Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht

Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht

Onze medewerkers
Lobke van Bergen

Dierenarts

Lobke van Bergen

Oncologie & Interne geneeskunde (Master)

Dierenziekenhuis: Barendrecht

Functie:
Dierenarts Oncologie en Interne Geneeskunde (Master)

Specifieke interesse voor:
Oncologie, hematologie, cytologie

Ik ben in 2012 afgestudeerd aan de Universiteit van Gent als dierenarts optie gezelschapsdieren. Aansluitend heb ik een internship gevolgd en ben ik werkzaam geweest in verschillende eerste- en tweedelijnspraktijken. Na een extra 5-jarige opleiding aan de universiteit van Luxemburg (European School for Advanced Veterinary Studies) mag ik de titel voeren van Master in the Internal Medicine and Oncology.

Naast oncologie heb ik bovendien een speciale interesse in hematologie en cytologie. Onder begeleiding van een patholoog heb ik hierin een jaar lang extra ervaring kunnen opdoen in een veterinair laboratorium. Dit heeft mij het grote voordeel opgeleverd dat ik alle hematologie en cytologie stalen direct in huis kan beoordelen.

Sinds juli 2018 ben ik werkzaam bij Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht waar ik mij dus ook hoofdzakelijk richt op oncologie patiënten en de beoordeling van cytologie en hematologie stalen. Door middel van bijscholingen en nauw contact met andere oncologen blijf ik zo goed mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de oncologie. Zo kan er voor ieder dier met kanker een advies op maat worden gegeven.

Verder ben ik lid van het ESVONC (European Society of Veterinary Oncology) en maak ik deel uit van de IVC Evidensia Oncologie Werkgroep.