dit medisch gezien niet verantwoord is. Voor toy rassen en jonge pups/kittens gelden andere adviezen, neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Water mag wel gegeven worden.

Vasten is nodig omdat het dier een sedatie of anesthesie zou kunnen krijgen, bijvoorbeeld voor het doen van echografie en/of röntgen/CT. Verder zijn de bloeduitslagen van het bloed dat die dag wordt afgenomen betrouwbaarder als uw dier niet heeft gegeten. Gebruikt uw huisdier medicijnen? Neem dan telefonisch contact met ons op om te controleren of deze medicatie voor de afspraak gegeven kunnen worden. Bij een endoscopische ingreep mag water tot 4 uur voorafgaande aan uw afspraak.

Betaling

Betaling vindt na behandeling per pin, contant of creditcard plaats. Betalen op rekening is helaas niet mogelijk. Wij streven ernaar om altijd een zo goed mogelijke indicatie van de kosten te geven voorafgaand aan de behandeling. Bij een opname van uw huisdier wordt u elke dag op de hoogte gehouden van de gemaakte en de te verwachten kosten. Zo weet u altijd waar u aan toe bent bij het ophalen van uw huisdier.

Terugkoppeling naar eigen dierenarts (consult)

Na de behandeling wordt uw eigen dierenarts op de hoogte gebracht per mail van onze onderzoeken en verrichtingen. Bij opname ontvangt uw dierenarts dagelijks per mail een update over uw huisdier. Na ontslag uit ons dierenziekenhuis ontvangt uw dierenarts een complete verslaglegging van onze verrichtingen.

Vervolgtraject (behandeling/operatie)

Behandeling of operatie

Als uw huisdier geopereerd moet worden spreken wij een tijd met u af wanneer u uw huisdier kunt brengen.

Eén van onze medewerkers neemt de operatie en het verloop van de dag stap voor stap met u door. Tevens vertellen wij het mogelijke tijdstip waarop u een telefoontje kunt verwachten. Wij lichten u dan in over het verloop van de operatie en de eventuele ophaaltijd. In veel gevallen kan uw huisdier op de dag van de operatie naar huis. Wanneer er meer intensieve zorg nodig is, laten wij u dit tijdig weten

Scheren vacht

Het is soms nodig om de poot of hals van uw huisdier te scheren om bloed af te kunnen nemen. Verder wordt uw dier geschoren als er een echo wordt gemaakt, of als uw huisdier wordt geopereerd. Het haar groeit in het algemeen snel terug.

Tips tijdens het wachten

In Barendrecht en omgeving is van alles te doen. U kunt natuurlijk in het dierenziekenhuis blijven wachten, maar het is ook mogelijk de omgeving te verkennen. Barendrecht heeft een gezellig oude dorpskern met tal van winkels en eetgelegenheden. Ook beschikt Barendrecht over een winkelcentrum, Carnisse Veste. Daarnaast bevindt zich aan de andere kant van het industrieterrein een grote Ikea.

Wilt u de natuur opzoeken dan kunt u heerlijk wandelen bij natuurgebied de Oude Maas in Barendrecht. U kunt hier tevens een heerlijke pannenkoek nuttigen bij Pannenkoekenhuis de Oude Maas.

Opname bezoeken

Ons dierenziekenhuis beschikt over een uitgebreide opnamefaciliteit voor zowel honden als katten. Deze is 24 uur per dag bemand door zowel dierenartsen, paraveterinairen en dierverzorgers. Uw huisdier is hiermee dag en nacht verzekerd van de beste zorg. Als uw huisdier ernstig ziek is, een uitgebreide behandeling nodig heeft of geobserveerd moet worden, kan uw dierenarts uw huisdier voor opname verwijzen. Ook kan tijdens een afspraak bij ons in het dierenziekenhuis geadviseerd worden om uw dier voor aanvullende zorg op te laten nemen. Om de rust te waren bij opgenomen dieren hebben wij geen bezoekuur. In bepaalde situaties kan de dierenarts besluiten om hiervan af te wijken en zullen wij met u een afspraak maken.

Quarantaine

Ons dierenziekenhuis beschikt over een aparte quarantaine afdeling. Hier verblijven patiënten met een (mogelijk) besmettelijke aandoening. De behandeling en zorg is per patiënt verschillend, dit is afhankelijk van het ziektebeeld.

Updates

U wordt minimaal 1x per dag door de opname arts gebeld met een update over uw huisdier. Indien nodig zal onze opname arts vaker contact opnemen. Bijvoorbeeld voor overleg, het bespreken van uitslagen of om de toestand van uw dier te bespreken. Indien u het fijn vindt ontvangt u aan het einde van de dag een foto en/of filmpje van uw huisdier via Whatsapp.

Nazorg

Na sommige operaties zullen er controles plaatsvinden in ons dierenziekenhuis. Daarna dragen wij de zorg over aan uw eigen dierenarts. Uw dierenarts krijgt uiteraard ook een verslag van alle uitgevoerde onderzoeken en ingrepen.

Diagnostische beeldvorming verwijzing (echo / röntgen / CT)

Verwijzing

U bent doorverwezen naar de discipline diagnostische beeldvorming. Voorafgaand aan de afspraak ontvangen wij graag de complete patiëntenkaart met de reeds uitgevoerde onderzoeken en behandelingen.

Afhankelijk van het onderzoek waarvoor u bent doorverwezen, krijgt u van ons verdere uitleg en instructies over de voorbereidingen.

Terugkoppeling naar eigen dierenarts

Na de behandeling wordt uw eigen dierenarts op de hoogte gebracht per mail van onze onderzoeken en verrichtingen.

Dierenartsenspoedpost

Tijdens de spoeddiensten in ons ziekenhuis werken we zowel met dierenartsen uit ons eigen team als met dierenarts uit de omliggende regio. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als een humane huisartsenpost. Het kan voorkomen dat u uw eigen dierenarts treft tijdens een spoeddienst in ons dierenziekenhuis.


Blijf op de hoogte

Onze recensies

Irma Valero

5

Ben uiterst tevreden over deze dierenkliniek. Mijn hondje was aangevallen door stephords en zwaargewond. De medewerkers, allemaal, waren super lief voor hem en hebben er alles aan gedaan om hem te redden. Hij heeft er een paar dagen moeten verblijven en er was constante zorg voor hem. Ik las de reviews en ik moet zeggen dat ik absoluut niet dezelfde ervaring heb. Ook met de nota, ze hoefden geen vooruitbetaling of wat dan ook. Kreeg de rekening pas mee toen hij na een paar dagen weer naar huis mocht. De kosten vielen ook mee, hij kwam op zondagavond dus weekend. Dan nog de intensieve verzorging. Ik had een grotere rekening verwacht. Ik ben absoluut super tevreden.

Erik Markesteijn

5

Zaterdag 27 jan. is onze hond Rayco aangevallen door een andere grote hond die uit zijn tuigje schoot. Hij was behoorlijk gewond en mochten gelijk komen. Aangekomen bij het dierenziekenhuis werden we super fijn ontvangen. Na onderzoek/foto’s zaten er diverse bijtwonden en was zijn voorpoot gebroken met een complexe breuk. Gisteren was ons laatste consult. Na 2 operaties, diverse verbandwissels en bacteriële infectie willen wij dierenarts mevr. N. Walschot en haar team ontzettend bedanken. Rayco kan weer rennen en springen wat hem en ons weer ontzettend blij maakt. De steun, haar kundigheid en het gevoel geven dat alles weer goed komt waarderen wij enorm in mevr. Walschot. Bij vragen belde ze altijd snel terug en vroeg ze gelijk hoe het met haar maatje ging. Jullie zijn een top team! Groetjes van de baasjes Arga en Erik en een pootje van Rayco

Elly Kool

5

Onze teckel Puk was enkele dagen flink ziek. Eigen dierenarts op dat moment niet de mogelijkheid voor het maken van een echo. Daarom naar de kliniek in Barendrecht voor een echo, waar we direct konden komen. Puk en wij werden zeer vriendelijk ontvangen. Een zeer uitgebreide echo van de gehele buik, met een zeer duidelijk en volledig verslag. Puk bleek een ernstige alvleesklier ontsteking te hebben. Met medicatie en goed advies naar huis. Medicatie na 3 dagen aangepast, dit na controle. Ondanks alle goede zorgen gingen we het thuis niet redden en is Puk in goed overleg opgenomen, voor 48 uur. Heel verdrietig voor ons, maar we hebben hem met een goed gevoel achter gelaten. Kregen 2 uur later een lief filmpje en foto, dit ook de tweede dag. Elke dag werden we in de morgen geïnformeerd hoe het met Puk ging, wat tot dat moment de kosten waren. Puk heeft 2 dagen infuus gekregen en voeding via sonde. Vrijdag 29 maart naar huis waar we sondevoeding nu voortzetten. We hebben zeer uitgebreide informatie ontvangen vanaf het moment dat we daar kwamen tot heden. Zo ook hoe sondevoeding toe te dienen. Puk heeft liefde volle kwaliteitzorg ontvangen, wij eerlijke antwoorden, koste begrotingen en adviezen. Puk is weer heerlijk thuis en heeft rust, liefde en zorg nodig om verder te herstellen. Zonder de goede zorgen van de kliniek was Puk nu niet meer bij ons geweest. Hartelijk dank voor de liefdevolle kwaliteits zorg. Met vriendelijke groeten Puk en baasjes

christine Hondenmoeder

5

Ik werd met mijn lieveling doorgestuurd door oncologie de korte akkeren. Het zag er zeer zeer ernstig uit en ik was gebroken van verdriet. Specialistische arts Joachim werd vanuit Spanje gehaald met spoed en nu na 3 weken en heel veel angst heeft deze meer dan fantastische arts mij verteld dat mijn engeltje genezen is. Ik ben zeer zeer dankbaar dat ik hier zo fantastisch goed/ kundig en vriendelijk ben geholpen. Christine Hennequin Vrouwtje van Donya

Gebaseerd op recensies van Google

Openingstijden

 • Maandag
  De hele dag open
 • Dinsdag
  De hele dag open
 • Woensdag
  De hele dag open
 • Donderdag
  De hele dag open
 • Vrijdag
  De hele dag open
 • Zaterdag
  De hele dag open
 • Zondag
  De hele dag open

Medewerkers

Hugo van Oostrom

Dierenarts Specialist Dip. EBVS

Hugo van Oostrom

Anesthesiologie

Functie: Dierenarts Specialist Anesthesiologie Dipl. EBVS Binnen de diergeneeskunde heb ik de allermooiste baan, het op een veilige manier in slaap maken van patiënten, ze op het gewenste moment weer wakker laten worden, en zorgen dat ze zo min mogelijk, of liever nog, geen pijn hebben. Hiermee zet ik mij in om twee van de grootste zorgen van patiënteigenaren weg te nemen, namelijk de angst dat hun dier pijn heeft, of niet goed uit de narcose komt. Ondanks dat we als beroepsgroep best stappen maken, moet het zogenaamde anesthesie risico binnen de diergeneeskunde nog een heel eind naar beneden. Dat laatste kunnen we alleen bereiken door mensen op te leiden in het geven van betere en veiligere anesthesie. Dit laatste is een andere taak waarmee ik mij binnen IVC Evidensia Nederland bezighoud. Er is veel werk te verzetten om op het gebied van anesthesie een inhaalslag te maken en tegelijkertijd mee te groeien met nieuwe ontwikkelingen om patiënten door steeds verder gaande en meer geavanceerde operaties en andere procedures te kunnen loodsen. Deze uitdaging ga ik met vol enthousiasme aan!
Lees meer over Hugo
Joachim Proot

Dierenarts Specialist Dip. ECVS

Joachim Proot

Chirurgie

Functie: Dierenarts Specialist Chirurgie Dipl. ECVS Specifieke interesse voor: Weke delen chirurgie, orthopedie en neurochirurgie Joachim Proot (diplomate ECVS) is in 2001 afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit van Gent. Na zijn afstuderen heeft hij een internship gevolgd in Canada om vervolgens vijf jaar in Engeland gewerkt te hebben. Na het behalen van zijn 'Certificate in Small Animal Surgery' in 2006 ging hij aan de slag in een tweedelijns kliniek in het Verenigd Koninkrijk en volgde daar zijn ECVS specialisatie opleiding. Joachim's interesse ligt bij de weke delen chirurgie, maar in zijn specialisatie-traject heeft hij ook ruime ervaring opgedaan met orthopedie en neuro-chirurgie.
Lees meer over Joachim
Patricia Vester

Dierenarts

Patricia Vester

Chirurgie

Functie: Dierenarts Chirurgie Specifieke interesse voor: Weke delen chirurgie, Endoscopie, spoed en intensieve zorgen. Vanaf 2007 ben ik als dierenarts aan de slag gegaan bij Dierenkliniek Ridderkerk, waarna ik vanaf de oprichting in 2016 bij Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht ben gestart. Na een stevige basis op de opname afdeling met een speciale interesse in de spoed en intensieve zorg patiënten ben ik mij steeds meer gaan focussen in de richting van de weke delen chirurgie. In 2021 ben ik mijn kennis en kunde hierin verder gaan specialiseren door het volgen van het differentiatie traject weke delen chirurgie van de Evidensia Academy en ben ik bezig met het Certificate traject voor weke delen chirurgie van de ESAVS via de Universiteit van Luxemburg. Het opereren en zo zorgen voor een betere levenskwaliteit van onze dieren of het redden van een leven maakt dat ik dit werk zo mooi vind. Naast de operaties voer ik ook verschillende endoscopische onderzoeken uit. Naast het werk op de kliniek ben ik ook moeder van 2 eigenwijze dames en het trotse baasje van onze praktijk mascotte Touffie :-)
Lees meer over Patricia
Marjan Timmer

Dierenarts

Marjan Timmer

Dermatologie

Functie: Dierenarts Dermatologie (Master & Differentiatie) Al van jongs af aan geniet ik enorm van de interactie tussen mens en dier en ben ik gefascineerd door het functioneren van het lichaam in al zijn facetten en in het bijzonder de vele complexe reactiepatronen van de huid. Dit vormt dan ook de reden dat ik de 5-jarige Masteropleiding (EMSAVM) Dermatology aan de ESAVS en het 3-jarige differentiatietraject Dermatologie aan de IVC Evidensia Academy heb gevolgd, daar waar mogelijk deelneem aan dermatologie nascholingen en lid ben van de ESVD (European Society of Veterinary Dermatology). Als dierenarts dermatologie probeer ik de door mij opgedane kennis over het ontstaan, diagnosticeren, behandelen en managen van de vaak chronische huid- en oorklachten bij onze huisdieren, zo duidelijk mogelijk over te dragen aan collega’s en huisdiereigenaren, om zo de waardevolle gezamenlijke levenskwaliteit van mens en dier te verbeteren.
Lees meer over Marjan
Onze medewerkers