Paraveterinairen in het dierenziekenhuis

Paraveterinairen in het dierenziekenhuis

In onze dierenziekenhuizen zijn tientallen gediplomeerde en ervaren paraveterinairen werkzaam. Zij zijn de rechterhand van dierenartsen, specialisten en chirurgen. Daarnaast vormen ze een onmisbare schakel tussen de dierenartsen, de patiënten en de huisdiereigenaren. Als bezoeker van het Evidensia Dierenziekenhuis zult u dus vaak in contact komen deze veterinaire duizendpoten. 

Wat doet een tweedelijns paraveterinair?

Onze paraveterinairen zijn experts in het bieden van tweedelijns zorg voor huisdieren. Ze hebben een ruime kennis van complexe zorg voor zieke dieren en zijn betrokken en kundig. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan onze hoogwaardige diergeneeskundige zorg en hun (on)zichtbare kracht is ontzettend geliefd. 

Dit zijn de bezigheden van de paraveterinair in een Evidensia Dierenziekenhuis: 

Poli paraveterinair

Polikliniek


De paraveterinairen assisteren de dierenarts tijdens het klinisch onderzoek en de digitale beeldvorming. Daarnaast begeleiden en adviseren zij huisdiereigenaren en hun huisdier, bijvoorbeeld bij chronische aandoeningen. Ze voeren op verzoek van een dierenarts zelfstandig laboratoriumonderzoek uit en verrichten bloeddrukmetingen. Ook is de paraveterinair verantwoordelijk voor het beheer van de agenda. 

Spoed paraveterinair

Spoed

Het opnemen van de spoed telefoonlijn en het assisteren van de dierenarts tijdens spoedsituaties is een belangrijke bezigheid van de paraveterinairen. Ze stellen de spoedpatiënt gerust en verzorgen deze, waarbij ze onder toezicht medische handelingen verrichten. Er is 24 uur per dag, 7 dagen per week een kundige paraveterinair aanwezig in de spoedopname. 

Operaties paraveterinair

Operatieruimte

Samen met de chirurg draagt de OK-assistent zorg voor operatiepatiënten. Zowel voor, tijdens als na de operatie. De paraveterinair zorgt ervoor dat de operatieruimte steeds schoon en steriel is. Zo nodig maakt hij of zij onder begeleiding van een dierenarts een röntgenfoto of CT-scan. 

Anesthesie paraveterinair

Anesthesie

De paraveterinair ondersteunt de anesthesist bij het maken van een anesthesieplan. Ook helpt hij of zij samen met de dierenarts de patiënt te monitoren tijdens de operatie en recovery.

MRI radiologie paraveterinair

MRI-specialist en radiologisch laborant

Voor, tijdens en na de scan of röntgenfoto assisteert de paraveterinair de arts. Het dier wordt gepositioneerd en aangesloten op het anesthesieapparaat. Het optimaliseren van de beelden en het verzorgen van de verslagen is tevens een belangrijke verantwoordelijkheid van de paraveterinair. Het welzijn van het dier wordt hierbij steeds gemonitord.

Opname paraveterinair

Opname

In onze opname heeft de paraveterinair een belangrijke rol. Taken zijn onder andere het monitoren, behandelen en verzorgen van alle soorten dieren. Van operatiepatiënten tot intensive care patiënten en alles daartussen. Hierbij staan zij steeds nauw in contact met de verantwoordelijke dierenarts. Senior paraveterinairen zijn hier continu bezig met de begeleiding van junior paraveterinairen.

Dierverzorging paraveterinair

Dierverzorging

Onze dierverzorgers zorgen ervoor dat het de opnamedieren aan niets ontbreekt. Met veel liefde verzorgen zij de dieren, houden zij alle dierverblijven en werkruimtes schoon en laten de honden uit. De dierenverzorgers zijn (bijna) altijd met een opleiding bezig tot paraveterinair.

front- en backoffice paraveterinair

Front- en backoffice

De paraveterinair in de front- en backoffice heeft als belangrijke taak het contact met de bezoekers van het dierenziekenhuis. Zowel bij de ontvangst als bij het ophalen van een huisdier is het de taak van de paraveterinair om een luisterend oor te zijn en alle vragen en zorgen te bespreken. De telefoniste draagt zorg voor de agenda, het verwerken van doorverwijzingen en uitslagen en neemt de spoed telefoon aan. 

dagcoördinatie paraveterinair

Dagcoördinatie

De dagcoördinator is een belangrijke spil op de werkvloer en regelt het reilen en zijlen rondom spoedpatiënten, de voorraad en de planning.

Benieuwd hoe het werk er in het echt uit ziet? Onze collega's vertellen je er meer over: Welke paraveterinair ben jij?


TERUG NAAR OVER ONS