
Evidensia Dierenziekenhuis Zuidoost Brabant
Vandaag: De hele dag open
Huisdiereigenaren
Wat is een verwijzing?
Wanneer uw dierenarts niet verder komt in het ziekteproces van uw huisdier kan uw dierenarts u doorverwijzen naar ons dierenziekenhuis. Wij zijn hierin meer gespecialiseerd met meer mogelijkheden met betrekking tot diagnostische onderzoeken en behandelingen. U kunt dit vergelijken met de humaan huisarts die de basisbehandelingen uitvoert en wanneer zij niet verder komen u doorverwijzen naar een humaan ziekenhuis. In de verwijzing geeft uw dierenarts aan welke behandeling er uitgevoerd moet worden bij ons in het dierenziekenhuis welke wij dan verder oppakken.
Afspraak maken
Verwijszorg
Wanneer uw eigen dierenarts u doorverwijst naar het Evidensia Dierenziekenhuis nemen wij contact met u op. U hoeft dus niet zelf te bellen, mits het geen spoed situatie bedraagt.
Spoedzorg
Wij zijn 24/7 bereikbaar voor spoed zorg. Ook voor klanten van klinieken die niet aangesloten zijn bij IVC Evidensia.
Intake consult (1e afspraak)
Wat neemt u mee
Voorafgaand aan uw afspraak krijgt u een afspraakbevestiging. Indien een specifieke voorbereiding gewenst is voor uw afspraak, zal dit vermeld staan in de afspraakbevestiging.
Voordat u uw afspraak heeft, is er, wanneer het geen spoedgeval betreft, altijd contact geweest met uw verwijzend dierenarts. De gegevens van uw huisdier staan derhalve al in ons patiëntenregistratiesysteem. Idealiter komt de voornaamste verzorger met de afspraak van het huisdier mee, om ervoor te zorgen dat de meest actuele informatie bekend is. Aan de hand van deze informatie wordt er een onderzoeks- en behandelplan opgesteld.
Het kan zijn dat we voorstellen uw huisdier voor verdere onderzoeken op te nemen als het niet mogelijk is alles in een korte tijd te plannen. We hebben aparte opnamemogelijkheden voor honden en katten, het opnamepersoneel zal er alles aan doen om het voor uw dier zo prettig mogelijk te maken. Wij zorgen voor een mandje en voor voer en drinken. Krijgt uw huisdier een speciaal dieet, of medicatie; neemt u dit dan mee naar het ziekenhuis. Wij verzoeken u geen eigen mandje, dekentje of knuffel mee te geven omdat deze kwijt kunnen raken. Onze dierenartsen proberen zich zoveel mogelijk aan de afgesproken tijden te houden. Soms zijn er echter spoedgevallen die ervoor zorgen dat afspraken uitlopen of later beginnen. We proberen te allen tijde vertraging tot het minimum te beperken.
Nuchter
Uitleg over hoe lang uw dier nuchter moet zijn vooraf aan de afspraak, staat altijd in de afspraakbevestiging die u op de mail toegestuurd krijgt. Dit kan per afspraak verschillend zijn.
Betaling
Betaalmethoden
De te verwachte kosten worden van tevoren, voor zover mogelijk, met u besproken. U wordt gevraagd een behandelovereenkomst in te vullen en te ondertekenen. Wij werken niet op rekening. U dient de kosten direct te pinnen, creditcard betalingen zijn ook mogelijk. Contante betalingen zijn helaas niet mogelijk.
Terugkoppeling naar eigen dierenarts
Na de behandeling Uw eigen dierenarts wordt altijd op de hoogte gebracht na uw bezoek aan ons dierenziekenhuis. De patiëntenkaart ontvangen zij nadien per e-mail.Vervolgtraject – behandeling of operatie
Vacht scheren
Het is vaak nodig om de poot of hals van uw huisdier te scheren om bloed af te kunnen nemen. Verder wordt uw dier geschoren als er een echo wordt gemaakt, of als uw huisdier wordt geopereerd. Het haar groeit in het algemeen snel terug.
Tips tijdens het wachten
Binnen 6 minuten bent u met de auto in het centrum van Geldrop. Hier is een gezellig winkelcentrum en leuke restaurantjes. Daarnaast bent u binnen 18 minuten in het gezellige centrum van Eindoven. Opname bezoeken Wanneer uw dier in de opname moet verblijven, is het fijn als u uw viervoeter kunt bezoeken. Aangezien meer eigenaren dit graag wensen, vragen wij u eerst contact met ons op te nemen om af te spreken hoe laat u wilt komen. Op die manier kunnen alle eigenaren in alle rust hun geliefde dier bezoeken.
Quarantaine
Wanneer een dier een besmettelijke ziekte heeft die ernstige gevolgen kan hebben voor de patiënt zelf, maar ook voor andere dieren in het ziekenhuis of zelfs voor mensen, zal hij/zij op de quarantaine afdeling moeten verblijven. Hier hebben we een aparte ruimte voor in ons ziekenhuis. Deze ruimte mag alleen betreden worden, wanneer je beschermende kleding draagt. Dit om verspreiding van de ziekte te voorkomen.
Updates
U wordt door onze dierenarts van dienst gebeld nadat de ochtendronde is afgerond. Wij proberen dit voor 13.00 uur te doen. Wij bellen u: u hoeft ons dus zelf niet te bellen. Na de ochtendronde bellen we natuurlijk eerst met de eigenaren van de ernstig zieke patiënten. Het is belangrijk om uw mobiele nummer bij ons achter te laten en de telefoon te allen tijde bij u te hebben.
Nazorg
We bespreken alle nazorg op moment van ontslag en zullen u instructies geven met betrekking tot bijvoorbeeld medicatie, dieet en beweging. In geval van een operatie zullen we u inlichten over de wondzorg die nodig is. Ook uw dierenarts wordt volledig op de hoogte gesteld.
Verwijzing beeldvorming
Het is mogelijk dat u alleen voor beeldvorming bent doorverwezen naar ons dierenziekenhuis:
Echografie
Echografie is een volledig onschadelijk onderzoek dat geen pijn doet, omdat een echografietoestel gebruik maakt van geluidsgolven. Deze geluidsgolven worden door de transducer uitgezonden en na terugkaatsing weer opgevangen. De teruggekaatste geluidsgolven worden vervolgens op het scherm van het echografietoestel weergegeven. De geluidsgolven hebben een voor mensen niet hoorbare frequentie. Het is belangrijk dat uw dier nuchter is voor het onderzoek, omdat een volle maag en darmen het zicht in de buik kunnen belemmeren. Wij adviseren daarom om uw dier 12 uur voor het onderzoek geen eten te geven. Drinken is overigens geen probleem en mag wel aangeboden worden.
Voor het echografisch onderzoek van de buik is het handig als de urineblaas vol is, vandaar ons advies om uw dier niet te laten plassen vlak voor het onderzoek. Voorafgaand aan het onderzoek zal uw dier worden geschoren, omdat de lucht tussen de haren een slecht beeld geeft. Op de kale huid wordt dan een speciale gel aangebracht die ervoor zorgt dat de geluidsgolven goed in de weefsels kunnen doordringen. De positie van uw dier is afhankelijk van het lichaamsdeel wat onderzocht moet worden. Dit kan variëren van zijligging en rugligging tot staand. Hiervoor hebben wij speciale kussens zodat uw dier zich tijdens het onderzoek zo comfortabel mogelijk voelt. Over het algemeen kan het onderzoek worden uitgevoerd bij het wakkere dier. Als het dier veel pijn heeft of erg onrustig is, kan het soms nodig zijn een roesje te geven.
Echogeleide punctie
Bij sommige veranderingen in de buikholte zal er nader onderzoek nodig zijn, om de precieze oorzaak van deze veranderingen te bepalen. Dit nadere onderzoek kan bijvoorbeeld bestaan uit een punctie (hierbij wordt ergens vloeistof uitgehaald) of een dunne naaldbiopt (hierbij worden met een dunne naald cellen opgezogen uit een afwijkend orgaan). Deze vloeistof of deze cellen kunnen vervolgens verder onderzocht worden. In sommige gevallen is het nodig om uw dier hiervoor een klein roesje te geven, maar in de meeste gevallen is dit niet nodig. Waar mogelijk zullen we dit onderzoek direct in hetzelfde bezoek uitvoeren. Uiteraard gebeurt een punctie altijd in overleg met u als eigenaar.
CT
CT staat voor Computer Tomografie en is een beeldvormingstechniek op basis van röntgenstraling, die dwarsdoorsnedes van het lichaam nauwkeurig in beeld kan brengen. Vervolgens kan een computer deze opnames reconstrueren in een driedimensionale afbeelding, wat veel informatie oplevert. Het vormt dan ook een waardevolle aanvulling in de diagnostiek naast de digitale röntgen en echografie. De vorm, structuur en ligging van organen en weefsels zijn bij een CT-scan tot in detail te bekijken en te beoordelen. Hierdoor is deze techniek uitermate geschikt voor onderzoek naar onder andere:
- neurologische aandoeningen
- orthopedische aandoeningen
- afwijkingen aan longen, bloedvaten en buikorganen
- uitzaaiingen van tumoren
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, maken we een scan van een specifiek onderdeel van het lichaam. De dierenarts bepaalt vooraf zorgvuldig van welk deel van het lichaam we meer willen weten. Hierdoor wordt onnodig blootstelling van uw huisdier aan röntgenstraling voorkomen. De duur van de scan is dan ook afhankelijk van het onderzoek en varieert tussen de 10 – 30 minuten.
Tijdens het onderzoek komt uw huisdier op de onderzoekstafel te liggen. Het is van belang dat uw huisdier tijdens de scan niet beweegt. Het onderzoek vindt daarom altijd plaats onder een lichte narcose. Contrastvloeistof kan helpen bij het zichtbaar maken van afwijkingen aan bijvoorbeeld organen en bloedsomloop. Indien van toepassing informeert onze assistente u hierover voorafgaand aan het onderzoek. Het maken van een CT-scan is geheel pijnloos.
Bij het maken van de scan gebruiken we röntgenstraling, de dierenarts en de paraveterinair assistent nemen dan ook tijdens het onderzoek plaats in een speciale aangrenzende ruimte. Vanuit hier kunnen zij uw huisdier goed in de gaten houden. De CT-scan beelden worden beoordeeld door een radioloog-specialist. De specialist zal zo snel mogelijk de uitslag van de CT-scan aan uw dierenarts doorgeven, zodat uw dier weer snel verder wordt geholpen.
Dierenartsenspoedpost
De aangesloten IVC Evidensia klinieken in Heuvelland en Peelregio draaien ook diensten op de dierenartsenspoedpost. Het kan zijn dat u uw eigen dierenarts ’s nachts of in het weekend tegenkomt bij ons in het dierenziekenhuis.
Blijf op de hoogte
Onze recensies
Kim Koenen
5
Mijn kat is hier met spoed opgenomen geweest. Ik ben zeer tevreden over de communicatie en het overleg met de dierenartsen, gedurende de opname ben ik goed op de hoogte gehouden over hoe het met mijn kat ging en over de behandeling. De medewerkers zijn professioneel en hebben hart voor hun werk. Dank voor alle goede zorgen!🐱🐾
Siri Huizinga
5
Langsgeweest wegens spoed. Werd snel en goed geholpen. De dokter ging erg goed met mijn huisdier om en dacht erg goed mee over wat we het beste konden doen. Het kost erg veel, maar als het een spoedgeval is dan is het het helemaal waard.
Ingrid Maas - van den Bogaart
5
Na een telefoontje kon ik direct langs komen in de avond, ik werd deskundig geholpen (wel in het Engels). Vriendelijk en kundig personeel, alles werd goed uitgelegd en doorgesproken. Er was goed telefonisch contact tussendoor over de voortgang en prognose. Helaas bleek onze kat een dag later zo ziek dat we met de eigen dierenarts besloten hebben om hem in te laten slapen, maar ben het dierenziekenhuis in Geldrop zeer dankbaar voor hun hulp, advies en ondersteuning.
Henk Eijsbouts
5
Wij zijn uiterst tevreden over dierenziekenhuis Geldrop 👍 Onze Rhodesian Ridgeback teef raakte zwaar gewond bij aanrijding. Na consult eigen dierenarts konden direct terecht. De behandeling is perfect verlopen. Uiterst vriendelijke verpleegkundigen en dierenartsen die de tijd namen om het verloop goed uit te leggen. Er werd alles gedaan wat nodig was. Er leek eerst levensgevaar en men belde regelmatig om haar conditie en uitslag van foto’s en echo door te geven. Gelukkig trad er snel verbetering op en is ze sinds gisteren weer ‘home sweet home’. Men belde vanochtend zeer keurig na om te vragen of alles goed ging en we geen vragen hadden over medicatie of nacontrole door eigen dierenarts. We zijn heel erg blij met dit dieren ziekenhuis. Er is nog iets wat ik wil vermelden: Zelf waren we eigenaar van een groot medisch centrum met ziekenhuis status. Men kan zich vaak niet voorstellen aan wat voor regels je moet voldoen en hoeveel kosten met de hele organisatie gemoeid zijn. Bij mensen wordt heel vaak de behandeling door de zorgverzekeraar vergoed. Bij dieren is dat meestal voor eigen rekening en er komt m.i. onterecht ook nog eens btw op. Ik begrijp dat men de behandelingen vaak erg kostbaar vindt maar de lage scores voor deze kliniek op review sites zijn volledig onterecht. Als er weer wat ernstigs is met onze hond sta ik zo snel mogelijk bij dierenziekenhuis Geldrop op de stoep. Bedankt voor jullie geweldige behandeling. Chapeau!
Openingstijden
-
MaandagDe hele dag open
-
DinsdagDe hele dag open
-
WoensdagDe hele dag open
-
DonderdagDe hele dag open
-
VrijdagDe hele dag open
-
ZaterdagDe hele dag open
-
ZondagDe hele dag open