Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht

Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht

Onze medewerkers
Sophie Plak

Dierenarts

Sophie Plak

Opname & Intensieve zorg

Dierenziekenhuis: Barendrecht
Functie:
Dierenarts Opname en Intensieve Zorg

Specifieke interesse voor:
Vogels

Na het afronden van mijn studie Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht in 2011 ben ik gestart als eerstelijns dierenarts bij Dierenkliniek Ridderkerk. Hier heb ik veel ervaring opgedaan met de eerstelijns zorg voor gezelschapsdieren, en ben mij ook meer gaan verdiepen in de geneeskunde van vogels.

Na een aantal jaar merkte ik toch dat mijn passie meer ligt bij de spoed en intensieve zorg, en ben zodoende terechtgekomen bij Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht. Ik werk nu voornamelijk op de opnameafdeling, en haal veel voldoening uit het opwerken van ingewikkelde patiënten en het intensieve contact met eigenaren waarvan hun dier langdurig ligt opgenomen. Het werken in een groot team met veel verschillende specialisaties en disciplines vind ik ontzettend leuk en leerzaam, in dit werk raak je immers nooit uitgeleerd! Mijn doel in mijn dagelijks werk is optimale zorg bieden voor alle dieren, met oog voor dier én mens, zodat de eigenaren hun dier met een gerust hart bij ons achterlaten.

In mijn vrije tijd ga ik het liefst naar Ameland waar ik geniet van de rust en de natuur en graag lange wandelingen en strandritten te paard maak.