Evidensia Dierenziekenhuis Het Noorden

Evidensia Dierenziekenhuis Het Noorden

Vandaag: 09:00 ­- 16:00

Uw bezoek

Wat is een verwijzing?

In heel Europa en ook in Nederland is het systeem van diergeneeskundige doorverwijzingen steeds normaler geworden. Hierbij kan uw dierenarts meer gecompliceerde gevallen doorverwijzen aan een collega die meer specifieke kennis heeft of zelfs gespecialiseerd is. Een dierenziekenhuis heeft verschillende mogelijkheden tot meer gespecialiseerde diagnostiek en behandelingen die misschien niet voorhanden zijn in wat we noemen “de eerste lijn”.

Waarom EDZ Het Noorden?

Het is erg fijn dat eerstelijnspraktijken in het noorden patiëntennu direct kunnen doorverwijzen naar EDZ Het Noorden voor tweedelijnszorg binnen de disciplines orthopedie, chirurgie en echografie. Voorheen waren praktijken vaak genoodzaakt eigenaren met hun dier door te verwijzen naar tweedelijnspraktijken elders in het land.

Onze dierenartsen zijn óf (Europees) gecertificeerde specialisten, of verregaand gedifferentieerd op hun specifieke kennisgebied. Allen volgen de meest recente nascholingen.

We zijn meer dan bereid om moeilijke casussen binnen bovengenoemde disciplines te bediscussiëren met doorverwijzend dierenartsen via telefoon of e-mail, zonder dat dit verplicht tot het aanbieden van het dier bij ons. U kunt uw dierenarts altijd vragen contact met ons op te nemen. Wij werken enkel op verwijzing van uw eigen dierenarts.

Uw afspraak

Na het maken van uw afspraak ontvangt u per e-mail een afspraakbevestiging. Hierin staat alle informatie die u nodig heeft voorafgaand aan de afspraak, zoals of uw dier nuchter moet zijn en andere zaken waar u rekening mee moet houden. Ook kan het zijn dat u wordt verwezen naar een (online) vragenlijst. Deze mag u vooraf aan de afspraak invullen of ingevuld meenemen naar uw afspraak. Op deze manier zijn uw wensen omtrent de behandeling duidelijk.

Wanneer uw huisdier geopereerd moet worden, spreken wij een tijd met u af wanneer u uw huisdier kunt brengen. Een van onze medewerkers zal stap voor stap de operatie en het verloop van de dag met u doornemen. We zullen u ook informeren over het mogelijke tijdstip waarop u een telefoontje kunt verwachten. Op dat moment zullen we u op de hoogte stellen van het verloop van de operatie en de eventuele ophaaltijd. In veel gevallen kan uw huisdier op dezelfde dag van de operatie naar huis. Als er meer intensieve zorg nodig is, zullen we u hier tijdig van op de hoogte stellen.

Nazorg

We bespreken alle nazorg op moment van ontslag en zullen u instructies geven met betrekking tot bijvoorbeeld medicatie, dieet en beweging. In geval van een operatie zullen we u inlichten over de wondzorg die nodig is. Ook uw dierenarts wordt volledig op de hoogte gesteld.

Na sommige operaties zullen er controles plaatsvinden in ons ziekenhuis. Daarna dragen wij de zorg over aan uw eigen dierenarts. Die krijgt uiteraard ook een verslag van alle uitgevoerde onderzoeken en ingrepen.

Onze recensies

Renske ter Steege

5

Hele fijne ervaring met onze hond gehad, vriendelijke, geduldige en vooral deskundige mensen!

Openingstijden

 • Maandag
  09:00 ­- 16:00
 • Dinsdag
  09:00 ­- 16:00
 • Woensdag
  09:00 ­- 16:00
 • Donderdag
  09:00 ­- 16:00
 • Vrijdag
  09:00 ­- 16:00
 • Zaterdag
  Gesloten
 • Zondag
  Gesloten

Medewerkers

Kevin van Gaalen

Clinical Director - Dierenarts

Kevin van Gaalen

Chirurgie & Orthopedie

Informatie volgt.
Lees meer over Kevin
Gert-Jan van Barneveld

Dierenarts

Gert-Jan van Barneveld

Echografie

Informatie volgt.
Lees meer over Gert-Jan
Jos Wolters

Dierenarts

Jos Wolters

Chirurgie

Informatie volgt.
Lees meer over Jos
Debora van Zeebroeck

Clinical Director

Debora van Zeebroeck

Informatie volgt.
Lees meer over Debora
Onze medewerkers